Recept: suikervrije brownie
Gezonde overheerlijke brownie!
Mocht je zelf tips willen krijgen om zonder suiker te eten dan adviseer ik om je aan te melden voor de gratis “de week zonder suiker”.
Zelf eet ik al ruim een jaar suikervrij en maak ik mijn eigen zoete koekjes, muffins en taarten. De boodschappen die ik ging doen waren voor de brownie.
De video dat ik boodschappen ga doen met Miss Natural Eva voor mijn suikervrije brownies:
Een brownie is vaak een caloriebom. Dat komt omdat er bij de meeste recepten veel suiker en boter in moet. Dat gaan we anders doen dacht ik. Ik heb een recept bedacht waarbij ik de boter vervang door een banaan en de suiker door dadels. Daardoor smaakt hij nog steeds zoet en romig. Dan heb ik er ook nog een courgette aan toegevoegd. Daar proef je helemaal niets van maar het zorgt ervoor dat de brownie luchtiger wordt.
Recept suikervrije brownie:
Ingrediënten voor 16 stuks suikervrije brownies:
- 250 gram ontpitten en geweekte dadels (zet ze de nacht voor het bereiden onder water)
- 150 gram meel (ik gebruik gemalen havermout)
- 75 gram cacaopoeder
- 100 gram walnoten
- 1 courgette
- 1 banaan
- 2 eieren
Bereiding suikervrije brownies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Giet het water van de dadels en hak samen met de banaan en de eieren in een keukenmachine of blender tot een romig geheel.
- Giet het beslag in een kom en roer dan het meel, de cacao en de walnoten door.
- Rasp de courgette en voeg het toe aan het beslag en roer alles goed door.
- Bekleed een rechthoekige ovenschaal met bakpapier.
- Giet het mengsel in de ovenschaal en zet de brownie 35 minuten in de oven.
- Laat hem afkoelen en snij hem in 16 stukken.
Dit is één van de recepten uit mijn e-book met 50 Beautyfood recepten om je huid te verjongen.
Smakelijk!
Laat je me weten wat je er van vond als je hem gemaakt hebt!