10 tips voor een droge huid
10 tips voor een droge huid
16 februari 2015 
2 min. leestijd

10 tips voor een droge huid

Droge huid kan erg lastig zijn. Want dan heb je er in dit jaargetijde zeker last van. Je zult dit merken door het krijgen van schilfers, trekkerigheid en rode plekken. Maar een droge huid heeft ook voordelen want je zult weinig last hebben van verstoppingen.

En hoe ouder je wordt hoe droger en vochtarmer de huid zal worden.

Hieronder staan 10 tips hoe je er voor kunt zorgen dat je huid minder droog wordt:

Tips voor een droge huid:

De seizoenen beïnvloeden de uitstraling van onze huid en vooral ook hoe ze aanvoelt. Maar een huid kan ook van nature al droog zijn en dan is het juist in de maanden met een ‘r’ erin heel belangrijk om extra aandacht te besteden aan een rijke en bewuste verzorging van de huid.

Tips voor een droge huid:

Tip 1

Als je huid niet genoeg eigen vetten heeft voelt hij droog aan. Normaal zou op de huid een talglaagje moeten liggen die de huid beschermt tegen uitdrogen. Het is zeker een aanrader om een vollere crème te gebruiken.

Tip 2

Kies een zachte en romige reiniging, en neem de tijd om het product te laten werken. Spoel de reiniging af met een zachte spons of washand.

Tip 3

Een droge huid is niet gebaat bij te veel kou of warmte. Dus het water is het beste als dit lauwwarm is.

Tip 4

Wil je je huid in hele goede conditie houden gebruik dan minstens 2 maal per week een masker voor de droge, gevoelige of vochtarme huid. Daardoor wordt de vochtigheidsgraad en vetgehalte van je huid prima aangevuld.

Tip 5

1 à 2 keer per week een peeling met enzymen is goed om je huid op een zachte manier van de dode huidcellen te ontdoen. De huid wordt zachter en andere producten worden beter opgenomen.

Tip 6

Drink zeker 1,5 liter water per dag. In de vochtherstellende producten zitten werkstoffen die het vocht in de huid beter vasthouden, maar dan moet er natuurlijk wel vocht zitten om het vast te houden.

Tip 7

Een hydraterend serum dat je dagelijks onder je dag- en nachtcrème aanbrengt. Verzorgde en vochtrijke cellen voorkomen de eerste tekenen van fijne lijntjes en later worden de lijnen veel minder diep. Een serum vangt de ‘eerste dorst‘ van de huid op en bovendien haal je meer resultaat uit de specifieke vochtregulerende ingrediënten in de crèmes die je daar overheen gebruikt: dubbel resultaat dus!

Tip 8

Eet extra vette vis, zoals zalm en makreel. Deze vullen het talg in de huid extra aan. Of neem een voedingssupplement met visoliën.

Tip 9

Er bestaat speciale make-up die geschikt is voor de droge huidtypen. Mocht je dit soort make-up gebruiken smeer dan voor uw make-up een lichte dagcrème die zeker niet teveel vette substanties bevat anders wordt het allemaal te veel. Dus kort samengevat: Of een lichte crème en vette make-up of een vettige dagcrème en een lichte make-up!
Als je een droge huid hebt kunt u beter afblijven van de zgn. compacte make-up. Want dit soort make-up gaat het liefste zitten op de droogste plaatsen van je huid. Dat ziet er niet mooi uit want dan krijgt je vlekken. Je kunt in dit geval beter een normale foundation en hierover heen een gewoon poeder opbrengen.

Tip 10

Spreek regelmatig een gezichtsbehandeling af. Dan wordt de huid diep gevoed met bijvoorbeeld een ampul of een masker, net wat jouw huid nodig heeft.

Bekijk hier onze gezichtsbehandelingen.

Wat een super dorstlesser voor de huid is, is Mesotherapie. Hierbij wordt een verjongende, lichaamseigen cocktail in de huid gebracht om de huid diep te voeden. Een echte boost voor je huid.

Lees hier alles over Mesotherapie.

Bekijk hier alle producten die goed zijn voor de droge huid in de winter.

Heb jij een droge huid?

 

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Camella
Door

Camella

op 18 Feb 2016

Wat jammer dat er zo ontzettend veel spelfouten in dit artikel staan.

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 18 Feb 2016

Bedankt Camella, door ons erop te wijzen. Het is helaas niet mijn beste vak :( Ik heb het nogmaals doorgelezen en er een aantal uitgehaald. Ik hoop dat je wel iets aan de tips hebt gehad. Fijne dag!

Janneke
Door

Janneke

op 15 Jan 2021

De buitenkant goed verzorgen kan schelen maar naast bepaalde vetzuren zoveel andere inwendige factoren. Bepaalde celzouten kunnen helpen. En bepaalde vitamines. Een droge huid kan een signaal zijn van een ontregelde schildklier.

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 25 Jan 2021

Hoi Janneke, bedankt voor je toevoeging. :)

Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.