10 tips voor een droge huid
10 tips voor een droge huid
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
2 min
4

10 tips voor een droge huid

2 min
4

Droge huid kan erg lastig zijn. Want dan heb je er in dit jaargetijde zeker last van. Je zult dit merken door het krijgen van schilfers, trekkerigheid en rode plekken. Maar een droge huid heeft ook voordelen want je zult weinig last hebben van verstoppingen.

En hoe ouder je wordt hoe droger en vochtarmer de huid zal worden.

Hieronder staan 10 tips hoe je er voor kunt zorgen dat je huid minder droog wordt:

Tips voor een droge huid:

De seizoenen beïnvloeden de uitstraling van onze huid en vooral ook hoe ze aanvoelt. Maar een huid kan ook van nature al droog zijn en dan is het juist in de maanden met een ‘r’ erin heel belangrijk om extra aandacht te besteden aan een rijke en bewuste verzorging van de huid.

Tips voor een droge huid:

Tip 1

Als je huid niet genoeg eigen vetten heeft voelt hij droog aan. Normaal zou op de huid een talglaagje moeten liggen die de huid beschermt tegen uitdrogen. Het is zeker een aanrader om een vollere crème te gebruiken.

Tip 2

Kies een zachte en romige reiniging, en neem de tijd om het product te laten werken. Spoel de reiniging af met een zachte spons of washand.

Tip 3

Een droge huid is niet gebaat bij te veel kou of warmte. Dus het water is het beste als dit lauwwarm is.

Tip 4

Wil je je huid in hele goede conditie houden gebruik dan minstens 2 maal per week een masker voor de droge, gevoelige of vochtarme huid. Daardoor wordt de vochtigheidsgraad en vetgehalte van je huid prima aangevuld.

Tip 5

1 à 2 keer per week een peeling met enzymen is goed om je huid op een zachte manier van de dode huidcellen te ontdoen. De huid wordt zachter en andere producten worden beter opgenomen.

Tip 6

Drink zeker 1,5 liter water per dag. In de vochtherstellende producten zitten werkstoffen die het vocht in de huid beter vasthouden, maar dan moet er natuurlijk wel vocht zitten om het vast te houden.

Tip 7

Een hydraterend serum dat je dagelijks onder je dag- en nachtcrème aanbrengt. Verzorgde en vochtrijke cellen voorkomen de eerste tekenen van fijne lijntjes en later worden de lijnen veel minder diep. Een serum vangt de ‘eerste dorst‘ van de huid op en bovendien haal je meer resultaat uit de specifieke vochtregulerende ingrediënten in de crèmes die je daar overheen gebruikt: dubbel resultaat dus!

Tip 8

Eet extra vette vis, zoals zalm en makreel. Deze vullen het talg in de huid extra aan. Of neem een voedingssupplement met visoliën.

Tip 9

Er bestaat speciale make-up die geschikt is voor de droge huidtypen. Mocht je dit soort make-up gebruiken smeer dan voor uw make-up een lichte dagcrème die zeker niet teveel vette substanties bevat anders wordt het allemaal te veel. Dus kort samengevat: Of een lichte crème en vette make-up of een vettige dagcrème en een lichte make-up!
Als je een droge huid hebt kunt u beter afblijven van de zgn. compacte make-up. Want dit soort make-up gaat het liefste zitten op de droogste plaatsen van je huid. Dat ziet er niet mooi uit want dan krijgt je vlekken. Je kunt in dit geval beter een normale foundation en hierover heen een gewoon poeder opbrengen.

Tip 10

Spreek regelmatig een gezichtsbehandeling af. Dan wordt de huid diep gevoed met bijvoorbeeld een ampul of een masker, net wat jouw huid nodig heeft.

Bekijk hier onze gezichtsbehandelingen.

Wat een super dorstlesser voor de huid is, is Mesotherapie. Hierbij wordt een verjongende, lichaamseigen cocktail in de huid gebracht om de huid diep te voeden. Een echte boost voor je huid.

Lees hier alles over Mesotherapie.

Bekijk hier alle producten die goed zijn voor de droge huid in de winter.

Heb jij een droge huid?

 

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

 

 

 

 

 

Reacties
Categorieën