26 Tips voor veilig te zonnen en mooi bruin te worden
26 Tips voor veilig te zonnen en mooi bruin te worden
Beauty en de zonverzorging artikelen
Lillian Nelissen
Beauty en de zonverzorging artikelen
6 min
50

26 Tips voor veilig te zonnen en mooi bruin te worden

6 min
50

Huid Expert Lillian Nelissen geeft 26 gouden tips om veilig te zonnen en toch mooi bruin te worden.

Voor velen is bakken in de zon heerlijk ontspannend. Helaas is onze huid daar niet geschikt voor. Het aantal huidkankerpatiënten is mede door het vele zonnen explosief gestegen. En je hebt meer kans om op latere leeftijd een sterk verouderde en gerimpelde huid te krijgen.

26 Tips voor veilig te zonnen en mooi bruin te worden:

 1. Het ligt aan je huidtype en de sterkte van de zon, ofwel hoe hoog de zon aan de hemel staat, hoe lang je onbeschermd in de zon kunt. Hoe zuidelijker je komt hoe hoger de zon staat. Als je helemaal niet ingesmeerd bent ligt voor iedereen deze tijd tussen de 5 en 30 minuten.

 2. Let extra op de kwetsbare delen als oren, neus, lippen en borsten. Smeer de meest gevoelige delen in met de Pascaud UV-Defense.

 3. Hoeveel zonnebrandcrème moet je smeren?
  Onderzoek wijst zelfs uit dat we gemiddeld maar 20 tot 50% van de hoeveelheid zonnebrandcrème gebruiken van de hoeveelheid die wordt gebruikt om de beschermingsfactor van producten te bepalen. Om de bescherming te krijgen die de zonnebrandcrème belooft te geven moet de crème vrij dik op de huid worden aangebracht. Zuinig smeren geeft een veel lagere beschermingsfactor dan op de verpakking vermeld staat. Ongeveer een ‘hand vol’ voor elke insmeerbeurt van het gehele lichaam is de richtlijn.

 4. Tussen 12.00 en 15.00 kun je het beste de zon vermijden. De zon staat dan op zijn hoogst en je hebt het meeste kans om te verbranden.

 5. Wat kun je het beste doen, als je toch verbrand bent?
  Koelen met een koele doek of een lauwe douche. Smeer er dan meteen gel op van een Aloë vera plant als je die hebt, deze haalt snel de brand uit de huid en verkoelt. En smeer er een paar keer per dag het Pascaud after sun Mask op. Als de verbranding ernstiger is kun je het beste naar de huisarts.

 6. Wordt je ook mooi bruin in de schaduw?
  Ja, het is ook veel beter voor je gezondheid om het zo te doen. Want zelfs onder een zonnescherm of in de schaduw van een palmboom bereikt nog 50% van de UV stralen je huid. En die zijn zeker voldoende om mooi bruin te worden.

 7. Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar?
  Op huidverzorgingsproducten staat een logo, een soort potje met deksel, met daarin een cijfer en een M, bijvoorbeeld 12M. Dat betekent dat het product na opening nog tenminste 12 maanden houdbaar is. Nu is het wel zo dat als je je zonnebrandcrème mee naar het strand neemt, het product zodanig opgewarmd wordt, dat de werking en de filter is verminderd. Mijn advies is om de zonnebrandcrème die je over hebt na de vakantie te gebruiken als body product. En bij het begin van de lente nieuwe zonnebrandcrème te kopen.

 8. zon tipsHoe kun je verbranden vermijden van het zwemmen?
  Rond 80% van de UV stralen drinkt door in het water tot een diepte van ongeveer 30 cm. Dus heel belangrijk dat je jezelf en je kinderen direct na het zwemmen weer opnieuw insmeert.

 9. Hoe vaak moet je je insmeren?
  Zwemmen, transpireren of door bewegen op je luchtbed of badhanddoek zorgen ervoor dat de crème van de huid af gaat. En de UV filter is na 2 uur uitgewerkt. Als u iedere twee uren opnieuw smeert kunt je er van op aan dat je nergens verbrandt! Na het zwemmen moet je je ook opnieuw insmeren.

 10. Hoe kunt je het beste rimpelvorming door de zon voorkomen?
  • De zon is heerlijk, maar jammer genoeg ook nummer 1 oorzaak van de huidveroudering. Zonnestralen veroorzaken ontzettend veel zogenaamde vrije radicalen die de cellen van de huid kapot maken en daardoor vroegtijdig rimpelvorming kunnen veroorzaken. Sommige anti-aging zonnebrand producten beschermen hiertegen met werkstoffen die de cellen hydrateren zo als: amandelolie, Aloë Vera en/of Shea Butter.
  • Gebruik ook in de zomer vaker een hydraterend masker of hydraterend serum om je huid extra te voeden.
  • Probeer met je gezicht zoveel mogelijk in de schaduw te zitten/liggen.
  • Draag een zonnebril bij mooi weer. Zo voor kom je frons rimpels die je krijgt als je je ogen dicht knijpt.

 11. Waarom werkt een zonnebrand product pas na ongeveer een half uur?
  De chemische UV filters die in de zonnebrandcrème zitten dringen in de huid en hebben ongeveer 30 minuten nodig om zo optimaal mogelijk hun werk te kunnen doen.
  De natuurlijke filters blijven op de huid liggen en werkt op een dusdanige wijze dat het zonlicht gereflecteerd wordt. Deze laatste stoffen werken al meteen na het opbrengen. In de Pascaud zonproducten zit een natuurlijke filter.

 12. Hoe word je zo snel mogelijk bruin?
  *   Scrub wekelijks de huid. Als de dode huidcellen verwijdert zijn zal de huid gelijkmatiger bruin worden.
  *   Een gezonde mooi bruine kleur komt grotendeels van binnenuit. Bijvoorbeeld door het innemen van bruiningscapsules. Deze bevatten Bèta-caroteen en Lycopin, waardoor de melanine productie wordt  gestimuleerd. Gevolg: je bruint veel sneller. Bovendien zorgt Vitamine E en Selenium ervoor dat de huidcellen beschermt worden zodat je huid beter bestand is tegen de UV stralen.

 13. Zijn after sun producten echt noodzakelijk?
  Zij zijn op zijn minst zinvol te noemen. Normale bodylotions bevatten veel vettige substantie dat de hitte in de door de zon beschenen huid nog beter laat voelen. Aftersun bevat vochtigheidscomponenten en kalmerende werkstoffen en kunnen door plantaardige enzymen zelfs beschadigingen van de huid door de zon herstellen. Dit is een heerlijk hydraterend after Sun Mask.

 14. Medicijnen en de zon – kan die combinatie gevaarlijk zijn?
  Jazeker want sommige medicijnen maken de huid heel wat lichtgevoeliger, bijvoorbeeld middelen waarin Johanneskruid zit. Ook sommige antibiotica en middelen tegen reumatische aandoeningen kunnen er toe leiden dat men veel vlugger dan normaal verbrand in de zon. Lees hiervoor altijd de bijsluiter! De anticonceptie pil kan door de zon pigmentvlekken veroorzaken. Ga dan nog voorzichtiger met de zon om.

 15. Zijn er ook zonnecrèmes die niet plakken?
  Jazeker want de laatste jaren hebben de wetenschappers nieuwe middelen ontwikkeld die heel makkelijk op de huid blijven liggen, zich prima laten uitsmeren en er bovendien voor zorgen dat je er niet wit door uitziet. Dit omdat ze heel transparant zijn. Meestal zijn ze dan verkrijgbaar in sprayvorm. Door deze eigenschappen zijn ze ook voor mannen een prima middel. Bekijk deze Pascaud sunscreeen Spray die niet plakt en ook geen witte waas achterlaat.

 16. Gebruik zonbescherming ook als je al (van nature) een kleurtje hebt of in de schaduw zit.

 17. Gebruik een goede zonnebril met UV filter om je ogen te beschermen.

 18. Transpireer je veel? Smeer dan extra vaak.

 19. Door te transpireren verliest het lichaam veel minerale stoffen. Om deze aan te vullen kun je het beste water drinken of kruidenthee.

 20. Drink zeker 1,5 – 2 liter op een dag om je vochtniveau op peil te houden.

 21. De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D. Dit heb je nodig voor je weerstand en sterke botten en tanden. Bovendien gaat het botontkalking tegen. Om dit te stimuleren heb je aan 15 minuten zon per dag genoeg.

 22. Achter glas de zon toch schade kan aanbrengen? De UV-B straling wordt door glas gefilterd maar de UV-A straling (huidveroudering) niet. 50% van deze straling komt door het glas heen. Zorg voor een goede bescherming als je in de zon zit.

 23. Parfum en zonnen gaat dat samen?
  Bepaalde ingrediënten in parfum kan pigmentvlekken veroorzaken. Dus je zou het kunnen sprayen op je kleding of op de haren. Veel producenten bieden op dit moment de zogenaamde zomer geurtjes aan. Deze zomergeurtjes zijn speciaal voor dit doel samengesteld om in combinatie met UV stralen geen
  irritaties of pigmentvlekken te veroorzaken.

 24. Hoe kunt je er voor zorgen geen hinderlijk kleurverschil te krijgen door bikini of zwempak?
  Helemaal voorkomen kunt je dat niet. Wat wel helpt is je bikinitop te dragen zonder bandjes en af en toe de randjes van je broekje wat verschuiven en dan, achteraf, de nog achtergebleven “witte” stukjes behandelen met een bruin zonder zon.

 25. Draag een hoed of een pet als je kort haar hebt of kaal bent.

 26. Zonneallergie?
  Gebruik het supplement Pascaud Bronzestimvoor cel bescherming van binnenuit.Met welke tip om veilig te zonnen ga jij aan de slag?

tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

 natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Bewaren

Reacties
Categorieën