De juiste producten voor het camoufleren van ongerechtigheden
De juiste producten voor het camoufleren van ongerechtigheden
Huidverzorgings producten artikelen
Lillian Nelissen
Huidverzorgings producten artikelen
4 min
0

De juiste producten voor het camoufleren van ongerechtigheden

4 min
0

We zijn, jammer genoeg, niet allemaal gezegend met een huid waarop geen ongerechtigheidje te bekennen is. Maar hierdoor niet getreurd. Het is altijd mogelijk om een plekje, puistje, vlekje en rode adertjes weg te werken als u maar beschikt over de juiste producten. Daarvoor dienen de camouflageproducten die in de handel zijn.

Om er zo mooi mogelijk uit te zien is een mooie egale huid natuurlijk een eerste vereiste.

Jonge mensen hebben vaak last van puistjes en bobbeltjes en soms ook wel eens van kringen onder de ogen door slaaptekort. Het verouderingsproces daarentegen brengt verslechterende huidcondities met zich mee. Daardoor kunnen er op de huid allerlei plekjes (bijv. pigmentvlekken) verschijnen, roodheden en wallen en/of kringen (soms blauw gekleurd) onder de ogen. Om een mooie make-up aan te kunnen brengen kunnen we al deze ongerechtigheden camoufleren d.m.v. de zgn. camouflageproducten. Het is daarom altijd belangrijk een goede camouflage in de buurt van uw make-up spulletjes te hebben.

Wat is een goed camouflageproduct?

Met een goede concealer wordt een product bedoeld dat een ongerechtigheid zo onzichtbaar mogelijk maakt. Dit kan worden bereikt door inachtneming van de volgende punten:

  • Een camouflageproduct gebruiken in de eigen huidkleur of hooguit een tint lichter om bruine vlekken (ook wel levervlekken genoemd) of gedepigmenteerde (witte/vitiligo) vlekken te camoufleren.
  • Een oranje camouflageproduct om bijv. blauwige kringen onder de ogen te neutraliseren. De oranje kleur neutraliseert de blauwe kleur.
  • Een groen camouflageproduct om bijv. rode plekjes, rode bultjes te camoufleren. Een groene kleur absorbeert de rode kleur. Daardoor is dit product zeer succesvol te gebruiken bij allerlei ongerechtigheden die een rode kleur hebben. Bijv. verse littekentjes, rode wangen/neus/kin door couperose (teleangiëktasiën ofwel chronisch verwijde haarvaatjes in de huid) een spinnaevus (een chronisch verwijdt haarvaatje in de vorm van een bolletje met hele fijne uitlopertjes). Denk er echter wel aan na het camoufleren van roodheden geen rose foundation op te brengen want deze kleur haalt juist de rode kleur weer naar voren.

De bovengenoemde producten zijn in verschillende hoedanigheden te koop nl in vloeibare, vast of in crème vorm. Voor welke van deze middelen u kiest hangt natuurlijk af van uw persoonlijke voorkeur, prijs en beschikbaarheid.

Uiteraard is het heel belangrijk een vorm te kiezen waarmee u het handigste kunt opereren.

Breng de producten niet te dik aan daardoor voorkomt u een korrelig effect. Er zijn speciale make-up en verzorgingsproducten voor het camoufleren van kringen te koop en deze zijn heel dun en goed op te brengen om een mooi en glad resultaat te bereiken.

De samenstelling van een concealer is zwaarder dan die van een foundation en daardoor in staat allerlei ongerechtigheden behoorlijk af te dekken. Het is daarom van belang dat het product niet zo zonder meer van de huid af te vegen is of dat het er af gaat door bijv. transpiratievocht. Naast een goed product waarmee u uiteraard het fijnste werkt is het ook van het grootste belang dat de kleur van de concealer zo dicht mogelijk overeenkomt met uw eigen huidkleur. Want nadat het product is opgebracht moet dit natuurlijk niet op een andere wijze opvallen omdat de bewuste plaats in het gezicht lichter dan wel donkerder is dan uw eigen huidkleur.

Waar moet u bij de aanschaf op letten?

Als u er een gaat kopen bekijkt u dan de kleur goed bij daglicht en vergelijk deze met uw eigen huidkleur. Kunstlicht vervormt namelijk kleuren. Als de kleur goed is moet hij niet zichtbaar zijn. Een suggestie hierbij is:

a) Gebruik voor een hele bleke huid een lichte kleur met een gelige ondertoon b) Gebruik Voor een olijfkleurige huid een midden beige tint met roze ondertoon.

Hier volgen nog een paar goede gebruikerstips:

  1. Zorg ervoor dat de gezichtshuid altijd goed schoon is. Ook het gebruik van een tonic na het reinigen is van belang om uw poriën goed vetvrij te maken.
  2. Breng daarna een dagcrème op eventueel met zonneprotector die weinig vet/olie bevat.
  3. Breng hierna de concealer met een tipbeweging op in het midden van de te camoufleren plaats. Van hieruit kunt u de substantie uitwerken over de gehele vlek, plek of puistje met behulp van een sponsje, kwastje, wattentip, of, en dat is misschien voor velen het handigste met de vingertoppen.
  4. Nadat het goed is uitgewerkt laat het product dan een minuut of 10 goed indrogen. Dit dient om het vocht in het product en de kleurstof goed op de huid te laten inwerken.
  5. Breng hierover heen uw gebruikelijke foundation aan of een transparant poeder. Sommige merken hebben zelfs een poeder wat bij deze concealer hoort en is hier dan ook speciaal voor gemaakt.

Wel is het ook belangrijk dat ik u nog attent maak op het volgende:

Niet alle merken hebben dezelfde producten. Sommige concealers zijn gemaakt om bepaalde huidafwijkingen ( puistjes of plekjes) bijv. veroorzaakt door acne te camoufleren. Deze producten bevatten dan vaak ook stoffen die puistjes helpen indrogen.

Welke soort product u ook kiest crème, vloeibaar of in stiftvorm hangt natuurlijk af van wat u zelf het handigste lijkt. Maar het allerbelangrijkste is het kiezen van een goede kleur in vergelijking met uw huidkleur.

Goed werk heeft tijd nodig zo ook het leren mooi te camoufleren. Dus gaat u maar eens flink oefenen. Mocht het u niet lukken kunt u het altijd eens een keertje laten door een schoonheidsspecialist(e) of huidtherapeut(e) die zich hierin heeft bekwaamd. Zij/hij kan u ook adviseren in kleurgebruik enz.

Zelf gebruik de dagelijks de Pascaud cover crème. Dat is een foundation, camouflage in één en er zit een zonne factor in.

natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Reacties
Categorieën