DERTIG handige beauty tips
DERTIG handige beauty tips
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
9 min
0

DERTIG handige beauty tips

9 min
0

Voor vrijwel alle problemen op cosmetisch en make-up gebied is wel een oplossing te bedenken. Soms is die oplossing eenvoudiger dan je denkt. Misschien zit in onderstaande tips ook voor jou een handig hulpje?

Tip 1 Make-Up vlekjes snel verwijderen

Vlekken van mascara, ogenschaduw of eyeliner op het gezicht (foundation)?  Geen nood;
Neem een wattenstaafje, rol dat door je foundation en daarna over de vlek op uw gezicht. De vlek verdwijnt zonder een spoortje achter te laten en ook uw make-up ziet er nog prima uit.

Tip 2 Potloodpunt afgebroken van oogpotlood of lip potlood

Een lijntje langs de ogen of lippen  maar je kajal potlood of lipliner breken af? Geen nood: leg het potlood of lipliner 15 minuten in het vriesvak van de koelkast en je kunt weer een prima lijntje trekken.

Tip 3 Haarlok verstopt wat nu?

Zit je fles haarlak verstopt? Geen nood; Houd de bus even boven hete waterdamp (van kokend water) Peuter dan met een tandenstoker of speld het gaatje in de bus open en veeg de restjes af met een tissue.

Tip 4 Haarlak verstoppingen voorkomen

Het  voorkomen van verstopping in de haarlak is ook niet moeilijk. Na iedere spraybeurt de bus even onder het warme kraanwater leggen en daarna afdrogen.

Tip Een gezonde stralende huid

Een mooie huid is een schone huid ! Hoe laat het ook wordt voor je je bed inrolt. Maak altijd met een voor jouw geschikte reinigingsmilk  zowel je huid maar ook je ogen goed schoon. Dit voorkomt verstoppingen van de huid maar ook  verstopte traanbuisjes en ontstekingen van de ogen.

Tip 6 Gevallen compact poeder help!

Als je compact poeder is gevallen en daarbij gebroken is dit de oplossing: De brokjes bij elkaar vegen (mits het poeder natuurlijk niet vies is geworden) een paar druppels jenever of reinigingslotion (geen reinigingsmilk!) erover gieten en met een mes glad strijken. Goed laten drogen. Als de brokjes te klein zijn om we weer een blokje van te maken dan de rest fijnmaken om het te gebruiken als los poeder.

Tip 7 Te dikke, klonterige mascara?

Als de mascara teveel met lucht in aanraking komt droogt het sneller uit. Dit kunt u op 2 manieren te verhelpen:

Het is vooral belangrijk de mascararoller goed te sluiten en in warm water te leggen tot de inhoud weer vloeibaar genoeg is. Is de mascara dan nog te dik, handel dan als volgt:

Doe 1 à 2 druppels oogcrème op een borsteltje en draai dan langzaam de borstel terug in de houder. Hierdoor mengt de crème zich met de mascara.

Let er altijd op dat bij het opbrengen van mascara je het borsteltje niet te veel in en uit de houder doet. Hierdoor kan de lucht maar ook bacteriën niet zo snel in de houder komen hierdoor blijft de mascara langer goed.

Tip 8 Is de glans van ogenschaduw er af?

In de loop van de tijd wordt ogenschaduw wat vetter en verliest daardoor de glans. De oplossing: Met een tissue de oppervlakte van het ogenschaduw blokje  ruw maken en een schone ofwel nieuwe applicator of kwastje gebruiken.

Tip 9 Gebruik van waterproof mascara

Het beste kun je altijd 2 soorten mascara gebruiken, een gewone en een waterproof. Dit komt omdat een waterproof mascare vrij agressief is voor je ogen en wimpers.
Doe de gewone mascara altijd als 1ste laag, wanneer deze bijna droog is, en je tevreden bent over het resultaat, doe dan pas de waterproof mascara eroverheen. Prima resultaat!

Tip 10 Oogmake-up verwijderen

Het is belangrijk dat je je oogmake-up op een goede manier verwijderd. Vooral wanneer je veel of waterproof mascara gebruikt en oogschaduw, eyeliner of oogpotlood gebruikt. Mijn favoriet is La Colline Cellular Eye Make-up Remover.
Dit is een zachte oog make-up remover die moeiteloos iedere vorm van oogmake-up  makkelijk en snel verwijderd.

Tip 11 droge benen (met schilfertjes)

Niet alleen de gezichtshuid maar de hele huid is in de winter droger, gaat eerder schilferen en soms ook jeuken vooral op de benen. De beste tip: niet krabben maar: mijn advies: “Smeren, smeren!”  Gebruik eerst een lekkere body scrub om alle dode huidcellen te verwijderen. Pascaud Body Polish reinigt en polijst de huid zonder uit te drogen met jojoba: Hydrateert en verzacht de huid.

Tip 12 De nagellak is te dik(I)

  1. Het flesje en de opening eerst reinigen met nagellak remover. Daarna, om dit vervelende gedoe te voorkomen kunt u het beste de schroefdraad en de rand van het flesje heel dun insmeren met Vaseline. Hierdoor is het flesje in het vervolg veel makkelijker open te  krijgen.
  2. Zet het flesje (goed gesloten) in heet water waardoor de nagellak weer goed vloeibaar wordt. Na ruim 10 minuten het flesje eruit halen en goed schudden.

Tip 13 De nagellak is te dik (II)

  1. Doe een paar druppels nagellak remover of, speciaal voor dit doel in de vakhandel te koop, een nagellak verdunner in het flesje.
  2. Bewaar de nagellak in de koelkast dan blijft het langer vloeibaar.

Tip 14 Je lippenstift is afgebroken (I)

Houdt het afgebroken stuk met een tissue vast, zodat het niet uit je vinger kan glijden. Verwarm de onderkant met een kaars of aansteker tot het gaat smelten. Breng daarna het afgebroken stuk tegen het resterende stompje dat is blijven zitten en druk het voorzichtig op elkaar. Draai de lippenstift vervolgens in de huls en zet hem dan een uur in de koelkast.

Tip 15  Je lippenstift is afgebroken (II)

Als de lippenstift op de eerder beschreven manier niet meer is te herstellen krab de resten dan uit de huls en doe dit in een leeg lipgloss doosje. Verwarm dit vervolgens met een haarföhn tot de inhoud gelijkmatig verdeeld is. Laat het afkoelen.

Tip 16 Weerstand verhogen met vitamine C

Vitamine C is de bekendste vitamine en heeft de meest positieve eigenschappen van alle vitamines. Helaas krijgen we door onze voeding niet voldoende hiervan binnen. Je kunt het beste een voedingssupplement nemen en minimaal 500mg extra vitamine C per dag innemen om je weerstand te verhogen.

Tip 17 Zwarte vlekken na opbrengen van mascara makkelijk en snel verwijderen

Wattenstaafjes die je van tevoren in oogmake-up remover hebt gedrenkeld. Buig hiervoor het uiteinde van het staafje om, hierdoor vloeit de remover in het andere stuk van het staafje. Nu kunt u heel nauwkeurig de zwarte sporen van de oogmake-up in een handomdraai verwijderen.

TIP 18 Makkelijk en mooi opbrengen van foundation en concealer

Gebruik de juiste penselen! Niet voor niks dat visagistes altijd werken met een hele reeks aan kwastjes en penselen. Je foundation of concealer is hierdoor ook nog veel zuiniger in gebruik.  Je kunt een penseel makkelijk schoon krijgen door het met een milde zeep uit te wassen, daarna met een schone doek droog te deppen en het dan helemaal te laten drogen op een schone handdoek.

Tip 19 Last van een verstopt pompje?

Oorzaak: een restje van de inhoud is ingedroogd en verstop de opening of het buisje van het pompflesje.
Oplossing: Het pompje van de fles draaien en in warm water leggen. De ingedroogde propje wordt week en na enige tijd kun je met bijvoorbeeld een tandenstoker of haarspeld het propje makkelijk verwijderen.

TIP 20 Sterkere nagels krijgen op een natuurlijke manier

Wat goed is voor ons lichaam is ook goed voor onze nagels : veel vocht, dus veel drinken, zorgen voor een goede gezonde voeding en iedere dag even ontstressen! Gebruik een nagel verharder en bij schoonmaken handschoenen zodat je nagels niet week worden en scheuren.

TIP 21 Nagelverzorging bij broze nagels

Als je nagels hebt die vlug breken moet je ze niet voor weken in warm water. Want door het warme water gaan ze nog sneller breken.

Extra Tip:

Doop de nagelvijl even kort in ijskoud water voor je de nagels gaat vijlen want door een warme nagelvijl is het namelijk mogelijk dat de nageltoppen door de warmte kunnen splijten. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt !

TIP 22 Ik wil mijn nagels verzorgen maar weet niet hoe?

Laat je nagels eens één keertje door een professional verzorgen. Dan kun je het kunstje goed afkijken en zien in welke richting je het beste kunt vijlen en vanuit welke hoek van de nagel je het beste kunt vijlen. Misschien bevalt het zo goed dat je altijd naar de nagel styliste blijft gaan, dit is natuurlijk ook helemaal prima.

TIP 23 Tegen droge handen

Scrub je handen goed met scrub die de handen niet uitdroogt.

Breng daarna een heerlijke verzorgende handcrème aan (mag best dik).

Wikkel je handen in folie en doe er een washandje omheen. Je kunt het washandje warm maken met heet water voor nog meer een verwenmoment.

Nu verplicht 20 minuten niks doen en laten intrekken. Je handen zijn weer als nieuw!

TIP 24 Appelazijn voor glanzend haar

Is je haar vet, slap en glanst het niet (meer)? Dan kan een spoeling met wat appelazijn hulp bieden. Hiervoor moet je 1 eetlepel appelazijn mengen met 1 liter bijna koud water en hiermee de gewassen en al goed uitgespoelde haren als laatste nog een keertje spoelen.
Resultaat: prachtig glanzend haar! Dit komt omdat (bijna) koud water de haarschubben sluit en de azijn versterkt deze werking en verwijdert bovendien ook de siliconen die zich door het gebruik van shampoo vastgezet hebben in het haar. Hierdoor wordt het licht in het haar beter gereflecteerd en daardoor gaan de haren meer glanzen.

TIP 25 Witte tanden door bakpoeder

Gebruik bakpoeder, ja gewoon die uit de supermarkt voor wittere tanden. Je poetst je tanden een aantal minuten er mee en slikt het niet door. Daarna ook goed spoelen en je tanden zijn weer witter!

 

TIP 26 Wittere tanden door lipstick

Gebruik de juiste kleur lippenstift en je tanden lijken witter. Het is heel eenvoudig: hoe donkerder van kleur de lippenstift des te witter lijken de tanden. Maar nog preciezer gezegd: zogenaamde koele kleuren (met een blauwige ondertoon, bijv. rozerood) ofwel de kleuren van frambozen, donker roze enz. laten de tanden witter lijken dan bijv. warme kleuren zoals oranje, bruin, natuurlijke tinten.

TIP 27 Tomaten tegen veroudering

Een wondermiddel tegen vale, onzuivere of overvette huid zijn heel simpel: Tomaten!
Die bevatten Lycopine en van deze stof is bewezen dat het een anti-age werking heeft.

Het recept:
Leg kort twee tomaten in heet water (kerf van tevoren een kruis in het velletje met een scherp mesje aan de onderkant), trek hierna de huid eraf en pureer het vruchtvlees. Leg deze brei op de van te voren gereinigde huid en leg er een handdoek overheen. Laat dit 15-20 minuten op de huid zitten en spoel het dan met warm water af. Het effect is meteen zichtbaar!

TIP 28 Koffiedras tegen cellulite (zgn. sinaasappelhuid)

Het is bekend dat koffie in veel  anti cellulitis producten zit. Maar je kunt het zelf ook heel eenvoudig gebruiken. Neem hiervoor warme koffiedras en pas dit toe als peeling op de probleemgebieden van uw lichaam bijvoorbeeld de bovenbenen. Rubbel (zie in de eerder genoemde tips bij de peeling) hiermee zacht de betreffende huiddelen. Dek de behandelde plaatsen vervolgens af met huishoudfolie en laat dit vijf minuten intrekken, effect gegarandeerd!

TIP 29 Houd het hoofd koel en hiermee rimpels op afstand:

Een snelle ijskuur voor uw voorhoofd! Vul hiervoor een washandje met crushed ijs en laat dit 3 minuten op uw voorhoofd liggen. Spoel uw gezicht daarna rijkelijk af met warm water. De koude-warme prikkeling garandeert een direct effect: De huid is zichtbaar rosig en daardoor strakker!

TIP 30 Verschil tussen deodorant en anti-perspirant

In de zomer is de bescherming van dit soort producten natuurlijk heel belangrijk maar er zijn ook velen die ook in de winter last hebben van overmatig transpireren.
Er is een wezenlijk verschil tussen Deodorant producten en anti-perspirant producten. Een deodorant zorgt ervoor dat de vervelende transpiratielucht verdwijnt. De anti-perspirant is in staat de zweetafscheiding te reguleren. Dit laatste werkt het beste als de zweetkliertjes niet actief zijn, d.w.z. ’s nachts. Het beste middel tegen zweetlucht en het zweet zelf is als je ’s avonds na het douchen/baden met een deodorant onder de oksels door gaat. Maar let er, vooral bij een gevoelige huid, op dat u een parfumvrije en alcoholvrije deodorant gebruikt !

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

Reacties
Categorieën