Foundation en vette crème gaan niet altijd goed samen: tips!
La Colline producten
Make-up artikelen
Lillian Nelissen
Make-up artikelen
3 min
0

Foundation en vette crème gaan niet altijd goed samen: tips!

3 min
0

Nu het weer kouder wordt is het weer tijd om langzaam de dikke jassen, sjaals en mutsen van zolder te halen. Het weer in Nederland kan immers zo weer omslaan! Met de regen, wind en koudere temperaturen wordt ook onze huid weer wat droger en gevoeliger. Het advies luidt dan: gebruik een lekkere, dikke crème om jouw huidje optimaal te voeden. Als je dat advies opvolgt ben je vast al eens tegen het volgende probleem aangelopen: foundation en vette crèmes gaan niet altijd goed samen. Wij vertellen what to do!

Dikke crème

Een lekkere dikke crème is heerlijk voor je huid. En ook nodig! Want met de gure wind langs je wangen en de dalende temperaturen kan je huid wel wat extra’s gebruiken. Smeren dus! Als je een droge huid hebt, adviseren wij Pascaud DNA Cream overdag en  s nachts. Bij een normale huid kun je afwisselen met de Pascaud 24 Hour Cream voor overdag . Heb je wel eens dat je foundation er niet helemaal mooi op zit met vegen? Dit is niet de bedoeling. Laat je verzorging langer intrekken, dan voorkom je dit.

1. Reinigen

Reinig je huid met een La Colline Wash off of met een La Colline reinigingsmelk op de gebruikelijke manier en sluit af met een La Colline tonic. Zorg er voor dat je huid altijd goed gereinigd is voordat je een verzorging aanbrengt.

2. Hydrateren

Ga overdag voor een voedende crème. Gebruik liever een voedende variant  dan een hele vette. Pascaud 24 Hour Cream: Dag- en nachtcrème Compositie met hoogwaardige werkstoffen die alle tekenen van huidveroudering effectief bestrijdt. Het voorkomt een snelle afbraak van collageen. Vermindert en beschermd de huid tevens tegen pigmentvlekken. Voor de nacht kun je echt vette crèmes gebruiken, voor overdag is een tikkeltje minder voldoende en beter voor de combinatie met foundation. Breng de crème pas aan als de tonic helemaal is ingetrokken zodat elke stap optimaal effect heeft. Masseer de crème goed in met je vingers, wat extra langs de neusvleugels. Te veel gebruikt? Overtollige crème kun je weghalen met een tissue.

3. Foundation

Als je crème helemaal is ingetrokken breng je je foundation aan. In de winter voor een lichtere tint foundation dan in andere seizoenen. Die zonnige zomergloed is helaas weg, dus is het tijd om bij je blekere huidje ook de juiste foundation te kiezen. Het is een goed idee om je huid ongeveer 1 tot 3 keer in de week te scrubben. Zo worden de dode huidcellen verwijderd en kunnen alle producten goed en egaal op je huid inwerken.

Het geheim:

Het allerbelangrijkste is dat je wacht met het aanbrengen van foundation totdat je dagcrème hélemaal ingetrokken is. Dat is het geheim! Breng je je foundation te vroeg aan dan hechten de pigmenten niet goed aan je huid. Het resultaat is dat de foundation er ‘op ligt’ in plaats van blend met je huid. Daarnaast kan het een heel vlekkerig resultaat veroorzaken doordat de crème op sommige plekken al beter is ingetrokken dan op andere. Voor een egaal resultaat kun je een speciale foundation kwast gebruiken. Om sommige delen van je gezicht wat extra te matteren kun je een poeder in de juiste kleur gebruiken. Dit werkt tevens ook als fixatie van je make-up!

Ochtendritueel

Oké, dit ochtendritueel inclusief alles goed in laten trekken heeft natuurlijk wat time-management nodig. Onze tip is om te beginnen met het reinigen van je gezicht als je net bent opgestaan. Terwijl de tonic zijn werk doet zet je de theepot vast aan of tap je een bakje koffie voor jezelf in. Rooster een boterham, snijd een appeltje, doe je ding! Terwijl de thee langzaam begint te koken of de koffie te pruttelen breng je een voedende crème aan. Time for breakfast! Eet je ontbijtje op en geniet van elke hap. Ochtenden zijn heerlijk! Na het ontbijt is het tijd voor je foundation. De crème heeft goed in kunnen trekken en er is dus weinig kans op vlekken. Dit proces kun je ongeveer in een kwartiertje voltooien, prima score dus op een ochtend waarin je waarschijnlijk altijd haast hebt.

 natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen


Reacties
Categorieën