10 Gezonde tussendoortjes
10 Gezonde tussendoortjes
18 februari 2016 
1 min. leestijd

10 Gezonde tussendoortjes

Je wilt afvallen, vet rond buik en heupen verminderen of gewoon gezonder leven maar weet niet zo goed waar te beginnen. Start met het veranderen van je tussendoortjes of als je dit al doet super goed!

Om af te vallen is het belangrijk dat je je stofwisseling aan de gang houd dus door het eten van zo’n 6 maaltijden per dag. Het tussendoortje heeft dus zeker invloed op je gewicht en buikomvang want dat eet je meestal 3x per dag. Een gezonde keuze is dus heel belangrijk.

Doe je aan krachttraining en wil je spieropbouw dan is het belangrijk dat er bij iedere maaltijd en tussendoortje eiwitten zitten.

10 Gezonde tussendoortjes:

1. Groene smoothie. Van beetje fruit (frambozen), groente (spinazie), gezonde vetten (lijnzaad) en water. alles in de blender en mixen maar.
2. Bakje magere kwark. Je kunt hier natuurlijk nog van alles aan toevoegen zoals fruit, noten, superfoods enz.
Wil je spieropbouw dan is kwark goed voor het slapen gaan omdat het een langzame eiwit is die zorgt dat je `s nachts geen spierafbraak krijgt.
3. Een eitje. Iedere dag 1 ei is heel erg goed en makkelijk als tussendoortje. Zelf kook ik op zondag 7 eieren zodat ik heel de week er iedere dag 1 kan pakken.
4. Groente. Komkommer, worteltjes, tomaatjes, paprika zijn allemaal makkelijk mee te nemen. Met een avocadodipje maak je het nog lekkerder en krijg je ook nog de goede vetten binnen.
5. Rijstwafel met kip of kalkoenfilet.
6. Rijstwafel met notenpasta of pindakaas (zonder suiker).
7. Handje noten. Super gezond en bevatten goede vetten en eiwitten.
8. Zwarte Chocolade. Ben je (net als ik) ook chocolade verslaafd dan is dat helemaal niet erg want zolang je kiest voor die met 80% cacao kun je het gewoon af en toe eten. Het is sterk maar na een tijdje ben je aan die smaak gewend.
9. Een appel. Fruit is gezond maar kies voor fruit met de minste suikers en eet zeker niet meer dan 2 stuks per dag als je af wilt vallen want ook al zijn het gezonde suikers, het blijft nog steeds suiker.
10. Zoute Popcorn. Bij een filmpje wil je liever niet op een wortel knauwen (ik niet tenminste) dus dan is zoute popcorn een betere keuze dan dat je een zak chips of M&M’s open zou trekken.

Zelf vind ik rijstwafels met beleg (kipfilet, kalkoenfilet, runderrookvlees, gerookte zalm, tonijn, notenpasta, pindakaas, eitje) het beste tussendoortje omdat je koolhydraten, eiwitten en vetten binnen krijgt en weinig suikers. Je kunt dit natuurlijk ook als lunch eten.

Heb je nog vragen over voeding, krachttraining, afvallen of spieropbouw dan hoor ik het graag van je. Je droomlichaam zoals jij die wilt kun je bereiken, maar dat komt zeker niet vanzelf dus help ik je graag omdat ik weet hoe lekker het voelt. Succes!

Over de schrijver
Sinds 2001 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2008 werkzaam bij schoonheidssalon Puur Huid. Omdat we in de salon werken op natuurlijke huidverjonging en verbetering merkte ik dat voeding en leefgewoonten een belangrijke rol speelt in combinatie met behandelingen en producten om het beste resultaat te kunnen bereiken. Zo is mijn passie voor gezonde voeding om de huid te verjongen ontstaan! Ik heb zelf mijn eetgewoonten veranderd waardoor mijn huid steviger en gezonder is geworden en deze tips wil ik graag met jullie delen.
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.