7 voordelen van noten
7 voordelen van noten
05 september 2013 
2 min. leestijd

7 voordelen van noten

Noten…. eet ze iedere dag!

Amandelen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten, pecannoten, pistachenoten, paranoten, macadamia’s allemaal super gezonde noten en het beste is als je er iedere dag een ‘handje’ van eet.

Vaak hoor je mensen zeggen, noten die bevatten veel vet en daar wordt je dik van dus eet ik ze niet of weinig. Dik wordt je er juist niet van en ik raad je aan ze iedere dag te eten als je gezond en slank wil blijven. Ze bevatten namelijk veel onverzadigde vetten, dat zijn de goede vetten die het cholesterolgehalte verlagen en die er voor zorgen dat het je een vol gevoel geeft waardoor het je honger meteen stilt.

Het beste is wel om de noten ‘rauw’ te eten dus ongebrand en ongezouten.

Pinda’s zijn geen noten, het zijn peulvruchten en hebben niet alle goede eigenschappen die noten wel hebben.

7 voordelen van noten zijn:

  1. ze zorgen voor de elasticiteit van je huid waardoor je huid minder snel verouderd.
  2. ze werken cholesterolverlagend waardoor de kans op hart- en vaatziekten verminderd.
  3. ze bevatten veel eiwitten, vooral amandelen die zorgen voor cel opbouw.
  4. ze bevatten veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor gezond haar, huid en nagels.
  5. ze bevatten veel antioxidanten die schade in het lichaam herstellen.
  6. ze zorgen voor aanmaak van serotonine, dat is het gelukshormoon.
  7. ze bevatten omega 3 die ontstekingsremmend werkt.

Welke noten zijn het allerbeste?

Walnoten want die bevatten de meeste antioxidanten die je huid en lichaam herstellen van schade van zon, roken, milieuvervuiling en stress. Ze helpen de stofwisseling heel goed op gang dus als je af wilt vallen en je gezondheid wil verbeteren raad ik je aan om dagelijks 8 walnoten te eten.

Amandelen want die bevatten de meeste vitaminen en mineralen zoals magnesium, calcium, ijzer, zink, vitamine E, foliumzuur. Ook bevatten ze veel eiwitten die zorgen voor opbouw van cellen in de huid, cellen, spieren. Het beste zijn de bruine amandelen want daar zit het vliesje nog om en dat is waar de meeste vitamine E in zit.

bananen noten cakeEet ze als tussendoortje, maak er notenmelk van, smeer de gemalen noten op je boterham of maak een lekkere bananen-notencake waarvan het recept binnenkort hier verschijnt in het e-book om je huid te verjongen.

Winactie: WIN een verassingspakketje noten

Vind jij noten ook zo lekker, of wil je door dit artikel meer noten gaan eten? BeautyDiscover mag 5 noten verassingspakketjes weggeven van de Olienoot. Hier haal ik mijn noten altijd op de markt of ik bestel ze op hun website www.deolienoot.nl omdat ze kwaliteit hebben voor een goede prijs.

Vertel in een reactie onder dit bericht welke noten jij al eet en 5 zullen het verassingspakket van de Olienoot winnen.

Let op, de winnaar moet wel lid zijn van BeautyDiscover. Je kunt lid worden rechts bovenaan op de pagina.

Eet jij dagelijks een handje noten?

Over de schrijver
Sinds 2001 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2008 werkzaam bij schoonheidssalon Puur Huid. Omdat we in de salon werken op natuurlijke huidverjonging en verbetering merkte ik dat voeding en leefgewoonten een belangrijke rol speelt in combinatie met behandelingen en producten om het beste resultaat te kunnen bereiken.Zo is mijn passie voor gezonde voeding om de huid te verjongen ontstaan! Ik heb zelf mijn eetgewoonten veranderd waardoor mijn huid steviger en gezonder is geworden en deze tips wil ik graag met jullie delen.
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.