Waarom ontstaan er rimpels als je suiker eet?
Beautyfood artikelen
Kristel van de Goor
Beautyfood artikelen
2 min
30

Waarom ontstaan er rimpels als je suiker eet?

2 min
30

In onze huid wordt collageen aangemaakt, dat is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Na het 25ste levensjaar begint het collageen al af te nemen en kun je zeggen dat de huidveroudering begint.

Van voeding is suiker de grootste boosdoener voor het ontstaan van rimpels!

Collageen bestaat uit eiwitten. Door het eten van suiker gaan die eiwitten aan elkaar plakken. Suiker zorgt ook voor een snelle bloedsuikerspiegel stijging waardoor het collageen in de huid stijver wordt en eerder rimpels kunnen ontstaan.

Op het moment dat je stopt met het eten van suiker wordt het collageen soepeler en verminderen rimpeltjes zelfs.

Suiker zit overal in, je hebt natuurlijk koek, snoep, ijs, frisdranken en alcohol maar ook in kant-en-klare soepen, sausjes, pizza’s, ontbijtgranen en zelfs in brood zitten verborgen suikers. De snelle koolhydraten, zoals wit brood, witte pasta, witte rijst en aardappelen hebben hetzelfde effect omdat ook deze zorgen voor een snelle bloedsuikerspiegel stijging.

 6 Tips om schade door suiker te beperken:

  1. Snoep minder. Als je normaal een snoepje of koekje zou pakken probeer dit dan te veranderen in bijvoorbeeld een handje noten, een stuk fruit, een ei, groente zoals minitomaatjes, worteltjes of schijfjes komkommer of zelfgemaakte suikervrije koekjes. Dit is allemaal makkelijk mee te nemen als je onderweg of op je werk bent.
  2. Verminder suiker in koffie of thee. Drink jij dagelijks een aantal koppen koffie of thee met suiker dan zijn dat best wel wat klontjes op één dag. Probeer de hoeveelheid suiker per keer steeds iets te verminderen tot je het misschien zelfs zonder suiker kan drinken. In het begin zal dit wennen zijn maar na een tijdje vind je het net zo lekker.
  3. Ruil de witmeel producten om voor de volkoren variant. Wit brood, witte rijst, witte pasta kan je vervangen door bruin brood, bruine zilvervlies rijst, bruine volkoren pasta. Deze volkoren producten zorgen niet alleen voor een geleidelijke bloedsuikerspiegeling maar ze bevatten ook nog veel meer vitaminen, mineralen en vezels. Waardoor je er minder van hoeft te eten omdat je sneller verzadigd bent en dit is ook weer goed voor de lijn.
  4. Ben matig met alcohol. Ook alcohol bevat veel suiker dus drink het met mate of drink het niet.
  5. Verander je zoete broodbeleg in hartig. Eet je dagelijks zoet op je brood probeer dit dan te veranderen. Kies bijvoorbeeld voor een notenpasta, kipfilet, geitenkaas, vis, avocado, een ei of tomaat.
  6. Neem vitamine C in. Vitamine C gaat de afbraak van collageen tegen. Het zit in natuurlijke voeding zoals groente en fruit maar de hoeveelheid vitamine C die je dagelijks binnen mag krijgen is 1000 mg tot 2000 mg. Dit lukt niet alleen via voeding want dan zou je 20 tot 40 stuks fruit en groente moeten eten. Neem vitamine C dagelijks extra in, in de vorm van een supplement.

Suiker is een verslaving, hoe meer je het eet hoe meer je lichaam er om vraagt.

fruitwater recepten bannerAls je het langzaam afbouwt zul je merken dat je er geen of minder behoefte aan hebt.

Ik eet nu meer dan een jaar suikervrij en het heeft me in het begin moeite gekost maar nu heb ik er zelfs geen zin meer in en wat heel belangrijk is dat ik voortaan zelf mijn zoete bonbons, koekjes en taarten maak.

Wil je weten hoe je die recepten maakt, hou dan de site in de gaten want binnenkort verschijnt mijn e-book met heerlijke recepten om je huid te verjongen zoals deze gezonde vruchtentaart.

Wil je hulp in de vorm van tips, dan kan ik de cursus 40 dagen zonder suiker aanbevelen.

Zou het jou lukken om met suiker eten te stoppen?

Reacties
Categorieën