gezonde voeding
Weet jij welke gezonde voeding het beste is om je huid te verjongen?
01 augustus 2013 
1 min. leestijd

Weet jij welke gezonde voeding het beste is om je huid te verjongen?

Huidveroudering gaat sneller door het eten van ongezonde voeding.

Door het eten van ongezonde voeding gaat de huid minder nieuwe cellen aanmaken en wordt de huid sneller `lui`.

Het is daarom belangrijk om zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen te krijgen en dus zo veel mogelijk gezonde voeding te eten.

De voeding die je dan het beste kunt eten is de pure en onbewerkte voeding. Denk aan groente, fruit, vis, kip, eieren, noten en zaden. En het liefst biologisch omdat het dan vrij is van gifstoffen.

Wat de gezonde voeding bevat zijn:

Antioxidanten die je cellen beschermen en herstellen van schade (zoals zon, roken, milieuvervuiling, stress). De bekendste antioxidanten zijn vitamine C en E, beta caroteen die omgezet wordt in vitamine A en selenium.

Je vindt ze in bessen, sinaasappels, paprika, wortelen, broccoli, spinazie, champignons, avocado, olijfolie, amandelen, groene thee, pure chocolade.

Eiwitten die zorgen voor groei en opbouw van cellen.

Je vindt ze in vis, kip, noten, bonen, eieren.

De goede omega-3 vetten die je cellen beschermen en je huid soepel houden.

Je vindt ze in avocado, vette vis (zoals zalm, haring, makreel, tonijn), noten (zoals amandelen, walnoten, cashewnoten), olijfolie.

fruitwater recepten bannerWater wat zorgt voor goede hydratatie van de huid. Want door een vochttekort ontstaan fijne droogtelijntjes die steeds dieper worden en uiteindelijk rimpels vormen.

Water en kruidenthee drinken is het beste maar ook in groente en fruit zit water.

De gezonde voeding zorgt ervoor dat je huid aan het werk blijft om nieuwe cellen aan te maken en dat is heel belangrijk tegen de huidveroudering. Als de cellen trager gaan werken en ‘lui’ worden kunnen er sneller rimpels en verslapping ontstaan.

Eet jij veel gezonde voeding?

Wil je meer lezen over gezonde voeding dan raad ik je zeker de volgende boeken aan:

En houdt natuurlijks mijn blogs in de gaten ;)

Over de schrijver
Sinds 2001 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2008 werkzaam bij schoonheidssalon Puur Huid. Omdat we in de salon werken op natuurlijke huidverjonging en verbetering merkte ik dat voeding en leefgewoonten een belangrijke rol speelt in combinatie met behandelingen en producten om het beste resultaat te kunnen bereiken. Zo is mijn passie voor gezonde voeding om de huid te verjongen ontstaan! Ik heb zelf mijn eetgewoonten veranderd waardoor mijn huid steviger en gezonder is geworden en deze tips wil ik graag met jullie delen.
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.