Afvallen met Gezonde Chocolade
Afvallen met cryolipolyse artikelen
Kristel van de Goor
Afvallen met cryolipolyse artikelen
3 min
0

Afvallen met Gezonde Chocolade

3 min
0

In dit artikel wil ik je uitleggen dat je zelfs gewicht kunt verliezen met chocolade. Is dat even goed nieuws!

Waardoor kun je afvallen met Gezonde Chocolade

Door drie onderdelen in Gezonde Chocolade kun jij afvallen met deze chocolade.

  1. Door de hoge hoeveelheid antioxidanten die Gezonde Chocolade bevat
  2. Doordat Gezonde Chocolade je bloedsuikerspiegel stabiliseert, waardoor je hongergevoel en suikerbehoefte afneemt
  3. Je mentaal stabiel(er) wordt door theobromine en tryptofaan

Hieronder bespreken we alle onderdelen.

1. Door de hoge hoeveelheid antioxidanten die Gezonde Chocolade bevat

Doordat cacao voor Gezonde Chocolade slechts wordt koudgeperst blijven de antioxidanten, die cacao van nature bevat, praktisch allemaal behouden.

Hierdoor is Gezonde Chocolade zéér rijk aan antioxidanten!

3 stukjes Gezonde Chocola staat gelijk aan 18 sinaasappels qua hoeveelheid antioxidanten!

Maar wat is het effect van antioxidanten op ons gewicht?

Antioxidanten spelen een grote rol bij het beheersen van je gewicht. Op de eerste plaats helpen ze je bij het beschermen van je lichaam tegen ongezonde stofwisselingreacties. En met een gezond lichaam is het nu eenmaal een stuk eenvoudiger om gewicht te verliezen.

Antioxidanten hebben namelijk als primaire taak ons lichaam te beschermen tegen de aanval van vrije radicalen.

Dat doen antioxidanten door het geven van die ontbrekende elektronen aan de vrije radicalen waarnaar die vrije radicalen op zoek zijn. Hierdoor worden de vrije radicalen geneutraliseerd en onschadelijk gemaakt.

Ook zijn de antioxidanten erg belangrijk voor de verbranding van vetten. Ze verbeteren je spijsvertering en stofwisseling en ondersteunen de vetverbranding. Tevens beschermen ze je lever tegen giftige stoffen. De hoeveelheid giftige stoffen in je bloed wordt namelijk hoger als je meer vet aan het verbranden bent. (Lees: afvallen).

2. Doordat Gezonde Chocolade je bloedsuikerspiegel stabiliseert, waardoor je hongergevoel en suikerbehoefte afneemt

Gezonde Chocolade is gemaakt van pure onbewerkte koudgeperste cacao en wordt slechts gezoet met bessen (açai bessen en blauwe bessen) en ongeraffineerde ruwe rietsuiker. Hierdoor is de glychemische index slechts 7. Door deze lage glychemische index kan Gezonde Chocola ook gerust door mensen met diabetici worden gegeten.

De glycemische index (GI) zegt iets over de snelheid waarmee koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose (suiker) in je bloed wordt opgenomen.

Producten met een hoge GI zijn bijvoorbeeld gebakken aardappelen, wit- en bruinbrood, cornflakes en koekjes.
Producten met een lage GI zijn bijvoorbeeld volkoren pasta, peulvruchten, fruit en uiteraard Gezonde Chocolade.
De GI hangt ook af van hoe een product wordt klaargemaakt en de snelheid van iemands maag en darmen.

Deze lage GI zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel stabiliseert, waardoor je hongergevoel afneemt en je behoefte aan suiker (de zogenaamde ‘suikerdip’) drastisch afneemt.

Het is zelfs zo dat wanneer jij 20 tot 30 minuten voor elke maaltijd een gezond chocolaatje neemt, dat je automatisch minder eet.

Zo gaat er een vicieuze cirkel lopen waarbij jij geleidelijk op een natuurlijke manier blijvend gewicht verliest en dat zonder dieet.

3. Je mentaal stabiel(er) wordt door theobromine en tryptofaan

In cacao komen ook de stoffen theobromine en tryptofaan voor.

Theobromine is voor het eerst in 1878 geïsoleerd uit de zaden van de cacaoboom. Kort daarna is het voor het eerst gesynthetiseerd door Hermann Emil Fischer.

Theobromine  zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit.

Tryptofaan staat daarom bekend om zijn positieve effecten op stemming en depressie.

Naast de effecten op de stemming heeft tryptofaan ook invloed op de slaap, werkt het kalmerend en heeft het een positieve invloed op de opbouw van spieren waardoor het ook bij bodybuilders een favoriete stof is.

Conclusie

Wanneer jij een stukje gezonde chocolade eet voor elke maaltijd, dan stabiliseert je bloedsuikerspiegel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet.

De hoge hoeveelheid antioxidanten in de chocolade ondersteunt de vetverbranding en verbeteren je spijsvertering en stofwisseling.

Tevens zorgen de stoffen theobromine en tryptofaan dat je beter in je vel komt te zitten, waardoor je mentaal stabiel wordt. Ook heeft tryptofaan een positieve invloed op je spieropbouw, wat heel belangrijk is tijdens het afvalproces.

Bij het dagelijks eten van 3 stukjes chocolade treedt er een vicieuze cirkel op waardoor jij blijvend gewicht verliest.

Wanneer jij een ‘normaal’ eet en ik neem aan dat je wel begrijpt wat ik bedoel, dus gewoon drie normale maaltijden per dag en her en der een tussendoortje, dan is het zeer gebruikelijk dat je met deze chocolade 5 kilo per maand verliest.

Let wel: ik zeg dus niet dat je je nu aan een dieet moet gaan houden. Juist niet! Eet normaal en af en toe een gebakje, patatje of een schaaltje chips is geen enkel probleem.

In dit recept van een heerlijke suikervrije brownie hebben we pure cacao gebruikt.

Wist jij dat je kunt afvallen met chocolade?

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

Reacties
Categorieën