Antioxidanten en vrije radicalen, wat zijn het toch?
29 juli 2014 

Antioxidanten en vrije radicalen, wat zijn het toch?

Alles wat jij moet weten, van begin tot eind

Antioxidanten, vrije radicalen, vitamine, voeding. Je word er mee plat gegooid, de termen vliegen om je oren, maar wat zijn het nou precies?

Laten we beginnen bij het begin. Door heel ons lichaam rijden vrachtwagentjes met magneten. Die magneten zorgen ervoor dat ziektecellen daaraan worden gebonden en worden afgevoerd. Maar meestal zijn die vrachtwagentjes al vol. Daarom hebben we extra vrachtwagentjes ingezet, die nog 1 magneetje vrij hebben, deze vrachtwagentjes worden vrije radicalen genoemd. Ons lichaam maakt deze zelf aan en doordat ze nog ruimte over hebben kunnen deze ziekteverwekkers direct afvoeren. Zo blijven we dus fit en gezond!

antioxidant vrije radicaalVerkeerde factoren

Maar door verkeerde factoren zoals stress, roken, zon en verkeerde voeding gaat je lichaam in een keer heel veel vrije radicalen aanmaken waardoor er teveel van zijn in je lichaam. Die gaan zich dan ineens ook binden aan gezonde cellen. Het gevolg hiervan kunnen verschillende ziektebeelden zijn, bijvoorbeeld reuma, staar maar ook kanker.

De oplossing? Antioxidanten!

Antioxidanten zijn combinaties van vitaminen en mineralen die ervoor zorgen dat vrije radicalen worden afgevoerd. Vaak bevatten deze vitamine C en E, zink en cartenoïden.
Daarom zijn ze de bestrijder van vrije radicalen. Denken wij…

Want ook voor antioxidanten geldt dat teveel ook niet goed is. Anders was de oplossing voor al deze ziektebeelden wel erg makkelijk en waren er niet zoveel mensen ziek.
Een juiste balans is wat we moeten vinden.

En de juiste balans krijg je door gezond én, dit is misschien nog wel de belangrijkste, gevarieerd te eten. Voldoende fruit en groente zorgen ervoor dat je lichaam de juiste stoffen krijgt die het nodig heeft. Daarom kan stress, roken en zon zo gevaarlijk zijn voor je.

antioxidanten chocoladeVoeding die veel antioxidanten bevat zijn fruit, kipfilet, avocado, pure chocolade met ten minste 70% cacao, rauwe noten, broccoli, vis, glas rode wijn.

Ik hoop dat op deze manier de woorden ‘vrije radicaal’ en ‘antioxidant’ beter te begrijpen zijn, en je zelf beter weet wat je kan doen om je lichaam zo gezond mogelijk te houden. Voor vragen, je weet me te vinden!

Over de schrijver
Mijn naam is Monica Pachter, anti-aging – en acné specialist. Sinds 2009 werk ik met het Pascaud concept, en sinds 2014 ben ik werkzaam bij Puur Huid in Eindhoven. Het mooiste van een mens is het als het zijn of haar natuurlijke zelf is. Geen namaak, geen onechte dingen maar juist puur natuur. Dat spreekt mij zo aan in onze behandelmethoden. De huid zichtbaar verbeteren en verjongen, maar wel de cliënt zichzelf laten zijn. De meeste voldoening uit mijn werk haal ik uit het helpen van mensen met hun huid(problemen). Zorgen dat ze met een lach op hun gezicht weer de deur uit lopen. Dan weet ik dat mijn missie voltooid is! Daarnaast schrijf ik graag blogs over huidproblemen en alles wat verder met de huid te maken heeft. Op deze manier help ik mensen op afstand om zelf met hun huid aan de slag te gaan.
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.

arrow_drop_up arrow_drop_down