13 anti rimpel tips om rimpels te voorkomen!
13 anti rimpel tips om rimpels te voorkomen!
17 maart 2014 
3 min. leestijd

13 anti rimpel tips om rimpels te voorkomen!

Hoe voorkom je lijntjes en rimpels in de huid van je gezicht en hals?

Lijntjes en rimpeltjes in de huid hebben voor iedereen een andere betekenis. Meestal worden ze ervaren als een onaangenaam gevolg van het ouder worden. Maar soms sieren ze juist je leeftijd!

Lijntjes en rimpeltjes zijn vaak het gevolg van je levensloop, de kwaliteit en sterkte van je huid (bijvoorbeeld van je collagene vezels) en de manier waarop je de huid verzorgt. Afhankelijk van hoe je omgaat met je hoe dankbaarder je huid zal zijn met de aandacht die jij eraan besteedt. Verzorgde lijntjes zien er bij het ouder worden natuurlijk uit, ze reflecteren je goede verzorging en positieve beleving.

Kortom: als jij goed voor je huid zorgt, zorgt je huid ook goed voor jou! En, je voelt je letterlijk goed in je vel.

Haal het beste uit je huid naar boven

Hoe zorg je ervoor dat je huid er fris, stevig en jeugdig blijft uitzien.

13 Gouden Anti rimpel Tips:

 1. Neem de tijd om je huid dagelijks te reinigen: ’s morgen en ’s avonds. Kies een cleanser die je huid niet strak en trekkerig maakt, want dat verstoort absoluut het evenwicht in je huid.
 2. Geef je huid wekelijks minimaal één dieptereiniging, zoals een scrub of peeling. Verwijder dorre en droge cellen aan de buitenkant om nieuwe cellen vanuit de binnenkant te stimuleren: dat is pure huidverjonging.
 3. Gebruik niet alleen dag- en nachtcrèmes, maar ook een serum met retinol om je celdeling te stimuleren.
 4. Gebruik vanaf maart tot in september zonnecrèmes met zeker factor 30. Dat betekent dat je 97% van de UVA- en UVB-stralen tegenhoudt. Die stralen zijn de belangrijkste factor bij voortijdige huidveroudering. Als een dagcrème zowel anti-aging werkt als ook beschermingsfactor 30 heeft, is dat de allerbeste optie om dagelijks te gebruiken.
 5. Kies voor speciale producten bij zones waar rimpeltjes en lijntjes eerder verschijnen: begin zo vroeg mogelijk met oogcrème en halscrème. Maar vergeet ook je handen niet: kies een handcrème die pigmentvlekjes voorkomt en scrub ook regelmatig de huid van je handen aan de bovenkant.
 6. Gebruik niet alleen voedingssupplementen voor een goede werking van je lichaam, maar kies zeker ook die supplementen die specifiek bijdragen aan anti-aging huidverzorging, zoals de Pascaud Booster Box. Ze geven je huid anti-oxidanten tegen huidveroudering, versterken je collagene vezels, vullen essentiële vetzuren aan en verbeteren de celstofwisseling.
 7. Neem regelmatig een professionele bindweefselmassage in de schoonheidssalon. Op die manier gaan rimpels niet ‘vastzitten’ en wordt de rimpel niet onnodig dieper en zichtbaarder. Zo’n massage prikkelt ook je bindweefsel waardoor het meer én sterker collageen gaat aanmaken en van een betere kwaliteit. Essentieel voor een strakke huid!
 8. Eet vooral veel fruit en verse groenten, dat mag oplopen tot 1 kilo per dag. Als je dan ook nog 1,5 tot 2 l. water per dag drinkt, wordt ook vanuit de binnenkant van je lichaam gewerkt aan meer energie, een betere vochthuishouding en goede spijsvertering en stofwisseling. Je ziet er niet alleen beter uit, je voelt je ook vitaler en actiever.
 9. Ben je tevreden met de resultaten tot nu toe, kijk dan eens kritisch naar bepaalde aspecten zoals roken, zonnebank of voeding. Als je stopt met negatieve gewoonten zoals roken en zonnebankgebruik, zullen alle bovenstaande anti-aging tips nog sterker voor jou gaan werken. En kies je voor gezonde en verstandige voeding worden alle resultaten ook duurzaam voor de toekomst.
 10. Zelf zorg je dagelijks voor je huid door haar grondig te reinigen, te beschermen en te voeden. Dit is de basis voor een gezonde, sterke en jeugdige huid. Je huid is daardoor veerkrachtig en blijft energiek, ook wanneer hectische perioden je balans verstoren en dus reserves benut kunnen worden.
 11. De kwaliteit, eigenschappen en werkstoffen van de verzorgingsproducten die je gebruikt zijn belangrijk. Kies een cosmeticamerk dat werkt volgens innovatieve anti-aging formules, dat aansluit bij je persoonlijke behoeften en waarvan je zelf dagelijks de resultaten ervaart!
 12. Ga regelmatig naar een schoonheidssalon waar je ook intensieve anti-aging behandelingen kunt laten uitvoeren. Kies bij voorkeur behandelingen met apparatuur waardoor de huidfuncties ondersteunt worden met bijvoorbeeld laser en/of LED licht. Deze professionele schoonheidsbehandelingen geven zowel duurzaam als direct huidverjongende resultaten. En hoe beter je je huid thuis verzorgt, hoe sneller je huid de energie van zo’n  anti-aging schoonheidsbehandeling overneemt.
 13. Gebruik je ervaring en inzichten die je in de loop van de jaren hebt opgebouwd. Luister naar je gevoel en waardeer en beleef de schoonheid van je huid. Jij zelf bepaalt wat lijntjes voor je betekenen. Als ze zacht en mooi verzorgd zijn, heb je dat ook zelf verdient. Geniet dan volop van je mooie uitstraling!

Met welke anti rimpel tips ga jij vanaf nu aan de slag?

 

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Wendy
Door

Wendy

op 12 Jul 2017

Ik neem alvast enkele van deze tips mee!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Heel goed Wendy, daar maak je al een mooi begin mee

Annemarie van Balen
Door

Annemarie van Balen

op 12 Jul 2017

Hi, ik merk dat ik nog niet zo'n goed beauty regime heb, kun je op ieder moment hier mee starten of heeft het dan geen nut meer?

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Stap 1 heb je al volbracht Annemarie, en dat is dat je er mee aan de slag wilt gaan! Je kan op ieder moment starten met huidverzorging. Zo ga je alsnog je huid verbeteren en huidoudering vertragen. En dat willen we tenslotte. Ga je nou ook starten met producten, hou het in het begin dan makkelijk en overzichtelijk voor jezelf. Start bijvoorbeeld met een reiniging, serum en een crème. Op deze manier krijgt je huid een hele mooie basis en maak je een mooi begin. Mocht je verder nog vragen hebben dan kan je ons hier bereiken info@puurhuid.nl of 040-2810404.Succes!

Valeria Cabi
Door

Valeria Cabi

op 12 Jul 2017

Mooie tips! Het wordt tijd dat ik ze ga implementeren. ;)

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Heel veel succes Valeria, ik ben erg benieuwd hoe het je bevalt :)

Linda
Door

Linda

op 12 Jul 2017

En voor een huid van boven de vijftig, heb je daar andere tips voor? Als jonge vrouw zat ik daar allemaal zo niet mee in. Heb wel altijd redelijk gezond geleefd, gelukkig maar. Maar veel cremekes heb ik niet gesmeerd in mijn tijd. Maar nu ik de vijftig gepasseerd ben, sta ik er toch al wat meer bij stil.Ik houd wel niet van chemische producten. Enige natuurlijke tips voor de rijpere huid?

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Beste Linda, Voor een huid van boven de vijftig geven we eigenlijk dezelfde tips. De zonbescherming blijft bijvoorbeeld net zo belangrijk, en ook de dagelijkse verzorging. Wel is het zo dat er voor een oudere huid een andere crème nodig is als voor een huid van 20. Maar daar geven wij altijd passend advies op als we je huid hebben gezien. Een tip is de Vital lijn van La Colline http://www.antiagingproducten.nl/zoeken?s=vital Deze werken het mooiste op een huid die meer stevigheid wil en die voorbij de 40/50 jaar is. Mocht je meer advies willen kan je ons altijd bereiken via info@puurhuid.nl of 040-2810404

katinka
Door

katinka

op 12 Jul 2017

Wow, mooi artikel en jaaaa, ik ga aan de slag met deze tips. Ik doe al heel wat tips goed. De tip van de specifieke verzorging in het schoonheidsinstituut ga ik voortaan op mijn "dit doe ik om me te verwennen" lijstje zetten. Tenslotte moet je als vrouw goed voor jezelf zorgen! Dan ben je het beste voorbeeld voor anderen.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Ik kan niet meer zeggen dat ik het volledig met je eens ben Katinka, en ga zo door! Super!

Florence
Door

Florence

op 12 Jul 2017

Ik doe helemaal niets goed, geloof ik. Maar ik lach erg veel en daarmee voorkom ik een hoop rimpels. Leuk artikel

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Ik ben er van overtuigd dat je vast al iets goed doet voor je huid. Maar laat dit dan een extra tip zijn in hoe je wellicht sommige dingen anders kan doen. En zeker met lachen ga je nog meer stralen en dat is altijd goed voor je huid!

Wendy van Delden
Door

Wendy van Delden

op 12 Jul 2017

Heel inspirerend!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Dank je wel voor het mooie compliment Wendy! En ik ben benieuwd welke tips je allemaal gaat uitproberen. Veel succes gewenst!

Jolanda Pikkaart
Door

Jolanda Pikkaart

op 12 Jul 2017

Leuk artikel. Ik verzorg mijn huid altijd. Verder doe ik niets bijzonders.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Goed om te horen dat je je huid altijd al goed verzorgd Jolanda. Wellicht dat je met deze tips nog meer puntjes op de i kan zetten. Mocht je meer advies willen kan je ons altijd bereiken via info@puurhuid.nl of 040-2810404

Jane Schlijper
Door

Jane Schlijper

op 12 Jul 2017

Vooral je laatste tip is er voor mij een om in te lijsten, dank je wel hiervoor!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Alsjeblieft Jane! En jij heel erg bedankt voor je mooie compliment :)

Sjira
Door

Sjira

op 12 Jul 2017

Leuk om te lezen. Zelf doe ik er eigenlijk nooit veel aan en vallen mijn rimpels gelukkig erg mee!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Fijn dat het met je rimpels nog meevalt Sjira! Wel is het belangrijk je huid zo goed mogelijk te verzorgen en je beschermen zodat ook de conditie van je huid goed blijft. Dan kan je nog langer genieten van weinig rimpels!

Christine Terwiel
Door

Christine Terwiel

op 12 Jul 2017

Ik ga proberen nog meer groenten en fruit te eten. Tot een kilo per dag... Dan kan ik best nog wat meer eten! Bedankt voor je tips!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Heel goed Christine! Huidverjonging en verbetering begint altijd van buiten en binnen tegelijk. Hoe meer je de binnenkant goed verzorgd, hoe minder je uiteindelijk aan de buitenkant moet doen. Maar de verzorging blijft natuurlijk altijd ;)

Edith Gijsbregts
Door

Edith Gijsbregts

op 12 Jul 2017

Dank je wel voor de tips!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Graag gedaan en heel veel succes!

Katleen
Door

Katleen

op 12 Jul 2017

Dat scrubben schiet er wel eens bij in. In de zomer vind ik het wel heerlijk om mezelf eens te verwennen met een masker en een scrub. En 1kg fruit eten: daar ga ik ook werk van maken. Dank je wel voor de tips.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Heerlijk verwenmomentje is dat ;) Scrubben mag je zo 2x per week doen maar een masker, zeker bij een droge huid, mag je wel 3 tot 4x per week doen. Extra voeding, zeker in de zomer, is heel erg fijn voor je huid. En qua voeding zijn de groenten ook heel belangrijk :) 1 kilo fruit bevat ook weer heel veel suikers, dus een afwisseling is nog beter. Veel succes!

Marijke
Door

Marijke

op 12 Jul 2017

Wat een boel tips :) Ik heb het probleem dat mijn huid tegen geen enkele reiniger kan, maar de andere tips ga ik zeker meenemen!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Wat vervelend voor je Marijke dat je huid zo snel reageert. Weet je ook waar je dan op reageert? Als je het prettig vind dat wij eens naar je huid kijken en een passend advies geven ben je altijd van harte welkom. Je kan ons altijd bereiken via info@puurhuid.nl of 040-2810404 Alvast veel succes met de andere tips!

Lily
Door

Lily

op 12 Jul 2017

Nog een extraatje, tip 14: gelukkig zijn :). Ga je ook heel mooi van stralen.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Daar ben ik het volledig mee eens Lily! En daar voel je je ook nog eens veel beter door :)

Annette van der Maarel
Door

Annette van der Maarel

op 12 Jul 2017

Ja! Mooie tips om mezelf weer een boost te geven en ook daar goed voor mezelf te zorgen. Van binnen uit stralen is mijn beste schoonheidstip- maar ook de buitenkant mag verwend worden :- )

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Daar heb je helemaal gelijk in Annette! Heel veel succes met deze tips :)

Andrea
Door

Andrea

op 12 Jul 2017

Ik weet , als Foodcoach zijnde, dat goede voeding veel huidproblemen kan voorkomen (en soms kan genezen) . Bedankt voor je tips!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Heel graag gedaan. Inderdaad, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk goede voeding is. Succes met alle andere tips!

Loopbaancoach Wim Annerel
Door

Loopbaancoach Wim Annerel

op 12 Jul 2017

Lachrimpels vind ik mooi! :-)

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Dat zijn de allermooiste :)

Charlotte
Door

Charlotte

op 12 Jul 2017

Er zitten heel goede tips tussen, enkele doe ik al, toch heb ik ook nog bijgeleerd. Ik wist niet dat je tot 1kg per dag fruit mag eten! En dat van die zonnebescherming vind ik een heel goede tip die ik zeker vanaf nu zal toepassen!

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Wat goed dat je er een aantal al deed, ga zo door! Fruit bevat veel suikers, dus ik zou dit afwisselen met veel groente om de 1 kg binnen te krijgen. Zo krijgt je lichaam ook wat meer variatie. Heel veel succes met de andere tips!

Margo vonk
Door

Margo vonk

op 13 Jul 2017

Mooie tips. Het kan zo simpel zijn. Mijn huid is al wat ouder. Ben benieuwd of daar nog enige eer aan te behalen valt. Alhoewel ik ook wel trots ben op mijn lachrimpels.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Trots op die lachrimpels mag je zeker zijn Margo :) Ook met een oudere huid kan je zeker nog verbetering krijgen dus ga op je eigen manier aan de slag met de tips en ik weet zeker dat je tevreden zult zijn. Mocht je nog meer tips willen, we zijn altijd bereikbaar via info@puurhuid.nl of 040-2810404

Cora
Door

Cora

op 13 Jul 2017

Oei, nog wel wat aan te verbeteren voor mij dan 😊

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Ik weet zeker dat je al het een en ander goed doet Cora ;) Maar heel veel succes met alle tips. Mocht je meer advies willen kan je ons altijd bereiken via info@puurhuid.nl of 040-2810404

ingrid
Door

ingrid

op 13 Jul 2017

Dank voor je tips! ik ben ook dol op lachrimpels :)

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Leuk zijn die he! Succes met alle tips!

Sophie
Door

Sophie

op 13 Jul 2017

Ik mag wel wat meer water gaan drinken; dat schiet er bij mij wel eens in.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Stap 1 heb je al volbracht want je het gemerkt dat dat beter mag. Tip: iets van een flesje water standaard in de tas is vaak een goede reminder. Heel veel succes!

Marielle Vreeken
Door

Marielle Vreeken

op 13 Jul 2017

Veel vrouwen zijn zo goed in het 'zorgen voor' anderen dat ze zichzelf wel eens vergeten. Behalve dat je tips resulteren in een mooiere huid is een beetje me-time ook wel goed voor veel van 'ons' vrouwen.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Helemaal mee eens Marielle! En alleen dat momentje voor jezelf doet al wonderen :)

Saskia
Door

Saskia

op 13 Jul 2017

Leuk om te lezen. Veel doe ik al, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

Puur Huid
Door

Puur Huid

op 17 Jul 2017

Wat goed dat je al zo veel goed doet Saskia! Ga zo door en succes met de andere tips ;)

Marieta Boekestein
Door

Marieta Boekestein

op 13 Jul 2017

Duidelijk geschreven blog. Dank voor de vele tips. Enkele pas ik al toe maar sommige ook nog niet, dus.....tijd om daar ook aan te gaan denken. Dank.

Lillian
Door

Lillian

op 14 Aug 2017

Wat goed van je Marieta dat je al een aantal anti-rimpel tips toepast. Succes met de andere tips!

Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.