13 anti rimpel tips om rimpels te voorkomen!
Anti-aging artikelen
Lillian Nelissen
Anti-aging artikelen
3 min
52

13 anti rimpel tips om rimpels te voorkomen!

3 min
52

Hoe voorkom je lijntjes en rimpels in de huid van je gezicht en hals?

Lijntjes en rimpeltjes in de huid hebben voor iedereen een andere betekenis. Meestal worden ze ervaren als een onaangenaam gevolg van het ouder worden. Maar soms sieren ze juist je leeftijd!

Lijntjes en rimpeltjes zijn vaak het gevolg van je levensloop, de kwaliteit en sterkte van je huid (bijvoorbeeld van je collagene vezels) en de manier waarop je de huid verzorgt. Afhankelijk van hoe je omgaat met je hoe dankbaarder je huid zal zijn met de aandacht die jij eraan besteedt. Verzorgde lijntjes zien er bij het ouder worden natuurlijk uit, ze reflecteren je goede verzorging en positieve beleving.

Kortom: als jij goed voor je huid zorgt, zorgt je huid ook goed voor jou! En, je voelt je letterlijk goed in je vel.

Haal het beste uit je huid naar boven

Hoe zorg je ervoor dat je huid er fris, stevig en jeugdig blijft uitzien.

13 Gouden Anti rimpel Tips:

 1. Neem de tijd om je huid dagelijks te reinigen: ’s morgen en ’s avonds. Kies een cleanser die je huid niet strak en trekkerig maakt, want dat verstoort absoluut het evenwicht in je huid.
 2. Geef je huid wekelijks minimaal één dieptereiniging, zoals een scrub of peeling. Verwijder dorre en droge cellen aan de buitenkant om nieuwe cellen vanuit de binnenkant te stimuleren: dat is pure huidverjonging.
 3. Gebruik niet alleen dag- en nachtcrèmes, maar ook een serum met retinol om je celdeling te stimuleren.
 4. Gebruik vanaf maart tot in september zonnecrèmes met zeker factor 30. Dat betekent dat je 97% van de UVA- en UVB-stralen tegenhoudt. Die stralen zijn de belangrijkste factor bij voortijdige huidveroudering. Als een dagcrème zowel anti-aging werkt als ook beschermingsfactor 30 heeft, is dat de allerbeste optie om dagelijks te gebruiken.
 5. Kies voor speciale producten bij zones waar rimpeltjes en lijntjes eerder verschijnen: begin zo vroeg mogelijk met oogcrème en halscrème. Maar vergeet ook je handen niet: kies een handcrème die pigmentvlekjes voorkomt en scrub ook regelmatig de huid van je handen aan de bovenkant.
 6. Gebruik niet alleen voedingssupplementen voor een goede werking van je lichaam, maar kies zeker ook die supplementen die specifiek bijdragen aan anti-aging huidverzorging, zoals de Pascaud Booster Box. Ze geven je huid anti-oxidanten tegen huidveroudering, versterken je collagene vezels, vullen essentiële vetzuren aan en verbeteren de celstofwisseling.
 7. Neem regelmatig een professionele bindweefselmassage in de schoonheidssalon. Op die manier gaan rimpels niet ‘vastzitten’ en wordt de rimpel niet onnodig dieper en zichtbaarder. Zo’n massage prikkelt ook je bindweefsel waardoor het meer én sterker collageen gaat aanmaken en van een betere kwaliteit. Essentieel voor een strakke huid!
 8. Eet vooral veel fruit en verse groenten, dat mag oplopen tot 1 kilo per dag. Als je dan ook nog 1,5 tot 2 l. water per dag drinkt, wordt ook vanuit de binnenkant van je lichaam gewerkt aan meer energie, een betere vochthuishouding en goede spijsvertering en stofwisseling. Je ziet er niet alleen beter uit, je voelt je ook vitaler en actiever.
 9. Ben je tevreden met de resultaten tot nu toe, kijk dan eens kritisch naar bepaalde aspecten zoals roken, zonnebank of voeding. Als je stopt met negatieve gewoonten zoals roken en zonnebankgebruik, zullen alle bovenstaande anti-aging tips nog sterker voor jou gaan werken. En kies je voor gezonde en verstandige voeding worden alle resultaten ook duurzaam voor de toekomst.
 10. Zelf zorg je dagelijks voor je huid door haar grondig te reinigen, te beschermen en te voeden. Dit is de basis voor een gezonde, sterke en jeugdige huid. Je huid is daardoor veerkrachtig en blijft energiek, ook wanneer hectische perioden je balans verstoren en dus reserves benut kunnen worden.
 11. De kwaliteit, eigenschappen en werkstoffen van de verzorgingsproducten die je gebruikt zijn belangrijk. Kies een cosmeticamerk dat werkt volgens innovatieve anti-aging formules, dat aansluit bij je persoonlijke behoeften en waarvan je zelf dagelijks de resultaten ervaart!
 12. Ga regelmatig naar een schoonheidssalon waar je ook intensieve anti-aging behandelingen kunt laten uitvoeren. Kies bij voorkeur behandelingen met apparatuur waardoor de huidfuncties ondersteunt worden met bijvoorbeeld laser en/of LED licht. Deze professionele schoonheidsbehandelingen geven zowel duurzaam als direct huidverjongende resultaten. En hoe beter je je huid thuis verzorgt, hoe sneller je huid de energie van zo’n  anti-aging schoonheidsbehandeling overneemt.
 13. Gebruik je ervaring en inzichten die je in de loop van de jaren hebt opgebouwd. Luister naar je gevoel en waardeer en beleef de schoonheid van je huid. Jij zelf bepaalt wat lijntjes voor je betekenen. Als ze zacht en mooi verzorgd zijn, heb je dat ook zelf verdient. Geniet dan volop van je mooie uitstraling!

Met welke anti rimpel tips ga jij vanaf nu aan de slag?

 

Reacties
Categorieën