5 tips voor de acne oplossing
5 tips voor de acne oplossing
07 oktober 2014 
3 min. leestijd

5 tips voor de acne oplossing

Acné, is er een oplossing?

Ja die is er!

Vaak wordt er gedacht dat er aan acné niks te doen is. Het is iets van binnenuit dus je moet het maar laten gebeuren. Ook word er vaak door huisartsen en dermatologen vrij makkelijk over gedaan met een antibiotica kuurtje hier en een kuurtje daar en kom over 6 weken maar terug. Gemakkelijk voor hen, frustrerend voor jou.

Waarom niet altijd antibiotica als acne oplossing?

Antibiotica kan soms een goed middel zijn om acné of andere huidproblemen te verhelpen of te verminderen. Maar bij een zwaardere acné, of als het echt door hormonen word veroorzaakt, is antibiotica niet altijd een redmiddel. Bij teveel antibiotica gebruik kan het zelfs je klachten verergeren omdat de natuurlijke weerstand van je huid en je lichaam word vermindert.

Zo moet je het eigenlijk zien. Jouw huid en je lichaam heeft aan de buitenkant een hele rij soldaatjes. Die soldaatjes vechten tegen bacteriën van buitenaf om je huid en lichaam gezond te houden. Door heel veel antibiotica te gebruiken worden die soldaatjes een beetje lui want ze hoeven niet te werken. Die antibiotica neemt het tenslotte over. Daarom kunnen je klachten dus verergeren.

Wat zijn dan wel acne oplossingen?

De pil

Belangrijk om te weten is waar de acné vandaan komt. Is het vanwege de hormonen? Dan kan je als meisje/vrouw zijnde de pil gaan gebruiken zoals bijvoorbeeld de Diane 35 of Yasmin. Isotretinoïne is een stof die in verbinding staat met vitamine A en kan worden ingenomen. Het remt de overtollige verhoorning in de talgklier en vermindert ook de ontstekingsreactie die komt.

Voedingsuiker en acne

Ook je voeding is belangrijk om op te letten. Eet je veel suikers? Of juist meer zuivel zoals melk, yoghurt en kaas? Dit zijn voedingsmiddelen en stoffen die in verband staan met je acne. Belangrijk is zodra je dit wil gaan aanpakken om dus ook hier op te gaan letten. Als laatste nog, varkensvlees. Ook deze word vaak gekoppeld aan acne. Het beste is om deze producten gedurende een maand helemaal achterwegen te laten, dan kun je zien wat het voor jou doet.

 Verzorging

Jij verzorgt je huid niet goed genoeg! Of toch wel..

Je verzorgt je huid niet goed genoeg! Dat is iets wat vaak geroepen word als iemand last heeft van acné. Maak je vooral geen zorgen als iemand dit zegt want dit is niet waar.

Uiteraard is het belangrijk om je huid goed te verzorgen, en al helemaal bij acné want je wilt het niet erger maken. Maar het kan niet voorkomen worden door je huid te vaak te reinigen en te peelen. Sterker, als je je huid te vaak peelt of scrubt kan je het juist erger maken. Dit omdat je de huid overmatig stimuleert. Een goede balans is dus erg belangrijk. 2-3 keer in de week is het beste. Natuurlijk wel afhankelijk van welke acnésoort je hebt en in welke mate.

Ook hoeven mensen in je omgeving niet bang te zijn voor besmetting. De bacterie die zich in de talgkliertjes bevind, zitten op iedere huid.

Behandeling

Wat ook een goede start is om je te laten behandeling bij een schoonheidsspecialist of een huidspecialist. Deze mensen kunnen op een juiste manier de huid schoonmaken en de puistjes weghalen. Ook kunnen ze een goed advies geven om de juiste producten te gebruiken voor je huid. Belangrijk als je acné wilt gaan verminderen is dat je niet te agressieve producten pakt en ook goed de huid gaat hydrateren. Het balans tussen vocht en vet is namelijk vaak ver te zoeken.

 Voedingssupplementenpascaud deto-x

Ook supplementen kunnen helpen bij het verminderen van je puistjes. Pak bijvoorbeeld de Deto-X, de Skin-X en de Synflor Forte. Het reinigt zowel je huid als je lichaam van binnenuit en het zorgt voor een verbeterde vocht-vetbalans. En darmflora wordt weer hersteld (zeker aan te raden tijdens of na een antibiotica).

Wat vooral niet te doen

Het allerbelangrijkste om vooral niet te doen is zelf aan de puistjes gaan lopen knijpen/drukken/duwen. De kans dat je de infectie groter maakt is aanwezig plus de kans op littekens is veel groter en die wil je uiteraard niet.

Schaam je niet om naar een schoonheidsspecialist of huidspecialist te gaan! Deze zijn er juist om jou te helpen en dat kunnen ze ook heel erg goed!

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Martin
Door

Martin

op 05 Jun 2018

Bedankt voor de handige tips over acne.

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 06 Aug 2018

Graag gedaan! Wist je dat je ook van binnenuit acne kan aanpakken? Dit kan door supplementen te gebruiken zoals de Beauty Supps van Ultra Spotless: http://www.antiagingproducten.nl/12511691/ultra-spotlessDit supplement zorgt voor: -Minder ontstekingen -Betere doorbloeding -Minder littekens -Meer energieGroetjes!

Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.