De verschillende huidtypen en welke beschermingsfactor moet je gebruiken
De verschillende huidtypen en welke beschermingsfactor moet je gebruiken
02 juni 2014 
2 min. leestijd

De verschillende huidtypen en welke beschermingsfactor moet je gebruiken

In Afrika bijvoorbeeld is de zon feller dan in Europa. In de loop der tijd heeft de huid van mensen uit o.a. Afrika zich dan ook aangepast en is in de loop van de evolutie bruin/zwart geworden waardoor deze mensen beter tegen de zon kunnen dan blank mensen.

Of je bruin wordt of niet, is erfelijk bepaald. Op grond van de gevoeligheid van de huid zijn er globaal 5 huidtypes te onderscheiden.

Ondek hieronder welk huidtype jij hebt!

Huidtype 1

Mensen met huidtype 1 verbranden heel snel en worden helaas niet bruin. Zij hebben een zeer lichte huid, vaak veel sproeten en rood of lichtblond haar en blauwe ogen. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 30 te gebruiken.

Huidtype 2

Wie huidtype 2 heeft, verbrandt al minder snel dan met huidtype 1. Heb je dit huidtype, dan wordt je langzaam bruin. Uiterlijke kenmerken zijn: een lichte huid, blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 30 te
gebruiken.

Huidtype 3

Heb je een licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar en vrij bruine ogen? Dan behoor je tot de groep met huidtype 3. Je verbrandt dan niet snel en wordt redelijk snel bruin. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 20-30 te gebruiken.

Huidtype 4

Mediterrane types, herkenbaar aan hun meestal getinte huid, donker haar en donkere ogen, verbranden bijna nooit. Ze worden ook snel en makkelijk bruin. Het is aan te raden voor dit huidtype een
zonnebrandcrème factor 15-20 te gebruiken.

huidtypen 5Huidtype 5

Een donkere huid, donker tot zwart haar en donkere ogen, verbranden nooit en worden snel en makkelijk bruin. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 10-15 te gebruiken.

Er tussen in :

Het kan overigens zijn dat je tussen twee huidtypes in zit. Ervaring met verbranding van lichaamsdelen, zoals je schouders en je rug, zeggen het meest over je huidtype. Heb je dus snel last van knalrode schouders, ook al heb je geen licht haar, dan is de kans toch groot dat je huidtype 1 hebt. Uiterlijke kenmerken zijn het minst bepalend. Iedereen moet bij het zonnen dan ook rekening houden met z’n huidtype. Jij dus ook!

Voor kinderen tot en met 16 jaar is het aan te raden een zonnebrandcrème factor 30 te gebruiken!

Zelf gebruik ik de zonneproducten van Pascaud. Er zitten geen chemische, maar natuurlijke zonnefilters in. En ze smeren goed uit, zonder dat ze een witte waas op je huid achter laat. Hier kun je ze bekijken.
tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

Gebruikte jij de juiste beschermingsfactor?

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.