De verschillende huidtypen en welke beschermingsfactor moet je gebruiken
Beauty en de zonverzorging artikelen
Lillian Nelissen
Beauty en de zonverzorging artikelen
2 min
0

De verschillende huidtypen en welke beschermingsfactor moet je gebruiken

2 min
0

In Afrika bijvoorbeeld is de zon feller dan in Europa. In de loop der tijd heeft de huid van mensen uit o.a. Afrika zich dan ook aangepast en is in de loop van de evolutie bruin/zwart geworden waardoor deze mensen beter tegen de zon kunnen dan blank mensen.

Of je bruin wordt of niet, is erfelijk bepaald. Op grond van de gevoeligheid van de huid zijn er globaal 5 huidtypes te onderscheiden.

Ontdek hieronder welk huidtype jij hebt!

welke factor bij welk huidtypen

Huidtype 1 

Mensen met huidtype 1 verbranden heel snel en worden helaas niet bruin. Zij hebben een zeer lichte huid, vaak veel sproeten en rood of lichtblond haar en blauwe ogen. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 30 te gebruiken.

Huidtype 2

Wie huidtype 2 heeft, verbrandt al minder snel dan met huidtype 1. Heb je dit huidtype, dan wordt je langzaam bruin. Uiterlijke kenmerken zijn: een lichte huid, blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 30 te gebruiken.

Huidtype 3

Heb je een licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar en vrij bruine ogen? Dan behoor je tot de groep met huidtype 3. Je verbrandt dan niet snel en wordt redelijk snel bruin. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 20-30 te gebruiken.

 Huidtype 4

Mediterrane types, herkenbaar aan hun meestal getinte huid, donker haar en donkere ogen, verbranden bijna nooit. Ze worden ook snel en makkelijk bruin. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 15-20 te gebruiken.

Huidtype 5

Een donkere huid, donker tot zwart haar en donkere ogen, verbranden nooit en worden snel en makkelijk bruin. Het is aan te raden voor dit huidtype een zonnebrandcrème factor 10-15 te gebruiken.

Er tussen in :

Het kan overigens zijn dat je tussen twee huidtypes in zit. Ervaring met verbranding van lichaamsdelen, zoals je schouders en je rug, zeggen het meest over je huidtype. Heb je dus snel last van knalrode schouders, ook al heb je geen licht haar, dan is de kans toch groot dat je huidtype 1 hebt. Uiterlijke kenmerken zijn het minst bepalend. Iedereen moet bij het zonnen dan ook rekening houden met z’n huidtype. Jij dus ook!

Voor kinderen tot en met 16 jaar is het aan te raden een zonnebrandcrème factor 30 te gebruiken!

Zelf gebruik ik de Pascaud zonnebrandcreme producten. Er zitten geen chemische, maar natuurlijke zonnefilters in. En ze smeren goed uit, zonder dat ze een witte waas op je huid achter laat.


tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

 Gebruikte jij de juiste beschermingsfactor?


natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Reacties
Categorieën