Welke beschermingsfactor (SPF) is het beste?
Welke beschermingsfactor (SPF) is het beste?
20 augustus 2013 
1 min. leestijd

Welke beschermingsfactor (SPF) is het beste?

Soorten UV-filters

Anti-zonnebrandmiddelen beschermen onze huid tegen te veel UVA- en UVB-straling met de UVA- en UVB-filters.

De chemische UV-filters

Het licht wordt door de huid opgenomen en absorbeert de UV straling.
Chemische filters zijn bijvoorbeeld: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone.

De fysische (natuurlijke) filters

De natuurlijke filters hebben mijn voorkeur, want die beschermen de huid voor het grootste deel door het licht te reflecteren. Er wordt een laagje op de huid gelegd waardoor de UV filter niet in de huid kan.
Natuurlijke filters zijn: titaniumdioxide en zinkoxide.

UVB-straling

Het is bekent dat juist de UVB-stralen de huid kunnen verbranden. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk van die stralen tegen te gaan. Zeker in het begin van blootstelling aan de zon wanneer je huid nog niet opgewassen is tegen te veel zon en gedurende te lange tijd.

De hoogte van de bescherming tegen UVB-staling wordt aangegeven in de SPF (sun protection factor). Deze beschermingsfactor staat in cijfers op de verpakking en het product vermeld.

Welke beschermingsfactor (SPF) is het beste?

uvdefense

Een rekenvoorbeeld:

Als een zonnecrème SPF 2 bevat, houdt de crème 50% van de UVB-straling tegen. Een zonnecrème met SPF 30 houdt 97% UVB-straling tegen.

De formule hierachter is eenvoudig: 
SPF 2 betekent  100:2 = 50, 50% van de straling wordt doorgelaten.
SPF 30 betekent 100:30 = 3,33, slechts 3,33% van de straling wordt doorgelaten!
SPF 30 biedt dus een optimale bescherming om zonschade door UVB-straling te voorkomen.  

UVA-straling

De UVA-stralen in het zonlicht hebben de eigenschap om huidveroudering en kanker te veroorzaken. De bescherming tegen UVA-straling wordt aangegeven in A+, A++ of A+++.

Een goede antizonnebrandcrème heeft dus en SPF 30 én A+++! Daarmee ben je beschermt tegen verbranden (UVB) en voortijdige veroudering (UVA).

tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

 

Welke SPF gebruik jij?

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.