Mannen tijd voor je eigen producten
Mannen tijd voor je eigen producten
04 juli 2019 
1 min. leestijd

Mannen tijd voor je eigen producten

De mannenhuid is anders opgebouwd dan de huid van de vrouw. De mannenhuid is dikker (ruim 20%), vetter en elastischer dan de huid van de vrouw. De poriën (dat zijn die gaatjes in de huid) zijn groter waardoor er makkelijker vuil in gaat en vaak ook blijft zitten. Door al deze verschillen is het gewoon slimmer van de heren om hun eigen verzorgingsproducten aan te schaffen. Om de eenvoudige reden dat die beter zijn afgestemd op de mannenhuid.

Waarmee schoonmaken

Doordat de huid vetter is en de poriën groter zijn blijft er makkelijk vuil achter op de mannenhuid. Daardoor raken de poriën makkelijk verstopt en ontstaan er onzuiverheden. Gebruik voor het schoonmaken geen zeep. Een stuk zeep zorgt wel dat het vuil er af gaat maar haalt ook het beschermingslaagje, gemaakt door de huid zelf, eraf. Hierdoor wordt zowel het vuil als het eigen beschermlaagje (door het eigen huidvet, talg) eraf gewassen en is de huid meteen erg droog. Daardoor wordt er door de huid wel geprobeerd dit aan te vullen en daardoor wordt er steeds meer talg (huidsmeer of huidvet) door de huid aangemaakt. Neem dus een product wat eveneens goed schoonmaakt maar dit huidfilmpje niet aantast. Reinig de huid ’s morgens en
’s avonds met een goed product speciaal voor de mannenhuid.

Verzorging voor overdag

Ook voor mannen geldt dat er verschillende huidtypen zijn. Laat een vakman/vakvrouw (schoonheidsspecialist(e)) uw huidsoort vaststellen. Met deze kennis kunt u een goed product aanschaffen voor de verzorging van de huid voor overdag. In het algemeen zal een dagcrème een beschermende functie hebben tegen de weersinvloeden waaronder de UV stralen van de zon. Een goede parfumerie medewerker kan u hiervoor een goed advies geven.

Verzorging voor ’s nachts

Ook hiervoor geldt hetzelfde als hierboven. Schaf een product (meestal een crème) aan geschikt voor uw eigen huidsoort. Een nachtcrème zal meer “voedende” (regenererende) stoffen bevatten. Omdat ’s nachts de celdeling het grootst is zullen deze stoffen daarom meer doen om de huid te herstellen en te verbeteren.

Mannen met een droge huid moeten extra voorzichtig zijn met wat ze er op doen

Deze huidsoort is vooral te herkennen aan het trekkerig, jeukerig gevoel en schilfers. Vooral vaak bij de neus en zijkanten van het gezicht. Zeep is voor deze huidsoort helemaal een taboe. En let u er vooral op dat uw after shave lotion absoluut geen alcohol bevat. Want die werkt extra uitdrogend! Dus heren op naar een specialiste of naar de goede onlineshop.

https://shop.puurhuid.nl/?s=Men

 

 

 

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.