Mannen tijd voor je eigen producten
Mannen tijd voor je eigen producten
Huidverzorgings producten artikelen
Lillian Nelissen
Huidverzorgings producten artikelen
2 min
0

Mannen tijd voor je eigen producten

2 min
0

De mannenhuid is anders opgebouwd dan de huid van de vrouw. De mannenhuid is dikker (ruim 20%), vetter en elastischer dan de huid van de vrouw. De poriën (dat zijn die gaatjes in de huid) zijn groter waardoor er makkelijker vuil in gaat en vaak ook blijft zitten. Door al deze verschillen is het gewoon slimmer van de heren om hun eigen verzorgingsproducten aan te schaffen. Om de eenvoudige reden dat die beter zijn afgestemd op de mannenhuid.

Gezichtsreiniging voor mannen

Doordat de huid vetter is en de poriën groter zijn blijft er makkelijk vuil achter op de mannenhuid. Daardoor raken de poriën makkelijk verstopt en ontstaan er onzuiverheden. Gebruik voor het schoonmaken geen zeep. Een stuk zeep zorgt wel dat het vuil er af gaat maar haalt ook het beschermingslaagje, gemaakt door de huid zelf, eraf. Hierdoor wordt zowel het vuil als het eigen beschermlaagje (door het eigen huidvet, talg) eraf gewassen en is de huid meteen erg droog. Daardoor wordt er door de huid wel geprobeerd dit aan te vullen en daardoor wordt er steeds meer talg (huidsmeer of huidvet) door de huid aangemaakt. Neem dus een product wat eveneens goed schoonmaakt maar dit huidfilmpje niet aantast. Reinig de huid ’s morgens en
’s avonds met een goed gezichtsreiniging product speciaal voor de mannenhuid.

Gezichtscrème mannen voor overdag

Ook voor mannen geldt dat er verschillende huidtypen zijn. Laat een vakman/vakvrouw (schoonheidsspecialist(e)) uw huidsoort vaststellen. Met deze kennis kunt u een goed product aanschaffen voor de verzorging van de huid voor overdag. In het algemeen zal een dagcrème een beschermende functie hebben tegen de weersinvloeden waaronder de UV stralen van de zon. Een goede medewerker kan u hiervoor een goed advies geven.

Verzorging voor ’s nachts

Ook hiervoor geldt hetzelfde als hierboven. Schaf een product (meestal een crème) aan geschikt voor uw eigen huidsoort. Een nachtcrème zal meer “voedende” (regenererende) stoffen bevatten. Omdat ’s nachts de celdeling het grootst is zullen deze stoffen daarom meer doen om de huid te herstellen en te verbeteren.

Mannen met een droge huid moeten extra voorzichtig zijn met wat ze er op doen

Deze huidsoort is vooral te herkennen aan het trekkerig, jeukerig gevoel en schilfers. Vooral vaak bij de neus en zijkanten van het gezicht. Zeep is voor deze huidsoort helemaal een taboe. En let u er vooral op dat uw after shave lotion absoluut geen alcohol bevat. Want die werkt extra uitdrogend! Dus heren op naar een specialiste of naar de goede onlineshop.

 

natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

 

 

Reacties
Categorieën