Zonneallergie symptomen, oorzaken en hoe te voorkomen
Zonneallergie symptomen, oorzaken en hoe te voorkomen
02 juni 2014 
1 min. leestijd

Zonneallergie symptomen, oorzaken en hoe te voorkomen

Wat is zonneallergie:

Er wordt van zonneallergie gesproken als er sprake is van overgevoeligheid van de huid voor zonlicht.

Symptomen zonneallergie

De symptomen bestaan uit: rode huid uitslag, jeukende blaartjes en witte blaasjes en/of zwelling.

3 Meest voorkomende oorzaken?

  1. Meestal komt zonneallergie voor als de huid nog niet gewend is aan de zon. De huid heeft nog minder natuurlijke bescherming opgebouwd.
  2. Zonneallergie wordt meestal veroorzaakt door een overgevoeligheid van de huid voor zonlicht, of specifieker, UV-A stralen.
  3. De zonneallergie wordt vaak veroorzaakt door een chemische filter in de
    zonnebrandcrème in combinatie met zon.

Hoe kun je zonneallergie voorkomen:

  1. De meeste mensen helpt het uitstekend om ongeveer 4 weken voor het begin van de vakantie Bètacaroteen te slikken. Bètacaroteen zorgt ervoor dat de huid de natuurlijke bescherming laag opbouwt, zodat de huid beter beschermd is tegen de zon.
  2. Gebruik een zonnebrand met UV-A
    filter. Let op, het moet er specifiek op vermeld staan met A+, A++ of A+++. Ik adviseer om A+++ te nemen als je zonneallergie hebt.
  3. Gebruik een zonnebrandcrème met een natuurlijke filter zoals titaanoxide en zinkoxide. Voorkom chemische filters zoals bijvoorbeeld: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone.

tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

 

 

 

Heb jij wel eens last van zonneallergie?

 

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.