Hoe wordt je huid bruin van de zon?
Beauty en de zonverzorging artikelen
Lillian Nelissen
Beauty en de zonverzorging artikelen
1 min
0

Hoe wordt je huid bruin van de zon?

1 min
0

Bruin, bruiner, bruinst… 

Het bruin kleuren van de huid in de zomer is een verdedigingsmechanisme van de huidcellen tegen zonnestraling. De huidcellen beschermen zich zo tegen schade aan hun kostbare DNA.

Zonschade:

Te veel zon en/of onbeschermd zonnen geeft soms onherstelbare schade: veel te snelle huidveroudering, onregelmatige pigmentatie en meer kans op huidkanker. Bijzonder dan ook dat veel mensen denken dat een bruine huid gezond is, of er gezond doet uitzien…

Bruin worden

De reactie van je huidcellen op DNA-schade (te veel UVA- en UVB-straling) is dat ze als het ware kleine parapluutjes van melaninekorrels gaan leggen boven de celkern. Omdat melanine een donkere substantie is, ontstaat er uiteindelijk in al die miljoenen huidcellen een verdedigingsgordel die bruin is
gekleurd. We noemen dit bruin worden, maar dat is slechts een ‘kleurbeleving’ want het is veel eerder een noodzakelijkheid om je huid te beschermen tegen
nadelige gevolgen van de energie in UVA- en UVB-stralen. Een waarschuwing om zorgvuldig en verstandig om te gaan met je huid in de zon!

Schade herstellen

Speciale eiwitten in je huid zijn in staat om het grootste gedeelte van de DNA-schade te herstellen, maar niet alle schade wordt hersteld. Je huid heeft via het DNA een geheugen en DNA-schade die niet meer hersteld wordt, veroorzaakt op lange termijn huidveroudering of huidkanker.

Het is dan ook heel tegenstrijdig om gedurende het jaar je huid zo optimaal mogelijk te verzorgen met anti-aging verzorgingsproducten, terwijl je een aantal maanden per jaar het zonlicht als belangrijkste oorzaak van huidveroudering en rimpels ‘vrij spel’ geeft.

Mijn tip als huidspecialist, gebruik Pascaud zonbescherming met natuurlijke filters.


tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!
natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Reacties
Categorieën