Fabels en feiten over peeling
Fabels en feiten over peeling
13 april 2015 
1 min. leestijd

Fabels en feiten over peeling

Er gaan veel verhalen rond over peelen. Door al die wilde verhalen is het voor jou soms maar moeilijk te begrijpen en te weten of je nou wel of niet moet scrubben met jouw huid, en hoe vaak het in de week moet.

Peeling of lysing?

Het resultaat blijft hetzelfde, het verwijderen van dode huidcellen. Maar de manier waarop kan soms verschillen.
Een peeling bevat een korrel, een lysing is een gladde substantie.

Een peeling kan daarentegen soms wat vaker prikkelen op de huid, en op deze manier als ‘sterker’ worden ervaren.
Maar dat hoeft helemaal nog niet het geval te zijn want onderschat de lysing zeker niet!

Welke peeling is het beste voor de gevoelige huid?

Ook voor de gevoelige huid is het belangrijk om te peelen want ook deze huiden hebben dode huidcellen.
Wel kan het zo zijn dat het door de korrel wat minder fijn aanvoelt, misschien zelfs wat gevoeliger.

Een lysing is dan wat aangenamer omdat die glad is.

Afhankelijk van je huid kan je het een aantal keer herhalen in een week. Is je huid extreem gevoelig, hou het dan op 1x per week. Maar heeft je huid juist wat meer onzuiverheden, en is deze wat vetter? Dan mag het 2x tot 3x herhaalt worden.

Droogt het de huid niet uit?

Mits je het juiste product gebruikt zal je huid niet uitdrogen. Helaas zijn er veel producten op de markt die wel uitdrogend werken en juist de huid extra gevoelig kunnen maken, of bij een acnéhuid dit kan gaan verergeren.
Vraag daarom altijd advies aan je schoonheidsspecialist of huidspecialist. Deze kan je het beste advies geven over wat er bij jouw huid past.

En daarna ben ik klaar?

Bijna! Want een huid waar de dode huidcellen van af zijn gehaald is klaar om gevoed en gehydrateerd te worden.
Juist dan is het zo belangrijk want het kan dan nog beter in de huid komen. Dus let er altijd op dat je na het peelen ook altijd een masker aanbrengt voor de huid.

Welke adviseer jij me dan?

Ik adviseer je bij een zeer gevoelige huid de Enzyme Peel. Dit is een peeling en een masker in één. Het zorgt ervoor dat je dode huidcellen worden verweekt en daardoor makkelijk te verwijderen zijn. En daarnaast hydrateert het je huid intensief waardoor je dus gelijk de voeding in je huid krijgt en een mooi glad resultaat.

Kan je huid wat meer hebben, of is de structuur van je huid wat grover. Dan kun je beter de Salicylic Exfoliator gebruiken. Deze scrub bevat een korrel en gaat met zijn werkstoffen de poriën in om het daar ook goed te reinigen. Dus ook voor een onzuivere huid is deze erg goed. Belangrijk bij deze is wel om het Hydrating Mask daarna te gaan aanbrengen want de hydratatie is weer erg belangrijk.

Welke peeling gebruik jij?

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.