Hoe blijft je make-up langer zitten?
Hoe blijft je make-up langer zitten?
Make-up artikelen
Lillian Nelissen
Make-up artikelen
3 min
0

Hoe blijft je make-up langer zitten?

3 min
0

Vaak hoor ik van dames dat de make-up niet goed lang blijft zitten. Ik geef je graag een aantal tips om je make-up long lasting te houden.

De basis make-up 

De basis is ontzettend belangrijk. Als je foundation of poeder of blusher gebruikt, blijft dit alleen goed zitten als:

  • De huid goed gereinigd is. Geen make-up ’s ochtends aanbrengen op een on gereinigd gezicht!
  • Je een goede dagcrème aanbrengt en deze goed in laat trekken, gemiddeld vijf tot tien minuutjes. Ondertussen kun je je aankleden, je haar doen, tanden poetsen. Nu is je verzorging goed ingetrokken.

Pas als je deze dingen goed doet, blijft je foundation en poeder en dergelijke goed zitten! Vergelijk het met een schilderij: op een doek waar nog viezigheid en droge plekjes op zitten, kun je toch ook geen mooi schilderij schilderen?

Wil je dat je foundation de hele dag blijft zitten? Dan is een Youngblood primer van belang. Een primer is bedoelt voor onder je foundation om deze langer te laten zitten, poriën te verfijnen en rimpeltjes minder zichtbaar te maken. Het zorgt voor een gladde stralende huid.

Oogschaduw

Oogschaduw blijft langer zitten als je eerst een primer gebruikt. Met de Youngblood Stay Put Eye Prime creëer je een perfecte basis voor een lang houdende oog make-up. Een gewichtsloze, delicate formule die gemakkelijk aan te brengen is op de oogleden.

Ook een tip: breng je oogschaduw met een nat kwastje aan. Dan wordt de kleur ook wat feller en dieper, maar blijft -ie ook veel langer zitten.

Oogpotlood 

Breng oogpotlood tussen de wimpers aan en vervaag het lijntje goed.  YoungBlood Eye Pencil is een oogpotlood met een superzachte kohl. Geeft een rijke, langhoudende kleur en irriteert de ogen niet.

Mascara

Youngblood mascara blijft gelukkig vaak wat langer zitten. De truc is: breng meerdere laagjes aan, maar wacht na elk laagje een paar minuutjes. En maximaal drie of vier laagjes, geen vijftien! Gebruik een goede mascara die niet te oud is (na een jaar moet je hem écht weggooien, anders loop je kans dat je oog gaat ontsteken als je oude mascara gebruikt). Tip: niet ‘pompen’, dus met het borsteltje er constant in en uit gaan, want daar raakt je mascara sneller van uitgedroogd en wordt -ie dus sneller oud!

Lipstick

Gebruik je lipstick, doe dan de volgende truc:
Breng een heel klein beetje poeder of foundation aan op je lippen, en hap even af op een tissue om het teveel eraf te halen. Daarna breng je één laagje lipstick op, weer afhappen op een tissue, dan nog een laagje, afhappen en nog een laagje. Klaar! Zo blijft -ie uren zitten.
ook biedt een lip potlood uitkomst. Wanneer je de omlijning van je lippen tekent met een lip potlood zal je lipstick veel langer blijven zitten. Voor een long lasting effect kan je ook de hele lippen er mee in kleuren.

Wil je dat je lipstick de hele dag blijft zitten? Gebruik dan naast een lip potlood de  Stay Put Eye Prime een perfecte basis voor onder je lipstick en oog make-up.

 

natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Reacties
Categorieën