Hoe blijft je make-up langer zitten?
Hoe blijft je make-up langer zitten?
22 april 2020 
3 min. leestijd

Hoe blijft je make-up langer zitten?

Vaak hoor ik van dames dat de make-up niet goed lang blijft zitten. Ik geef je graag een aantal tips om je make-up long lasting te houden.

De basis make-up 

De basis is ontzettend belangrijk. Als je foundation of poeder of blusher gebruikt, blijft dit alleen goed zitten als:

  • De huid goed gereinigd is. Geen make-up ’s ochtends aanbrengen op een on gereinigd gezicht!
  • Je een goede dagcrème aanbrengt en deze goed in laat trekken, gemiddeld vijf tot tien minuutjes. Ondertussen kun je je aankleden, je haar doen, tanden poetsen. Nu is je verzorging goed ingetrokken.

Pas als je deze dingen goed doet, blijft je foundation en poeder en dergelijke goed zitten! Vergelijk het met een schilderij: op een doek waar nog viezigheid en droge plekjes op zitten, kun je toch ook geen mooi schilderij schilderen?

Wil je dat je foundation de hele dag blijft zitten? Dan is een primer van belang. Een primer is bedoelt voor onder je foundation om deze langer te laten zitten, poriën te verfijnen en rimpeltjes minder zichtbaar te maken. Het zorgt voor een gladde stralende huid.

Oogschaduw

Oogschaduw blijft langer zitten als je eerst een primer gebruikt. Met de Stay Put Eye Prime creëer je een perfecte basis voor een lang houdende oog make-up. Een gewichtsloze, delicate formule die gemakkelijk aan te brengen is op de oogleden.

Ook een tip: breng je oogschaduw met een nat kwastje aan. Dan wordt de kleur ook wat feller en dieper, maar blijft -ie ook veel langer zitten.

Oogpotlood 

Breng oogpotlood tussen de wimpers aan en vervaag het lijntje goed.  YoungBlood Eye Pencil is een oogpotlood met een superzachte kohl. Geeft een rijke, langhoudende kleur en irriteert de ogen niet.

Mascara

Mascara blijft gelukkig vaak wat langer zitten. De truc is: breng meerdere laagjes aan, maar wacht na elk laagje een paar minuutjes. En maximaal drie of vier laagjes, geen vijftien! Gebruik een goede mascara die niet te oud is (na een jaar moet je hem écht weggooien, anders loop je kans dat je oog gaat ontsteken als je oude mascara gebruikt). Tip: niet ‘pompen’, dus met het borsteltje er constant in en uit gaan, want daar raakt je mascara sneller van uitgedroogd en wordt -ie dus sneller oud!

Lipstick

Gebruik je lipstick, doe dan de volgende truc:
Breng een heel klein beetje poeder of foundation aan op je lippen, en hap even af op een tissue om het teveel eraf te halen. Daarna breng je één laagje lipstick op, weer afhappen op een tissue, dan nog een laagje, afhappen en nog een laagje. Klaar! Zo blijft -ie uren zitten.
ook biedt een lip potlood uitkomst. Wanneer je de omlijning van je lippen tekent met een lip potlood zal je lipstick veel langer blijven zitten. Voor een long lasting effect kan je ook de hele lippen er mee in kleuren.

Wil je dat je lipstick de hele dag blijft zitten? Gebruik dan naast een lip potlood de  Stay Put Eye Prime een perfecte basis voor onder je lipstick en oog make-up.

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.