Make-up als u ouder wordt
rode lippen
Anti-aging artikelen
Lillian Nelissen
Anti-aging artikelen
5 min
0

Make-up als u ouder wordt

5 min
0

Niet alleen uw huid en haar maar ook uw make-up verandert met het verstrijken van de jaren. Iedereen wil er toch ook graag zo goed mogelijk uitzien? Naarmate de jaren verstrijken, verandert de kleur van uw haar en de structuur van uw huid. Daar zult u uw make-up op moeten aanpassen.

Kleuren die u vroeger fantastisch stonden, zullen u soms nu niet meer zo mooi staan. Ze kunnen u zelfs ouder maken dan u bent. Om dit te voorkomen vindt u hieronder een aantal tips.

Ook make-up is aan mode en trends onderhevig. Ga daarom regelmatig eens een kijkje nemen op een webshop. Hier kunt u de nieuwste kleuren en producten en hun samenstelling te bekijken. Er zal vast ook wel iets moois voor u bijzitten!

Brengt u al jaren uw make-up aan op dezelfde manier?

Door de steeds veranderende modetrends verandert ook steeds de make-up stijl. En nieuwe producten zullen vaak ook op een andere wijze moeten worden aangebracht. Deze andere manieren van aanbrengen kunt u zich ook steeds weer opnieuw proberen eigen te maken. Zo was het normaal dat vroeger foundation met de vingers werd opgebracht. De nieuwe producten, bijvoorbeeld de compacte 3 in 1 foundations, worden opgebracht met een sponsje. Compact poeder wordt weer alleen met een kwast aangebracht. En zo zijn er, van verschillende merken, ook gecombineerde producten op de markt, waarmee u opnieuw moet leren omgaan.

Make-up basis of Primer

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid droger en minder elastisch. We zien dat rimpeltjes steeds dieper worden en de poriën groter (de vorm van de poriën verandert in de loop der jaren van rond naar ovaal). Daarom is het noodzakelijk, na het opbrengen van een goede hydraterende (vochtregulerende) dagcrème, een goede primer op te doen.

Een primer zorgt er niet alleen voor dat de foundation beter blijft zitten, maar ook dat de huid er egaler uitziet. Bovendien zorgt deze ervoor dat vlekjes en rood heden iets gecamoufleerd worden. Een primer verzacht de huid, zodat de foundation niet zo diep in de lijntjes en rimpeltjes kan gaan zitten,  waardoor u ouder zou kunnen lijken.

Wenkbrauwen bijkleuren

Het is ontzettend belangrijk dat uw wenkbrauwen goed van vorm zijn, juist omdat ze een van de belangrijkste punten in uw gezicht zijn. Zij geven namelijk karakter en uitdrukking aan uw gezicht.  Mooie wenkbrauwen zorgen ook voor een jongere uitstraling. Daarom moeten ze in een goede vorm geëpileerd worden en indien nodig, ook wat worden bijgekleurd worden. Mijn favoriet is Youngblood Brow Sculpting Pencil. Een must-have potlood met een ultrafijne, intrekbare top om gemakkelijk ontbrekende haartjes in te vullen en de vorm van de wenkbrauw aan te passen. De streeploze formule zorgt de hele dag voor een natuurlijke, frisse uitstraling. Combineert de voordelen van een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder en wax in 1 product.

Foundation

Een goed aangebracht foundation zorgt ervoor dat uw huid er egaler uitziet. Het is ook belangrijk dat u een correcte kleur foundation gebruikt. Die kunt u vinden door voor de aankoop de kleur te testen op uw eigen wangen of als dat niet mogelijk is, op de binnenkant van uw pols. De kleur die het meeste lijkt op uw eigen huidskleur is het beste. Liever een tintje lichter dan donkerder.

Blusher

Bij een ouder wordende huid is het verstandig om voorzichtig met blush om te gaan. Teveel is nooit goed. Let op het kleurgebruik voor de ogen en de lippen.

Kiest u een warme tint (kleuren met een gelige ondertoon) voor de ogen, kies dan ook warme tinten voor de wangen en lippen. Tinten als terra, roestbruin, bruin en oranje vallen onder de warmte tinten.
Kiest u koele tinten (kleuren met een blauwige ondertoon) voor uw oogmake-up, gebruik dan ook koele tinten voor de wangen en lippen. Tinten als oudroze, bordeaux, zoet roze zijn koel.

Als u niet wat welk kleurtype u bent, is er een heel makkelijk hulpmiddeltje. Beantwoord de volgende vraag: welke kleur sieraden flatteren u het mooiste?
Is het antwoord goud, dan bent u een warm kleurtype. U bent het mooiste met kleuren met een gelige ondertoon.
Is het antwoord zilver, dan bent u een koel kleurtype. U bent het mooiste in kleuren met een blauwige ondertoon.
Natuurlijk is dit maar een algemene leidraad. Wilt u het helemaal precies weten, dan kunt u hiervoor een kleurenanalyse laten doen bij mensen die zich hierin hebben gespecialiseerd.

Tegenwoordig wordt voor blush meestal een poedervorm gekozen, omdat dit makkelijk en snel werkt. U kunt voorzichtig een halve maan aanbrengen die loopt vanaf de slaap tot het wanggebied. Ga niet te dicht naar de neus toe en laat de blush ook niet tot de mond lopen. Dit geeft een vreemd effect, terwijl een blush het gevoel moet geven dat u net in de frisse lucht een flinke wandeling heeft gemaakt.

Bekijk de Youngblood blush.


Oogschaduw

Het is aan te raden voorzichtig te zijn met glanzende oogschaduw als u wat ouder wordt of bent. Want hoe ouder u bent, hoe dunner wordt de huid van uw oogleden. Door een glimmende oogschaduw lijken uw oogleden dunner en meer rimpelig dan ze zijn. Bovendien geeft dit soort oogschaduw een glanzende uitstraling, waardoor de eventuele lijntjes en ongerechtigheden des te meer opvallen. Kies liever voor subtiele matte tinten voor overdag. Maak het geheel af met een beetje mascara.

Lippenstift

Gebruik overdag een lippenstift zonder glans òf alleen een lipgloss. Het zal even wennen zijn te kiezen voor òf een lipstick òf een gloss, maar het resultaat is er ook naar. Breng wat gloss aan op het midden van uw lippen, waardoor ze voller van vorm lijken. En vergeet vooral niet dat de kleur van uw lippenstift mooi harmonieert met de kleuren van uw ogenschaduw, blusher en kleding.
Het gebruik van een lipliner is aan te raden, maar dan wel een in de kleur van uw lippenstift. De liplijn mag niet te zien zijn na het aanbrengen van de lippenstift of lipgloss. Lipliner zorgt er voor dat lipstick of lipgloss minder snel in de lijntjes rondom de mond kan komen.

Poeder

Als u na het opbrengen van bovenstaande make-up er teveel poeder op doet zal u dat ook ouder laten lijken. Dus ga voorzichtig te werk en gebruik een lekkere grote poederkwast. Sla het teveel aan poeder van de kwast af en ga hier vervolgens luchtig mee over uw gezicht. Als u hiermee klaar bent, kunt u met uw poederkwast, dit keer zonder poeder, nog eens extra over uw hele gezicht gaan om het teveel er af te halen. Ga altijd voor een transparant poeder of de kleur van de huidskleur en niet donkerder. Dit maakt ouder.

Tips

Door een teveel aan make-up en/of te felle kleuren lijkt u al snel ouder.
Koop producten met licht reflecterende eigenschappen en in natuurlijke tinten om uw gezicht te laten stralen.
Vermijdt vooral ook teveel mascara en vloeibare eyeliner, daardoor zit u er onnatuurlijk en ook snel ouder uit.

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
 Meer weten? Klik hier.


natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Reacties
Categorieën