Welke verschillende soorten oogschaduw bestaan er?
Welke verschillende soorten oogschaduw bestaan er?
22 april 2020 
in Make-up
2 min. leestijd

Welke verschillende soorten oogschaduw bestaan er?

Onze ogen verraden alles. Ze zijn namelijk de spiegel van onze ziel.

Diverse soorten oogschaduw. Ik ben er dol op “oogschaduw”  je kan hier prachtige dingen mee creëren. Er zijn verschillende soorten oogschaduw. Poeder, crème en zelfs vloeibare oogschaduw. Je creëert een mooie verzorgde blik wanneer je oogschaduw gebruikt en je kunt naar voren halen waar je blij mee bent en camoufleren waar je minder blij mee bent.

De verschillende soorten oogschaduw:

Crème oogschaduw

Een crème oogschaduw is zoals de naam het al zegt op basis van een crème die in een tube of een potje zit. Je kan de oogschaduw aanbrengen met je vinger ( mijn voorkeur als ik het bij mij zelf aanbreng) of met een penseel. Met het penseel kan je iets preciezer werken. Een groot voordeel van deze oogschaduw is dat het véél langer blijft zitten.  En nog een mooie bijkomstigheid het is meestal nog waterproof ook.  Een nadeel is echt dat het vaak in de lijntjes van de ogen gaat zitten.

Poeder oogschaduw

Poeder oogschaduw verre weg de meest bekende.  Toch heb je hier ook weer twee varianten in. De vaste poeder die meestal met meerdere kleuren koopt in een doosje of een losse poeder.

Aanbrengen is vrij eenvoudig, het mooiste resultaat krijg je als het aanbrengt met een penseel. De poeders zijn makkelijk te mengen met andere kleuren. Hierdoor kan je meer diepte creëren.  De losse poeder is ook het makkelijkste met een penseel aan te brengen. De losse poeder is meestal intenser van kleur. Je kunt voor meer intensiteit je penseel nat maken, dan krijg je nog meer kleur.

Extra tip met knoeien

Met een poeder oogschaduw los of vaste poeder wil het nog wel eens gebeuren dat er wat poeder onder het oog valt het beste kun je daarom een witte of een transparante poeder onder de ogen aanbrengen. Het valt dan op de poeder en kan je daarna zo met een kwast er af vegen. Doe dit nooit met je vinger! Dan druk je de kleur in de huid.  Ben je de poeder vergeten en toch wat onder de ogen gekomen? Veeg het dan weg met een kwast.

Oogschaduw nat aanbrengen

Je kan de poeder oogschaduw ook nat aanbrengen, de kleur wordt dan nog intenser. Wat zei je nat? Ja nat, je maakt je penseel dan vochtig en gaat dan door de poeder ( dit werkt het mooiste bij de vaste poeders). De kleur wordt hierdoor nog intenser.

Vloeibare oogschaduw

De vloeibare vorm is erg dun van structuur en hierdoor wat moeilijker aan te brengen. De vloeibare vorm is juist erg mooi om als eyeliner te gebruiken. Je moet snel werken met deze vloeibare vorm want het droogt snel op. Deze gel eyeliner kan als oogschaduw en eyeliner gebruikt worden.

Het blijft veel langer zitten dan een poeder oogschaduw. Maar zal ook weer sneller in de lijntjes van de ogen verdwijnen. Deze variant is ideaal voor mensen met lenzen.

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

Wat is jouw favoriete oogschaduw?

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.