Nachtcreme, wel of niet?
nachtcreme
Huidverzorgings producten artikelen
Lillian Nelissen
Huidverzorgings producten artikelen
2 min
0

Nachtcreme, wel of niet?

2 min
0

Zoveel tegenstrijdige berichten, nu maar eens de waarheid op tafel.

Moe word je er soms van. De ene site roept ‘A’, de andere roept weer ‘B’, en als je pech hebt roept er ook nog iemand weer wat anders. Moet je nou wel of niet een nachtcreme gebruiken, en wat gebeurt er ’s nachts nu eigenlijk met je huid?

De juiste start

Laten we beginnen met de juiste start, dat is natuurlijk de reiniging. Een reiniging hoort zowel in de ochtend er bij als in de avond voor dat je je bed instapt. Belangrijk om een reiniging te pakken die niet te agressief werkt op je huid. Dus geen chemische toevoegingen, maar belangrijk, eentje die de huid niet uitdroogt. Op deze manier reinig je de huid op een veilige en zachte manier. Tip, bijvoorbeeld de Pascaud Cleanser, bevat ook nog eens Aloë Vera die de huid extra verzacht en bij de meest gevoelige huiden gebruikt kan worden.

Verschil tussen dag- en nachtcrème

Dat de inhoud van een dag- en een nachtcrème verschilt hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen. Overdag is het ook belangrijk om op de UV bescherming te letten, die heb je in de nacht dan weer niet nodig. Maar ’s nachts gaat je huid zich herstellen. Ook je lichaam en de organen zijn tussen 23:00 uur en 01:00 uur heel actief. Belangrijk is daarom om een crème hier bij te gebruiken die hier op inspeelt. Dus een herstellende crème zoals de Pascaud DNA Cream of de Pascaud Repair Complex. Deze herstellen de eventueel opgelopen schade gedurende de dag.

Huidtype

Het is wel belangrijk om een créme te pakken die het beste bij je huid past. En welke je het fijnste vind. Wil je een hele volle créme, die is meestal in het najaar en de winter fijn, pak je eerder de DNA Cream. In het voorjaar pak je weer eerder de Pascaud 24 Hour Cream waar je in de zomer weer de Repair Complex pakt. Het is belangrijk om door het jaar heen met de seizoenen mee, mee te wisselen in je verzorging. Ieder seizoen doet andere dingen met de huid, dus heeft de huid ook een andere verzorging dan nodig.

Je huid voeden met nachtcreme

Ook de voeding in een créme is in de nacht erg belangrijk. Als een huid zich gaat herstellen heb je daar ook voeding bij nodig. Denk aan jezelf als je gesport hebt en je lichaam daarna zich herstelt, heb je ook voedsel en water nodig. Zo is het voor je huid ook nodig om goed gehydrateerd te raken maar ook om de juiste werkstoffen zoals vitaminen, Marine-DNA en DPHP. Marine-DNA vind je terug in de DNA Cream om te gaan herstellen, en de DPHP vind je terug in de 24 Hour Crème wat afbraak van collageen tegen gaat.

Dus conclusie over nachtcreme

Natuurlijk moet je een nachtcreme gebruiken! Laat je alleen wel adviseren welke het beste voor jouw huid is, en ga niet zelf eentje uitkiezen op basis van wat ze op internet zeggen. Jouw specialist weet welke crème het beste past bij jouw huid. Belangrijk is daarin ook om er op te letten in welk seizoen je op dat moment zit.

Smeren maar!

Gebruik jij al een nachtcreme?

 

banner_laatjestralen_nlpascaudpro

 l

l

l

natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Reacties
Categorieën