Lippenbalsem verslaving of droge lippen
Lippenbalsem verslaving of droge lippen
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
1 min
0

Lippenbalsem verslaving of droge lippen

1 min
0

Help! Ik heb droge lippen!

Kwestie van smeren?

Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Droge lippen. Het trekt, je blijft maar smeren en die velletjes die erbij komen maken het er ook niet beter op.

Maar hoe komt dat nou eigenlijk?

Lippenbalsem verslaving

Ook de huidlagen van je lippen hebben een vocht en een vet gehalte. In een vorige blog heb ik al eens verteld over vocht en vet en waarom het zo belangrijk is.

De ladies zullen het waarschijnlijk allemaal gebruiken, lippenbalsem. Van die bekende stiftjes in alle kleuren en geuren.

Een lippenbalsem bevat vaseline. Dat maakt het tot een zacht geheel. Verzorgt en hydrateert je lippen. Althans, dat denk je..

In werkelijkheid gebeurt het tegenovergestelde. Doordat je continue de balm aanbrengt hoeft je huid zelf geen talg aan te maken, want het laagje vet komt toch wel. Je huid word er als het ware lui van.

Met als gevolg lippenbalsem verslaving, droge/schrale lippen die soms ook kapot springen.

Vaak is je reactie als je droge lippen hebt om het nat te maken met je tong/speeksel. Een hele logische reactie wat je meestal ook niet door hebt maar ook juist dit kan een extra uitdrogende werking hebben.

Wat moet ik dan wel gebruiken?

pascaud lipcontrolBelangrijk als je weer op zoek gaat naar een lipverzorging is dus dat het zonder paraffin/vaseline is. Een voorbeeld is de LipControl van Pascaud. Een serum voor je lippen die ervoor zorgt dat je huid niet uitdroogt maar wel goed verzorgt én die je zo vaak als je wilt mag aanbrengen.

Ook goed voor je lippen is om de verzorging ook aan te brengen als je een gloss of een lipstick wilt gebruiken. Deze zorgen er ook nog wel eens voor dat je lippen worden uitgedroogd, wederom door die vaseline.

Maar hoe kom ik dan van de lippenbalsem verslaving en het trekkerige gevoel af?

Wat nou als je lippen al uitgedroogd zijn en je wilt overstappen op een goede verzorging? Even door de zure appel heen bijten van de -> afkicken!

Het duurt even een paar dagen en dan ben je er door maar je huid moet zelf weer even op gang komen en die heeft even tijd daarvoor nodig.

En als je nou de LipControl pakt, kan je blijven smeren zodat het toch minder vervelend is!

lippenbalsem verslavingHeel veel succes en graag zie ik je binnenkort met mooie verzorgde lippen!

 

 

Reacties
Categorieën