Welke kleur ogen en welke kleur oogschaduw?
Welke kleur ogen en welke kleur oogschaduw?
29 april 2020 
2 min. leestijd

Welke kleur ogen en welke kleur oogschaduw?

Hoe kun je het beste te weten komen welke kleur oogschaduw je mooi staat?

Je moet je dan nooit alleen laten leiden door wat op dat moment een modekleur is. Maar wil je de trends volgen ga dan in ieder geval de mode kleuren van het moment eens fijn uitproberen op je eigen gezicht om te zien hoe ze je staan (of niet natuurlijk). Het beste is om een mineral make-up merk oogschaduw te gebruiken omdat deze mooie pigmenten heeft en geschikt is voor de meest gevoelige ogen.

Een goede testcase is altijd:

Breng de ogenschaduw op en ga er eens mee stappen. Als je complimentjes krijgt die luiden: “Wat zie je er goed uit !” (behalve natuurlijk van je verliefde vriend of partner) dan kleuren ze je perfect.

Welke kleuren ogenschaduw bij welke kleur ogen?

Bruine ogen

Mooie kleuren hiervoor zijn: alle kaki achtige tinten zoals: groen, beige, bruin. Maar ook goud, brons en champagnekleurige tinten zijn heel mooi. En vergeet  bijzonder effect vooral niet roze, koningsblauw, abrikoos en geel. YoungBlood Pressed Eyeshadow Quad kleur gemstones en shanghai nights passen perfect bij bruine ogen. 

Blauwe, grijze of grijs/blauwe ogen

Mooie kleuren zijn: grijs, zacht paars, taupe, zwart gemengd met heel licht helder blauw zgn.”smokey eyes”. Alle kleuren blauw staan bijna altijd mooi bij deze kleur ogen maar een tot twee tinten donkerder blauw dan je eigen ogen geeft een heel mooi effect. Een bijzonder effect hebben de zilverachtige, zilver, fuchsia, turkoois kleuren bij deze kleur ogen. Brons en oranje tinten laten blauwe ogen nog meer spreken! YoungBlood Pressed Eyeshadow Quad kleur timeless en starlet passen perfect bij grijs/blauwe ogen.

Verder zijn ook mooie kleuren: alle kaki kleuren, bruin, paars, veel groene kleuren. Bijzondere effecten hebben: helder paars, goud, geel, grasgroen. Voor alle kleuren ogen zijn de volgende kleuren toepasbaar: Zacht blauw of zacht grijs. Een bijzonder effect heeft de kleur zilver en voor de modetrend van dit moment: combineer dit zilver met wat glitter.

Groene of bruingroene ogen:

Deze bijzonder kleur ogen komt niet zo heel vaak voor. Maar daardoor zijn ze juist heel speciaal.

Voor deze kleur ogen is heel mooi: groen, goud, bruin, maar ook zachtblauw en rose of paars kan een fantastisch effect geven. YoungBlood Pressed Eyeshadow Quad kleuren gemstone en eternety passen heel goed bij bruingroene ogen.

Nog een paar laatste goede tips

  • Zet langs het onder ooglid, vlak langs de wimper rand, met dezelfde kleur ogenschaduw als op het boven ooglid eens een wazig lijntje. Dat geeft een mooi effect. Daarover heen kun je dan ook nog een lijntje zetten met een eyeliner- of kohlpotlood.
  • Combineer de mooie kleuren ogenschaduw eens met een kohl potlood of eyeliner potlood in dezelfde kleur dan je ogenschaduw alleen een tintje donkerder voor een verrassend mooi effect.
  • Ben voorzichtig met rode tinten ogenschaduw op het boven ooglid want dat geeft gauw een huilerig effect.

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.