Microdermabrasie behandeling, wat doet dat voor je huid
Microdermabrasie behandeling, wat doet dat voor je huid
Anti-aging artikelen
Lillian Nelissen
Anti-aging artikelen
1 min
0

Microdermabrasie behandeling, wat doet dat voor je huid

1 min
0

Er zijn vele verschillende technieken die het natuurlijke afschilferingsproces van de huid kunnen versnellen. Microdermabrasie is tegenwoordig een populaire techniek. Het is een oppervlakkige peeling waardoor de hoornlaag mechanische wordt afgeschuurd.

Een nieuwe huid

Om de 28 dagen ontstaat er als het ware een nieuwe huid die van onderen af door celdeling nieuwe cellen aanmaakt en steeds naar boven doorschuift. Naar boven toe worden deze celletjes steeds droger en vochtarmer. En als deze, inmiddels compleet ingedroogde, celletjes helemaal bovenop de huid (opperhuid) zijn aangekomen vallen ze als huidschilfertjes van de huid af. Dit alles is een normaal en natuurlijk proces. Dagelijks kan dit natuurlijke peelingproces worden geblokkeerd. Daardoor blijven dode huidcellen op de huid liggen en veroorzaken zo een matte en doffe uitstraling.

Een frissere en zachtere huid

Nu zijn er een hoop producten die dit natuurlijke afschilferingsproces wat kunnen versnellen. We kennen die producten allemaal als peeling- of scrub-producten. Ze kunnen verwerkt zijn in allerlei huidverzorgingsproducten zoals peelings voor thuisgebruik. Peelings en scrubs kunnen thuis worden gebruikt, maar ook in de professionele schoonheidssalon worden toegepast.

Tegenwoordig is microdermabrasie een hele populaire techniek. Het is eenvoudig uit te voeren en heeft bovendien een aantal voordelen. Door deze micro peeling kan, op een hele zachte wijze de bovenste laag huidschilfertjes verwijderd worden. Met als resultaat dat de behandelde delen van de huid er frisser, zachter, en helderder uitzien. Bovendien zijn de rimpeltjes minder zichtbaar en is er een verbetering van acne en/of littekens.

De Microdermabrasie behandelingmicrodermabrasie apparaat

Door middel van een apparaat worden kristallen op de huid aangebracht. Daarna wordt de huid hiermee heel zorgvuldig geschuurd. Vervolgens worden de kristallen en de dode huidcellen afgezogen. De huid wordt hierdoor gestimuleerd om in een snel tempo nieuwe cellen aan te maken. Daardoor is er direct een zichtbaar en voelbaar resultaat. Deze behandeling is absoluut veilig en pijnloos.

Afhankelijk van het huidtype of de huidproblemen zal, voor een duurzaam resultaat, een kuur nodig zijn van 4 tot 10 wekelijkse behandelingen. Daarna kan het resultaat verlengd worden door 1 maal per maand een nabehandeling te laten plaatsvinden. Vooral na een kuurbehandeling zijn de resultaten super.

Een microdermabrasie kan worden toegepast op ieder huidtype.

Wat voor resultaat geeft een microdermabrasie behandeling:

Na een microdermabrasie ziet u al snel resultaten, zoals:

  • minder fijne lijntjes
  • minder pigmentvlekken
  • minder acne littekens
  • minder grove (vergrote, duidelijk zichtbare) poriën

Je huid zal er na deze microdermabrasie behandelingen mooier, gladder en frisser uitzien.

Kijk hier voor alle informatie ovder de Microdermabrasie behandeling.

Reacties
Categorieën