Mindfulness training
Mindfulness training
05 mei 2020 
2 min. leestijd

Mindfulness training

Bewust met Mindfulness

Mindfulness, je hebt er vast al eens over gehoord. En als je kijkt op sites van mindfulness trainingen hebben ze het vaak over aandachtsoefeningen en meditaties. Waarbij je toch wel minimaal 45 minuten per dag vrij moet kunnen maken om te oefenen.

Door de dag heen mindfulness training

Maar wist je dat je Mindfulness ook kunt toepassen door de dag heen. Gewoon tijdens dagelijkse bezigheden. Mindfulness betekend namelijk niets anders dan gewoon bewust aanwezig zijn. Met aandacht voor alles wat er op dat moment gebeurt. Doordat je met aandacht aanwezig bent merk je veel beter op welke gedachtes en gevoelens bepaalde situaties bij je opwekken.

Winkel mindfulness training

Om hier een voorbeeld van te geven wil ik nu graag een winkelmeditatie met jullie delen.

Ja ook tijdens het winkelen kun je mediteren.

Winkelen is namelijk een goede gelegenheid om je bewust te worden van wat je op voorwerpen projecteert.

Veel mensen denken dat externe objecten het geheim van blijvend geluk zijn want dat is wat de reclame ons constant probeert duidelijk te maken. En als je iets maar vaak genoeg hoort ga je het vanzelf geloven.
Koop deze auto en voel u vrij, koop dit merk spijkerbroek en u hoort er helemaal bij of gebruik deze parfum / deo en alle mannen/vrouwen zullen u aantrekkelijk vinden. We zijn allemaal gevoelig voor zulke praatjes omdat we innerlijk allemaal pijn of onzekerheid voelen en graag geloven dat iets buiten onszelf die pijn of onzekerheid zal wegnemen.

Maar wordt het niet eens tijd om dit onderwerp zelf te onderzoeken?

Ga maar eens naar een winkelcentrum zonder geld of creditcard of surf eens rond in webshops.

Terwijl je langs de winkels loopt, kijk je naar de dingen die je zou willen hebben en vraag jezelf eens af waarom je die jurk of die  auto zou willen hebben.

Denkt je dat je je er beter door voelt, misschien sexier of aantrekkelijker?
Als je dat jurkje koopt en draagt of rijdt in die auto, wat denk je dan dat het over je zegt?
Welke kwaliteiten en krachten projecteer je op het jurkje of op de auto?

Probeer je het laatste ding te herinneren dat je echt moest hebben en hebt gekocht.
Wat vind je daar nu van? Heeft het je alles gebracht wat je hoopte?
Of hangt of staat het nu vergeten in de kast, ook al wilde je het toen persé hebben?

Wees je ervan bewust dat alle dingen en ervaringen van korte duur zijn !

Ze kunnen je nooit het geluk geven of je gevoelens van onzekerheid, minderwaardigheid, eenzaamheid of machteloosheid opheffen.

Probeer in het vervolg alles wat je wilt kopen eens op deze manier te beoordelen.

Geniet van de spullen die je hebt, maar projecteer er niet meer op dan ze kunnen bieden.

Geluk komt van binnenuit !

Wil je je meer bewust worden van hoe jij reageert op dagelijkse situaties. Hoe jou gedachtes , je gevoelens beïnvloeden en hoe die gevoelens weer invloed hebben op je lichaam en de dingen die je aantrekt in je leven?

Positieve gedachtes kun je jezelf aanleren. Dat noemen we affirmaties: het herhalen van korte positieve zinnetjes in je hoofd. Door het herhalen overtuig je jezelf en voel je je gelukkiger en blij. Dit zijn zinnetjes als: ‘ik kan het’, ‘ik vind mezelf mooi’, ‘ik heb zin in vandaag’ en ‘ik ben dankbaar voor’.

Hierdoor leer je andere keuze’s maken en sta je bewuster in het leven.

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.