Donkere kringen onder de ogen, tips wat je kunt doen
10 tips, Wat te doen tegen donkere kringen onder de ogen
Anti-aging artikelen
Lillian Nelissen
Anti-aging artikelen
5 min
7

10 tips, Wat te doen tegen donkere kringen onder de ogen

5 min
7

Heb je last van die donkere kringen onder je ogen? Dat ziet er inderdaad niet echt mooi uit; hierdoor ziet je gezicht er moe en verslapt uit. Maar onze tips helpen je verder.

Wat is de oorzaak van donkere kringen onder de ogen?

Donkere kringen zijn echt vervelend of niet soms? En de oorzaak is meestal helemaal niet omdat je zo’n feestbeest bent maar je hebt het nu eenmaal meegekregen van moeder natuur!

Als je inderdaad heel weinig geslapen heeft is de oorzaak duidelijk. Maar veel meisjes maar ook jongens gaan hieronder gebukt en hebben dit dus ook zonder slapeloze nachten.

Eigenlijk is de huid helemaal niet donkerder maar wel veel dunner dan op andere plaatsen in het gezicht. Daardoor schijnen de bloedvaatjes door de huid heen en daarom ziet dat er dan uit als een donkere kring. Als dit bij jou het geval is kun je daar niet erg veel aan (laten) doen. Maar toch wel iets zie hieronder !

Anti-agings specialiste Monica heeft een video gemaakt met tips om donkere kringen te behandelen zonder operatie.

De behandeling die Monica in de video aan raad voor donkere kringen is:

PascaudLite behandeling: Natuurlijke facelift behandeling

Anti donkere kringen producten pakket:

Speciaal voor diegen met donkere kringen hebben wij een anti donkere kringen producten pakket samengesteld.

Dit pakket is speciaal samengesteld voor als je last hebt van donkere kringen. De producten zorgen dat je huid steviger en dikker wordt, dat je van binnenuit gezuiverd wordt en de doorbloeding verbeterd wordt. Daarnaast zullen ook rimpels rondom de ogen verminderen, waardoor je ogen een frisse blik uitstralen.

Bekijk hier het anti donkere kringen producten pakket, waarbij je het Eye Mask cadeau krijgt.

En we geven hiertegen nog eens 10 tips waardoor je kunt proberen wat te doen  tegen die vervelende donkere kringen. Bekijk deze punten eens en je zult zien dat je er daarna weer wat frisser en ontspannender uit zult zien.

Tip1:

Veel slapen !

Vooral jonge mensen zullen deze tip niet echt leuk vinden maar het beste middel tegen donkere kringen is iedere nacht voldoende slapen, vooral als je een hele dunne doorschijnende huid heeft onder je ogen moet je jezelf voldoende nachtrust gunnen. Door te weinig slaap worden de kringen nog meer zichtbaar.

Tip 2:

Van horen zeggen …. !

Een hele belangrijke waarschuwing:

Vaak hoor je zeggen dat cremes, die de doorbloeding bevorderen, ook prima zouden helpen tegen donkere kringen. Dat is absoluut niet waar en zelfs gevaarlijk: want op je ogen of in de buurt daarvan mogen alleen producten gebruikt worden die hiervoor speciaal zijn gemaakt.  Deze moeten bijzonder zacht en mild zijn want onze ogen zijn heel gevoelig.

Dus kort samengevat: ga dit niet uitproberen !

Tip 3:

Voedingssupplementen voor donkere kringen

We hebben al gelezen dat als we de huid verstevigen, de huid iets dikker gaat worden en dat de donkere kringen dan minder zichtbaar zijn. Het voedingssuplement Glucosamine zorgt voor de collageen opbouw in de huid, waardoor de huid steviger wordt. Dus dit zou je zeker kunnen helpen.

Lees hier mee over het voedingssupplement Glucosamine.

Donkere kringen komen vaak ook door een ongezondere levensstijl, zoals roken, te weinig groente en fruit eten of te weinig slapen. Daarom is het dan goed om voedingssupplementen te nemen zoals Skin X en DetoX. Deze zuiveren beiden het lichaam, zodat donkere kringen minder zullen worden.

Al deze voedingssupplementen zitten ook in het anti donkere kringen producten pakket, die extra voordelig geprijsd is.

Tip 4:

Koude lepels

Natuurlijk is koude een goede methode om de ogen op te frissen. Het helpt echter weinig tot niets tegen kringen, maar daarentegen veel beter tegen gezwollen en/of vermoeide ogen. Heel snel en vooral goedkoop kunt je dit euvel verminderen door twee theelepeltjes (of desertlepels) te nemen die u voordien een uurtje in de koelkast legt (niet in het diepvriesvak svp). Leg deze een paar minuten op de kringen onder de ogen.

Door de koude wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd waardoor de huid wel wat sterker wordt.

Tip 5:

Oogmasker voor donkere kringen

Een aanrader is het La Colline Eye Mask, die je een paar keer per week rondom de ogen kunt aanbrengen en die tot doel hebben te werken tegen kringen, rimpeltjes en vermoeide ogen. Het werkt ook hydraterend, waardoor de lijntjes verminderen.

Het La Colline Eye Mask krijg je gratis bij het anti donkere kringen producten pakket.

Tip 6:

Smeren, smeren, smeren !

Heb je erg vaak last van kringen? Dan is een speciale oogserum voor jou werkelijk een must. Speciale oogserums verzorgen de huid van de ogen heel goed. Het maakt de huid strakker, sterker en daardoor wordt de huid ook wat minder doorschijnend. Het La Colline Eye Lift Essence werkt als een strijkijzer, het strijkt binnen 1 minuut de lijntjes bij de ogen glad.

De La Colline Radiance Eye Cream is een oogcrème met een drievoudige werking oogverzorging: donkere kringen, hyperpigmentatie en anti-ageing.

Het beste is om `s ochtends en `s avonds eerst de Eye Lift Essence aan te brengen en daaroverheen de Radiance Eye Cream.

Deze beiden producten zitten in het anti donkere kringen producten pakket, met het GRATIS Eye Mask tegen donkere kringen.

Tip 7:

Massage voor donkere kringen

U kunt de in punt 6 beschreven gel het beste ’s morgens en ’s avonds zachtjes in de huid kloppen.  Daardoor wordt de huid van en rond de ogen optimaal verzorgd.

Bekijk hier een video hoe ik het oogproduct aanraad om op te brengen.

Tip 8:

gezichtsgymnastiek banner1Ogen gymnastiek voor donkere kringen

Oefening tegen overhangende oogleden en kraaienpootjes:

  1. Leg de middelvingers van beide handen op de jukbeenderen onder de ogen.
  2. Trek vervolgens de wenkbrauwen omhoog.
  3. Leg de wijsvingers van de beide handen net onder de wenkbrauwen. Duw met je vinger de wenkbrauw ook nog wat extra omhoog.
  4. Hierna de omhoog getrokken wenkbrauwen loslaten zodat ze alleen nog door de vingers omhoog gehouden worden. Doe hierna je ogen dicht. Je moet dit bewust doen door enige druk uit te oefenen zonder de ogen hierbij echt dicht te knijpen.

Probeer dit 10 seconden vast te houden. En doe het 3 keer.
En bouw dit uit tot 1x per dag 1 minuut.

gezichtsgymnastiek oefening tegen overhangende oogleden en kraaienpootjes

Wil je meer gezichtsgymnastiek oefeningen, bekijk dan dit blog.

Tip 9:

Alsjeblieft geen ijs !

“Leg maar wat ijsblokjes op je ogen is een veel gehoorde raad”.

Ook hiervoor geldt: s.v.p. niet doen!

Je gevoelige ooghuid schrikt zich helemaal een hoedje van deze kou. Dus buiten een zgn. koude-shock heeft deze actie absoluut geen effect. IJs hoort nooit direct op de gezichtshuid en zeker niet in de buurt van de ogen!

Tip 10:

Concealer (camouflage stift)

Als alle bovenstaande tips bij jou geen effect hebben hoe kun je de kringen dan camoufleren?

Het beste gaat dat met een camouflage product. Breng wat van het door jou aangeschafte product aan op de bewuste huiddelen  (wel in uw eigen huidkleur) klop dit langzaam en zachtjes gelijkmatig uit over de te behandelen plaatsen. Doe er hierna wat poeder (dat helpt ook echt, maar ook hier weer geldt in je eigen huidkleur!). Denk er echter wel aan dat je geen camouflageproduct aanschaft waarin stoffen zitten die werken tegen ontstekingen en/of puistjes want die drogen de huid helemaal uit en dat is in jouw geval juist niet de bedoeling !

Welke tip ga jij uitproberen om je donkere kringen te verminderen?

Wil je een stralende en jonge huid?

Dan is de Puur Stralende Huid Challenge iets voor jou.

15 dagen lang ontvang je van het Puur Huid Expert Team  huid en voeding tips, video`s, opdrachten, recepten en cadeaubonnen voor een behandeling en producten.
Meer weten? Klik hier.

Reacties
Categorieën