Waarom water zo belangrijk is voor de huid
Waarom water zo belangrijk is voor de huid
13 april 2015 
2 min. leestijd

Waarom water zo belangrijk is voor de huid

‘Veel beekjes maken een groot water’

Bijna bijna bijna! Het mooie weer is in zicht, dag kou!

Alle tips komen nu weer naar boven waaronder natuurlijk de zonbescherming maar ook voldoende water drinken.

Maar waarom is water drinken nu eigenlijk zo belangrijk voor de huid?

Water heeft verschillende functies in ons lichaam. Het zorgt natuurlijk voor een goede hydratatie van de huid maar het zorgt er ook voor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Het heeft een ‘oplossend vermogen’ wat er voor zorgt dat het stoffen in je lijf van A naar B kan verplaatsen als een soort treintje.

Hoe krijgen we water in onze huid?

Soms hoor je nog wel eens de kreet ‘vochtinbrengende crème’. Voor ons als huidspecialisten is er niks ergers te horen dan dit, want je kan via een crème geen vocht in de huid brengen. Dat zou betekenen als we gaan douchen, dat we opzwellen als een spons. Maar we kunnen wel de huid een handje helpen om meer vocht op te nemen van binnenuit.

fruitwater recepten bannerWater drinken

Het makkelijkste om water in de huid te krijgen is door zelf voldoende water te drinken. Anderhalf tot twee liter water is daarbij echt een minimum. Zodra het water in je lichaam komt, gaat het treintje rijden en zet het bij al je organen wat water af zodat zij goed kunnen functioneren. De allerlaatste stop is je huid. Dus je kan je voorstellen, als dat treintje niet iedere keer optijd word volgestopt, is er niks meer om aan de huid te geven.

Vocht in de huid door een behandeling

Nou punt 1 kunnen we nu afvinken, water drinken. Dan is het goed om te kijken hoe we verder nog de huid goed kunnen hydrateren en dan kom je uit bij behandelingen en producten. De behandeling die het beste voor een goed vochtgehalte zorgt is Mesotherapie. Het brengt namelijk o.a hyaluronzuur in je lederhuid. Hyaluronzuur is een echte vochtbinder dus je kan je voorstellen als je dat in je huid brengt, dat je huid dan beter gehydateerd word. En een beter gehydrateerde huid straalt veel meer maar heeft ook minder lijntjes! Lees hier alles over de  Mesotherapie behandeling.

Welke producten zijn goed om de huid te hydrateren?

Al deze producten bevatten de stof hyaluronzuur. Hyaluronzuur is het ingrediënt dat het meeste vocht in de huid kan vasthouden. Daarom is dit heel goed voor de vochtarme huid.

Voedingssupplement voor een gehydrateerde huid

Maar ook van binnenuit is het belangrijk natuurlijk! De Collastim bevat een stof wat de aanmaak van hyaluronzuur bevordert en op deze manier een extra duwtje in de rug geeft.

Ik hoop dat ik je goed heb kunnen uitleggen wat water met je huid doet en waarom water drinken nu zo belangrijk is. Zelf ga ik mijn glas gauw weer even bijvullen, proost!

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.