Wat betekent de SPF factor op een zonnebrandcreme?
Wat betekent de SPF factor op een zonnebrandcreme?
02 juni 2014 
0 min. leestijd

Wat betekent de SPF factor op een zonnebrandcreme?

Een zonnebrandcrème geeft een bepaalde bescherming tegen de UV straling. Deze beschermingsgraad staat in cijfers op de verpakking van het middel. En deze beschermingsfactor wordt uitgedrukt in cijfers van 5 t/m 30 en SPF factor genoemd.

Dit betekend Sun Protection Factor (afgekort tot SPF zoals het op de zonnebrandmiddelen staat. Dit is de mate van bescherming die dit middel tegen het verbranden door de aanwezige UV stralen in het zonlicht geeft.

Om voor jou de juiste beschermingsfactor te kunnen bepalen moet je natuurlijk eerst te weten zien te komen welk huidtype je hebt. Dit kun je vinden in een ander artikel met de titel: Huidtypen en hoe lang kun je in de zon.

Zelf gebruik ik de zonneproducten van Pascaud. Er zitten geen chemische, maar natuurlijke zonnefilters in. En ze smeren goed uit, zonder dat ze een witte waas op je huid achter laat. Hier kun je ze bekijken.

tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.