Crème, welke is de beste voor mijn huidtype
Crème, welke is de beste voor mijn huidtype
Huidverzorgings producten artikelen
Lillian Nelissen
Huidverzorgings producten artikelen
3 min
0

Crème, welke is de beste voor mijn huidtype

3 min
0

Een verschil van dag en nacht..

Maar je huid heeft voor overdag andere voedingsstoffen nodig als voor de nacht. Wij eten zelf ons havermout ontbijt ook niet als avondeten.

Wat doet een dagcrème?

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. Denk hierbij onder andere aan de zon, verwarming, wind, kou en milieuvervuiling. Al deze invloeden werken in op onze huid en laten zo schade achter. Een goede dagcrème beschermt onze huid tegen deze dagelijkse invloeden.

Het kan bovendien helpen bij het hydrateren, kalmeren en zelfs bij de huidverjonging.

Wat doet een nachtcrème?


’s Nachts ontspant de huid zich en herstelt deze de schade van overdag. En de huid verliest ’s nachts gemiddeld een kwart liter vocht.

Een nachtcrème is rijker aan voedingsstoffen. Het bevat vaak verzorgende, voedende en hydraterende ingrediënten. `s nachts kun je de huid verbeteren. Dan zitten er bijvoorbeeld in de nachtcrème verstevigende ingrediënten voor het collageen en elastine.

Wat er daadwerkelijk in een crème zit, is afhankelijk van de doelgroep: bijvoorbeeld een droge, vette, jonge of oudere huid.

Fijn is het dat je crèmes hebt die je zowel voor dag als nacht kunt gebruiken. Ook wij hebben die in het concept zitten en soms adviseren we die ook als de situatie daar om vraagt.

Welke crème past bij jou huidtype:

Hieronder ga ik je wat meer uitleggen welke stoffen belangrijk zijn voor de dag en welke voor de nacht, en welke crèmes daar bij horen.

Wat is een goede dagcrème:

Daytime

Voor overdag, je raad het waarschijnlijk al, de zonbescherming. Daar is die weer! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar die zonbescherming voor overdag is van april tot aan oktober echt belangrijk. Betekent niet gelijk dat je de hele dag moet smeren als het minder zonnig is, maar toch moet je hem niet gaan vergeten. Pak dan bijvoorbeeld de Pascaud UV Defense, deze hydrateert je huid en bevat een hoge zonbescherming tegen UV-A en UV-B straling. Handig toch!

En word het wat kouder buiten in het najaar, dan kan je de Pascaud 24 Hour Cream pakken. Deze bevat een hele lichte zonbescherming, maar deze is wel wat voller van structuur en heeft wat meer voedende ingrediënten, die de eerste rimpels aanpakt.

Wil je misschien een lifting gedurende de dag? Of wat meer stevigheid? Pak dan de .Pascaud L.I.F.T Crème, deze zorgt voor een natuurlijke lifting én meer aanmaak van collageen. Een echte anti-age cream dus. Wel belangrijk bij deze om een serum eronder te gebruiken want deze verzorgt verder je huid wat minder.

Ook tijdens de seizoenen is het belangrijk om te switchen van crème. Ieder seizoen vraagt om andere verzorging. Zo zorg je ervoor dat je huid er het hele jaar door mooi uit ziet.

Heb je nou een hele vochtarme en droge huid, dan kan je in de koude maanden (als het vriest bijvoorbeeld) ook de Pascaud DNA cream voor overdag gebruiken. Deze voed de huid nog meer en is nog voller dan de 24 Hour cream, en bied gelijk ook wat meer bescherming voor je huid. Voor een wat vettere huid zal de Pascaud 24 Hour Cream aangenamer zijn.

Wat is een goede nachtcrème:

Nighty night

Ready for bed? Oke! De crème die je in de zomer dan het beste kan gebruiken is de Pascaud Repair Complex. Deze herstelt namelijk je huid van de overdag opgelopen schade. Denk bijvoorbeeld aan zonschade, of misschien ben je na een dagje strand wel een beetje verbrand. Naast dat deze lekker je huid verkoelt, zal je merken dat je huid de volgende dag weer helemaal herstelt is en weer rustig is geworden. Deze crème is voor de echte zomerdagen heel mooi om te gebruiken, zit je nog wat meer in het voorjaar, dan kan je juist ook goed de Pascaud 24 Hour Cream voor ’s nachts gebruiken voor de extra hydratatie.

Voor het najaar en de winter zou ik altijd de Pascaud DNA Cream ’s nachts gebruiken. Met de winterkou buiten loopt je huid altijd iets aan schade op, het kan ook wat schraler worden. In de nacht gaat je huid zich dan herstellen en de DNA Cream werkt ook herstellend en hydraterend op je huid. Daarom perfect dus om die ’s nachts aan te brengen.

Heb je nou een wat vettere huid en is de DNA Cream te vol voor je? Dan kan je ook dan de Pascaud Repair Complex gebruiken voor ’s nachts. Ook deze herstelt en repareert. Belangrijk is om dan wel een extra serum te gebruiken voor de hydratatie, dat kun je met een vettere huid gerust doen.

Ook een serum is belangrijk om altijd te gebruiken onder je crème. Zelf verdeel ik die altijd in tweeën. In het voorjaar en de zomer het Pascaud Hydrating Serum, en het najaar en de winter het Pascaud Re-Boost Serum. Ook kun je ze allebei gebruiken tegelijkertijd door het Hydrating voor overdag te pakken en het Re-Boost voor de nacht. Bij de serums is het zo dat je niet heel strikt hoeft te kijken welke je wanneer gebruikt. Dan kan je vooral kijken wat je zelf het prettigst in gebruik vindt. Bij de crèmes is het wel belangrijk om goed op te letten wat er in zit en wanneer je die het beste kan gebruiken.

Weet jij al welke crème je voor vandaag gaat aanbrengen? 😉

Ik ga voor de Pascaud 24 Hour Cream!

natuurlijke huidverzorging voor verslapping, rimpels, droge huid, pigmentvlekken kopen

Reacties
Categorieën