12 Tips om van je droge handen af te komen
12 Tips om van je droge handen af te komen
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
2 min
0

12 Tips om van je droge handen af te komen

2 min
0

Het wordt weer kouder buiten en dat betekent niet alleen koude, maar vaak ook droge handen. Hoe komt dit?

Vooral in de winter hebben veel mensen last van droge handen. Dit komt doordat de lucht in de winter in huis veel droger is dan in de zomer. En dan wordt de hoeveelheid vocht die verdampt door de huid minder goed geregeld en verliest de huid makkelijker zijn beschermingsslaag.

Met behulp van onderstaande tips kom je snel van je droge handen af.

12 Tips om snel van je droge handen af te komen:

 1. Voorkomen
  Alles wat de huid kan ontvetten moet worden vermeden. Oorzaken van droogte kunnen zijn: zeep, andere reinigingsmiddelen, wind, kou en droge lucht.
 2. Handen wassen
  Was je handen altijd met lauw water en gebruik hierbij niet teveel zeep, ofwel zeep die mild is voor je handen (pH neutraal).
 3. Bescherm je handen in het huishouden
  Afwassen, de ramen lappen, stoffen – onze handen hebben heel wat te verduren tijdens het dagelijkse huishouden. Draag bij deze activiteiten rubberen handschoenen.
 4. Handschoenen
  Ook kunnen je handen uitdrogen wanneer je zonder handschoenen aan buiten bent in de kou. Het is belangrijk dat je handen warm blijven om de doorbloeding optimaal te houden. Een goede doorbloeding activeert de stofwisseling, wat belangrijk is voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en beter bindweefsel. Een sterker bindweefsel houdt meer vocht vast, waardoor je handen minder snel zullen uitdrogen.
 5. Smeren, smeren, smeren!
  Bij droge handen is het belangrijk om ze een extra beschermingslaagje te geven. Smeren, smeren, smeren dus met handcrème. Bij voorkeur elke keer nadat je je handen hebt gewassen, want water en zeep drogen de huid uit.
  Stop een tube handcrème in je tas, zodat je het ook altijd tussendoor bij de hand hebt.
 6. Gebruik een handcrème zonder alcohol
  Kies een handcrème zónder alcohol. Dit smeer je liever ook niet op je gezicht omdat het kan irriteren en uitdrogen, dus beter ook niet op je handen die al zo veel te verduren hebben.
 7. Handcrème met SPF
  Zon is de belangrijkste huidverouderaar. Daarom kun je het beste een handcrème met zonnefactor gebruiken.
 8. Pigmentvlekken op je handen?
  Heb je last van pigmentvlekken op je handen, kies dan een handcrème met zonnefactor en met een werkstof erin om pigmentvlekken te verminderen.
 9. Handen scrubben
  Toch last gekregen van droge handen? Scrub je handen met een fijne scrubcrème. Zo verwijder je dode huidcellen en losse velletjes.
 10. Slaap je handen mooi
  Smeer je handen voor het slapengaan in met een flinke laag hydraterende handcrème. Trek vervolgens katoenen handschoentjes aan en de volgende dag zijn je handen fluweelzacht! De handcrème werkt dan als een handmasker.
 11. Drink voldoende
  Vaak drinken we minder water in de winter, maar je huid heeft het wel nodig. Drink anders kruidenthee, dat is net zo goed en je krijgt nog warme handen ook.
 12. Voedingssupplement tegen droge handen
  Bij een zeer droge huid en eczeem kunnen omega-3 vetzuren heel positief werken. Niet alleen in crèmes maar vooral ook als voedingssupplement.
  Vroeger kregen we in de winter allemaal levertraan gevoerd dat zeer rijk is aan omega-3. Nu weten we inmiddels hoe belangrijk dit was. Je vindt omega-3 vetzuren ook in vette vis.
  In een onderzoek bij volwassenen waarbij omega-3 werd oegediend, bleek dat een injectie met omega-3 vetzuren onmiddellijk het eczeem verminderde.
  Je kunt bijvoorbeeld de Pascaud Skin-X gebruiken, hier zit heel veel Omega 3 in.

la colline hand creamZelf ben ik heel enthousiast over de La Colline handcrème. Deze laat geen olieachtig laagje achter, er zit een SPF in en deze verminderd pigmentvlekken.

Lees er hier alles over.

Alleen deze maand krijg je deze handcrème cadeau bij aankoop van 2 La Colline producten.

 

 

Reacties
Categorieën