Tips om je huid te verjongen zonder cosmetische ingreep
6 Tips om je huid te verjongen
06 augustus 2015 
2 min. leestijd

6 Tips om je huid te verjongen

Wat kunnen we zelf doen, om de huid te verjongen?

Best een hele boel! Wat velen vergeten is de tijd te nemen om onze huid, ons grootste orgaan, te verzorgen.

1. Reinigen

Tijd nemen betekent aandacht schenken aan de handelingen die je moet doen. Dit begint al met de reiniging. Neem niet van die zogenaamde snelle doekjes die zo lekker handig zijn maar een zacht reinigingsproduct (aangepast aan je eigen huidtype) en verdeel dat rustig over uw gezicht en hals. De meeste producten zijn in water oplosbaar dus ook met lauw water af te spoelen. Als het nodig is een tonic of lotion (deze dienen om de porien te sluiten) hierna te gebruiken, doe het dan ook, volg het advies op de verpakking. Een milde scrub helpt om de dode huidcelletjes te verwijderen. Dit bevorderet ook de opname van de werkstoffen in de producten.

2. Massage

Neem ook de tijd om je serum en creme’s in te masseren, een goede doorbloeding bevordert de celdeling en ook dat is anti-aging.

Je kunt ook je rimpels masseren. Zelf doe ik dat vaak in de auto of voor de televisie.

3. Hoe kun je rimpels en huidveroudering zoveel mogelijk vermijden

Bescherm de huid tegen overmatig zonlicht. Rook niet. En probeer zo min mogelijk suiker te eten. Dit is de top 3, die huidveroudering veroorzaakt.

Wat zeker niet onbelangrijk is: vermijdt stress, eet en drink zo gezond mogelijk, neem voldoende slaap (dat is voor iedere mens individueel verschillend), rust lekker uit in de buitenlucht, sta zo positief mogelijk in het leven en daar hoort ook bij dat je aardig bent voor jezelf!

4. Gezichtsgymnastiek

Ontspan je gezichtsspieren. Frons en andere mimische rimpels maken de huid niet mooier!! Gezichtsgymnastiek oefeningen zijn er volop, kies een paar oefeningen en doe ze regelmatig. Je kunt ze hiernaast gratis downloaden.

5. Kwalitatief goede producten zijn belangrijk

Het is logisch dat je producten gebruikt die werkzame stoffen bevat en niet zo maar een smeerseltje om de bovenkant af te dekken.

Wil je huidverjonging, kijk dan naar producten waar vitamine C, Retinol en/of Hyaluronzuur in zit. Natuurlijk wel aangepast aan jouw haar behoeftes. En er moeten natuurlijk wel voldoende van deze ingrediënten in een product zitten, zodat het ook gaat werken bij jouw huid.

Bekijk onze natuurlijk huidverjongings producten in onze webshop.

6. Bezoek de vakvrouw

Deze kan je tenslotte het beste adviseren om je huid te verjongen. De vakmensen zijn opgeleid om je huid te analyseren en advies te geven wat betreft de juiste huidverzorging. Producten die aangepast zijn aan de behoefte van je huid, conditie en jaargetijde is de beste optie om je huid zo goed mogelijk in conditie te krijgen en uiteraard te houden. Samen met de vakvrouw kun je een behandelplan opzetten om zo het beste resultaat te boeken. Je kunt deze regelmatige schoonheidsbehandeling dan ook zien als een grote onderhoud beurt! De gespecialiseerde schoonheidsspecialiste heeft nog veel meer in huis om uw huid zo lang mogelijk vitaal en fris te houden zodat je met een tevreden blik in de spiegel kunt kijken.

huidanalyse en facelift behandeling actieWe hebben momenteel een kennismakingsactie met een Hightech huidanalyse en een Natuurlijke faceliftbehandeling, die je met meer dan 60% korting kunt ondergaan. Je ziet direct resultaat! Bekijk hier de actie.

Met welke tip ga jij aan de slag om je huid te verjongen?

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Maaike van Steenis
Door

Maaike van Steenis

op 21 Aug 2017

Ik drink veel water en thee. Dat is ook erg belangrijk om je huid (en de rest van je lichaam) gezond te houden.

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 21 Aug 2017

Dat is zeker belangrijk. Je huid wordt dan van binnen uit schoongespoeld en gehydrateerd.

Jolanda Pikkaart
Door

Jolanda Pikkaart

op 21 Aug 2017

Ik verzorg mij huid dagelijks.

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 21 Aug 2017

Heel goed. Let goed op of de producten ook aangepast zijn aan jouw eigen huid. En anders kun je het altijd met een huidscan laten checken.

Ingrid
Door

Ingrid

op 21 Aug 2017

Ik merk zelf ook dat mijn huid er echt véél beter uitziet als ik genoeg water drink. Echt een groot verschil!

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 21 Aug 2017

Jazeker. Je huid wordt van binnen uit gehydrateerd. Heel goed van je!

jill kinkelaar
Door

jill kinkelaar

op 21 Aug 2017

schoonmaken, scrubben en smeren doe ik trouw, maar ik drink veelte weinig!

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 21 Aug 2017

Zelf zet ik een glas op mijn aanrecht. Iedere keer als ik in de keuken ben drink ik een glas water. Probeer het maar eens.

Gabrielle
Door

Gabrielle

op 21 Aug 2017

Ik ga regelmatig naar een vakvrouw, iets dichter bij huis. Naast de juiste crèmes probeer ik, net als Jill, meer te drinken. Vooral in de winter vind ik dat lastig!

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 22 Aug 2017

Wat goed van je Gabriëlle dat je naar de schoonheidsspecialiste gaat. Als ze regelmatig je huid ziet, dan kunnen jullie het samen verbeteren. Zelf zet ik een glas op mijn aanrecht. Iedere keer als ik in de keuken ben drink ik een glas water. Probeer het maar eens.

Eke
Door

Eke

op 21 Aug 2017

Hele fijne tips, nu nog toepassen, haha. Vooral savonds schiet het reinigen er wel eens bij in omdat ik dan naar bed wil, heel slecht!

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 22 Aug 2017

Ja dat is het belangrijkste he :) `s Nachts gaat de huid nou net hard aan het werk door te herstellen. Is je huid wel goed gereinigd, dan worden je producten beter opgenomen en werkt het beter. Het is een beetje hetzelfde als met tanden poetsen, dat vergeet je ook niet een paar dagen. Dat is gewenning, dat zou ook eigenlijk met je reiniging moeten. Succes!

Kimberley
Door

Kimberley

op 25 Aug 2017

Bedankt voor de tips

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 06 Aug 2018

Graag gedaan! Als je nog vragen hebt over huidverjonging dan hoor ik het graag, succes met alle tips!

Marie
Door

Marie

op 02 Aug 2018

Zelf merkte ik ook dat mijn huidkwaliteit slechter werd na mate ik ouder werd. Zo ben ik me meer gaan verdiepen in reinigingsmethoden. Daarnaast draag ik elke dag een dagcrème met SPF. Zo raakt mijn gezicht in ieder geval niet beschadigd door UV-straling. Hierdoor krijg je ook sneller rimpels.

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 06 Aug 2018

hallo Marie, klopt. De nummer 1 in huidveroudering is de zon en daarom is het ook zo belangrijk om iedere dag een SPF te gebruiken. Pascaud heeft daar een super product voor: De UV Defense! Dit is een dagverzorging met een natuurlijke SPF 30. http://www.antiagingproducten.nl/pascaud-uv-defenseAls de huid goed gereinigd wordt dan neemt de huid ook weer goed de producten op om de huid te hydrateren, verstrakken, liften en beschermen. Zo te horen ben je goed bezig met je huid in goede conditie te houden!

Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.