3 Makkelijke tips voor een gezonder voedingspatroon
3 Makkelijke tips voor een gezonder voedingspatroon
Afvallen met cryolipolyse artikelen
Lillian Nelissen
Afvallen met cryolipolyse artikelen
2 min
0

3 Makkelijke tips voor een gezonder voedingspatroon

2 min
0

Kilo erbij, kilo eraf.. We blijven er maar mee bezig. Ondertussen is ons gewicht een item geworden waar we altijd mee struggelen. Maar hoe pakken we dit het beste aan?

Wij hebben dé gezonder leven tips voor je!

 

Afvallen met behulp van een dieet is mogelijk, maar dit is vaak om snel af te vallen. Dit is ideaal maar moeilijk om vast te houden. Maar je valt ook af als je kleine aanpassingen in je levensstijl maakt. Zo raak je wel minder snel kilo’s kwijt maar blijven ze er wel voorgoed af! Wij geven je tips om dit keer wél je streefgewicht te bereiken!

We beginnen bij de basis: een duidelijk en haalbaar doel, maar ook met het voedingspatroon en levensstijl.

Als we gaan kijken naar een doel bereiken, dan is het belangrijkste dat je doel haalbaar is. Afvallen zelf is niet concreet genoeg, ga bepalen hoeveel kilogram je precies wilt afvallen en in welk tijdsperiode. Heel veel kilo’s in een korte periode is natuurlijk niet haalbaar.

 

Voedingspatroon en levensstijl

Tip 1 Neem de tijd:

Strenge diëten zijn ontzettend moeilijk vol te houden. Je valt snel af, maar de verloren kilo’s komen er vaak in korte tijd weer aan. Het welbekende jojo-effect. Omdat je een periode zó streng bent geweest voor je lichaam, je uiteindelijk het gewenste resultaat hebt bereikt, en daarna weer normaal gaat eten zal je lichaam dit voedsel sneller opnemen. Hierdoor sneller opslaan als vet, wat weer het risico geeft dat je snel weer terug bij af bent.  

Tip 2 Houd bij wat je eet:

Denk jij ook.. oh dat ene koekje kan geen kwaad, vervolgens heb je het halve pak koekjes op zonder het eigenlijk te beseffen? Afvallen heeft alles te maken met bewustwording. Probeer eens bij te houden wat je op een dag eet, dit kan je bijvoorbeeld doen door de app: Mijn Eetmeter. Zo krijg je beter inzicht in wat je eet en drinkt. En je mag echt nog wel dat koekje of snoepje, maar beperk dat voor jezelf. Weet je dat je volgende week een verjaardag hebt, probeer de week ervoor extra goed op te letten.

Tip 3 Eet met aandacht:

Probeer niet te snel te eten, neem de tijd! Wanneer we snel eten krijgen we geen signaal van onze maag dat we vol zitten. Eten met aandacht zorgt dat we minder gaan eten. Probeer ook meerdere malen te kauwen en minder grote stukken door te slikken. Wanneer we ons voedsel kleiner maken door meer te kauwen word het sneller en beter opgenomen. Extra voordeel: kleine hapjes vergroten de smaaksensatie waardoor je minder eet.

Ben jezelf er altijd van bewust waarom je anders bent gaan eten, hou dit in gedachte en je bereikt je doel! Ook is de kans groter dat je het deze keer wél gaat volhouden in de moeilijke periode.

Wil je naast deze super tips nog sneller een slanker figuur, plan dan nu GRATIS je Persoonlijk Advies Gesprek in: https://puurhuid.nl/cryolipolyse-eindhoven

Reacties
Categorieën