8 Tips om positief te denken
28 juli 2014 

8 Tips om positief te denken

Positive minds live positive lifes!

Alle tips op een rij om jou lachend en positef de dag door te helpen.

Blij en vrolijk de dag door gaan, als dat iedere dag toch zou kunnen zou de wereld er een stuk beter en mooier uit zien. Helaas lukt dit niet altijd en daarom is het fijn om wat tips bij de hand te hebben die jou wellicht helpen om er wel een heerlijk fijne dag van te maken.

Kan ik jou daarmee een lach op het gezicht toveren? Ik hoop het!

Daar gaan we dan..

8 Tips om positief te denken

Tip 1: Haal dieper adem

Let voor de grap eens op hoe je adem haalt. Komt je ademhaling vanuit je buik, of vanuit je borstkas? Denk niet, och daar komt dat zweverige geklets weer, maar ga er maar eens serieus mee aan de gang. Onverwachts merk je dan dat de ademhaling heel veel bepaalt hoe jij je voelt. En tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat je minder stress hebt en ervaart!

Tip 2: Relax..

Al die stress en verkrampte spieren, het kost je lichaam behoorlijk wat werk om die allemaal bij elkaar te houden. Iedere spier die verkrampt is verbruikt B-vitaminen, Vitamine C, calcium en magnesium om die gespannenheid vast te houden. Die stijve schouders en vervelende frons kosten je behoorlijk wat energie! Onnodige rimpels dus zorg voor voldoende ontspanning en tijd voor jezelf.

Tip 3: Eet minder

Voor de degene die bezig zijn om kilo’s kwijt te raken klinkt dit waarschijnlijk als muziek in de oren. Minder eten zorgt er namelijk voor dat je meer energie hebt gedurende de dag. Dit betekent natuurlijk niet dat je jezelf moet gaan uithongeren, maar op meer momenten van de dag kleine beetjes eet. Zo zorg je ervoor dat je lichaam continue aan het werk blijft, en niet in één keer een heleboel voedsel moet verteren. Op deze manier blijft ook je energiepeil hoog en kom je beter de dag door.

Tip 4: Zoek de zon op

Zonder zonnebril 20 minuten in de zon zijn is al voldoende voor je lichaam om ontspannen te raken. Je maakt dan een stofje aan die cortisol word genoemd. En dat is een stofje wat er voor zorgt dat je meer weerstand hebt tijdens een stress-situatie. Het maakt je alert en actiever.

Tip 5: Drink voldoende water

Dat water drinken goed voor je is hoeven we niet meer te zeggen. Maar wat een tekort met water met je doet is nog niet zo bekent. Het zorgt er voor dat je minder energie hebt, en loom word. Belangrijk daarom om ieder uur een groot glas water te drinken, zo’n 8 keer op een dag. Vaker mag natuurlijk altijd. Voldoende vocht in de huid is ook weer minder rimpels!

Tip 6: Maak het niet te laat

Hier spreekt je grootmoeder, niet te laat naar bed jongedame/jongeman! Bepaalde organen in je lichaam, zoals je lever en je galblaas, ontgiften ongeveer tussen 23:00 uur en 03:00 uur ’s nachts. Maar.. alleen als je slaapt. Als je vaker later naar bed gaat betekent dit dat er minder afvalstoffen worden afgevoerd en dus worden vastgehouden waardoor je minder energie hebt, maar ook je lichaam minder goed z’n werk kan doen. Ook als je bijvoorbeeld gewicht wilt verliezen is het dus heel belangrijk om op tijd te gaan slapen.

positief te denkenTip 7: Kijk in de spiegel en lach

Wil je jezelf eens laten lachen? Of je zelfvertrouwen een boost geven?

Ga maar eens voor de spiegel staan (echt doen dus!) en begin maar eens te glimlachen. Als je dit een paar minuten volhoud merk je dat het op het laatst bijna geen moeite meer kost maar dat je zelf al begint je lachen. Laat die glimlach er nu net voor zorgen dat je je wat beter voelt.

Tip 8: Vertel je zelf dat je er goed uit ziet, en er mag zijn

Pak die spiegel er maar weer bij! Vertel je zelf maar eens waarom je er zo goed uit ziet vandaag, want dat doe je! Jij mag er absoluut zijn en dat mag wel eens gezegd worden. Een goede zelftherapie die je weer een boost aan zelfvertrouwen geeft.

8 Tips en trucs om positief te denken en jou de dag door te helpen. En om dit zo fit en lachend mogelijk te doen.

Heel veel succes en laat die mooie stralende lach van je maar eens zien!

Over de schrijver
Mijn naam is Monica Pachter, anti-aging – en acné specialist. Sinds 2009 werk ik met het Pascaud concept, en sinds 2014 ben ik werkzaam bij Puur Huid in Eindhoven. Het mooiste van een mens is het als het zijn of haar natuurlijke zelf is. Geen namaak, geen onechte dingen maar juist puur natuur. Dat spreekt mij zo aan in onze behandelmethoden. De huid zichtbaar verbeteren en verjongen, maar wel de cliënt zichzelf laten zijn. De meeste voldoening uit mijn werk haal ik uit het helpen van mensen met hun huid(problemen). Zorgen dat ze met een lach op hun gezicht weer de deur uit lopen. Dan weet ik dat mijn missie voltooid is! Daarnaast schrijf ik graag blogs over huidproblemen en alles wat verder met de huid te maken heeft. Op deze manier help ik mensen op afstand om zelf met hun huid aan de slag te gaan.
Rose-Marie rooijakkers
Door

Rose-Marie rooijakkers

op 30 October 2015

Geheimen natuurlijke huidverzorging lukt niet te bekijken. Als ik e-mailadres invul, zegt hij dat deze al bekend is. Wat nu?

Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 23 November 2015

Beste Rose-Marie, Wat jammer, wilt u uw e-mail adres naar ons mailen info@puurhuid.nl dan kunnen we het e-book naar u mailen. Groeten Lillian

Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.

arrow_drop_up arrow_drop_down