Tips om een negatief zelfbeeld te verbeteren
Tips om een negatief zelfbeeld te verbeteren
13 juli 2015 
2 min. leestijd

Tips om een negatief zelfbeeld te verbeteren

Negatief zelfbeeld, heb jij er last van?

Trek iets positiefs aan, dat past altijd

Omdat je er mag zijn..

Een negatief zelfbeeld, typisch een vrouwending alhoewel ook mannen hier geregeld mee te maken hebben. Vind je jezelf niet mooi genoeg, te dik of zeg je tegen jezelf dat je het niet kan of het gaat je toch niet lukken. Allemaal opmerkingen die je vaak tegen jezelf zegt, en het is heel lastig aan te nemen als iemand anders het tegenovergestelde tegen je zegt.

Voorbeeld:
Op Ibiza kregen we de opdracht om een filmpje te maken over een stuk fruit. Nu ging het niet over de inhoud van dat filmpje maar meer over hoe je over kwam. Na de tijd gingen we deze gezamenlijk terug kijken en kon je elkaar feedback geven.

Zelf vond ik het alles behalve leuk om mezelf terug te zien. Waarom? Omdat ik mezelf niet mooi vond. Hallo negatief zelfbeeld!

Daar zijn we dus wat aan gaan doen. Ik heb workshops gehad tijdens de retrait op Ibiza en geloof het of niet, maar ik ben mezelf MOOI gaan vinden. Wat een doorbraak was het voor mij, toen ik naar mijn collega`s ging en zei: Ik vind mezelf mooi 🙂

Nu ga ik jou tips geven om je negatief zelfbeeld te verbeteren:

Neem er even de tijd voor en doe deze oefening bij voorkeur voor de spiegel.

Probeer na te gaan waarom je zo negatief tegen jezelf praat. Heeft iemand ooit tegen je gezegd dat je iets niet kan, of dat je niet mooi bent?
En dit mag best wel even confronterend zijn. Het is tenslotte de bedoeling dat je dit patroon gaat doorbreken.
Noem vervolgens 5 positieve dingen aan jezelf. Is je negatieve beeld gefocust op je uiterlijk, noem dan 5 dingen die je mooi vind aan je zelf. Gaat je negatieve beeld juist over wat je allemaal niet kan, noem dan 5 dingen die je goed vind aan je zelf.
En blijf dit een paar keer herhalen!

Merk je nu hoe goed je je ondertussen gaat voelen? Kijk maar eens in de spiegel hoe je houding aan het veranderen is, hoe vrolijker je kijkt, en hoe krachtiger je je voelt. That’s the spirit!

Nog een hele makkelijke oefening die voor mij goed werkt. Ga vanaf nu elke keer dat je langs een spiegel loopt even glimlachen 🙂 Elke keer lacht de spiegel terug en wordt het steeds meer je vriendin.

Het is natuurlijk niet dat je nu alleen nog maar positief over jezelf praat. Er zullen best nog momenten komen dat je negatieve stem het weer even overneemt. Maar probeer dan weer even die positieve dingen van jezelf te noemen en blijf dit herhalen. Zo word dat negatieve stemmetje steeds minder en word jij weer je stralende zelf!

Dank je wel dat je mijn verhaal wilde lezen. Ik zit nu veel beter in mijn vel en ik hoop dat ik door de tips ook iets aan jou negatieve zelfbeeld kan verbeteren.

Laat je hieronder in een reactie achter wat jou 5 positieve dingen aan jezelf zijn?

Liefs Monica

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Mardge Pascaud
Door

Mardge Pascaud

op 14 Jun 2016

Mooi Monica !

Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.