Tips om een negatief zelfbeeld te verbeteren
Zen beauty artikelen
Lillian Nelissen
Zen beauty artikelen
2 min
1

Tips om een negatief zelfbeeld te verbeteren

2 min
1

Negatief zelfbeeld, heb jij er last van?

Trek iets positiefs aan, dat past altijd

Omdat je er mag zijn..

Een negatief zelfbeeld, typisch een vrouwending alhoewel ook mannen hier geregeld mee te maken hebben. Vind je jezelf niet mooi genoeg, te dik of zeg je tegen jezelf dat je het niet kan of het gaat je toch niet lukken. Allemaal opmerkingen die je vaak tegen jezelf zegt, en het is heel lastig aan te nemen als iemand anders het tegenovergestelde tegen je zegt.

Voorbeeld:
Op Ibiza kregen we de opdracht om een filmpje te maken over een stuk fruit. Nu ging het niet over de inhoud van dat filmpje maar meer over hoe je over kwam. Na de tijd gingen we deze gezamenlijk terug kijken en kon je elkaar feedback geven.

Zelf vond ik het alles behalve leuk om mezelf terug te zien. Waarom? Omdat ik mezelf niet mooi vond. Hallo negatief zelfbeeld!

Daar zijn we dus wat aan gaan doen. Ik heb workshops gehad tijdens de retrait op Ibiza en geloof het of niet, maar ik ben mezelf MOOI gaan vinden. Wat een doorbraak was het voor mij, toen ik naar mijn collega`s ging en zei: Ik vind mezelf mooi 🙂

Nu ga ik jou tips geven om je negatief zelfbeeld te verbeteren:

Neem er even de tijd voor en doe deze oefening bij voorkeur voor de spiegel.

Probeer na te gaan waarom je zo negatief tegen jezelf praat. Heeft iemand ooit tegen je gezegd dat je iets niet kan, of dat je niet mooi bent?
En dit mag best wel even confronterend zijn. Het is tenslotte de bedoeling dat je dit patroon gaat doorbreken.
Noem vervolgens 5 positieve dingen aan jezelf. Is je negatieve beeld gefocust op je uiterlijk, noem dan 5 dingen die je mooi vind aan je zelf. Gaat je negatieve beeld juist over wat je allemaal niet kan, noem dan 5 dingen die je goed vind aan je zelf.
En blijf dit een paar keer herhalen!

Merk je nu hoe goed je je ondertussen gaat voelen? Kijk maar eens in de spiegel hoe je houding aan het veranderen is, hoe vrolijker je kijkt, en hoe krachtiger je je voelt. That’s the spirit!

Nog een hele makkelijke oefening die voor mij goed werkt. Ga vanaf nu elke keer dat je langs een spiegel loopt even glimlachen 🙂 Elke keer lacht de spiegel terug en wordt het steeds meer je vriendin.

Het is natuurlijk niet dat je nu alleen nog maar positief over jezelf praat. Er zullen best nog momenten komen dat je negatieve stem het weer even overneemt. Maar probeer dan weer even die positieve dingen van jezelf te noemen en blijf dit herhalen. Zo word dat negatieve stemmetje steeds minder en word jij weer je stralende zelf!

Dank je wel dat je mijn verhaal wilde lezen. Ik zit nu veel beter in mijn vel en ik hoop dat ik door de tips ook iets aan jou negatieve zelfbeeld kan verbeteren.

Laat je hieronder in een reactie achter wat jou 5 positieve dingen aan jezelf zijn?

Liefs Monica

Reacties
Categorieën