Hoe zie jij jezelf? Wat is het zelfbeeld van jouw kinderen en van jou?
Hoe zie jij jezelf?
02 augustus 2013 
2 min. leestijd

Hoe zie jij jezelf?

Gisteren ben ik zo geschrokken.

Ik keek naar het televisieprogramma Eerste hulp bij opvoeden. Dat gaat over moeilijk opvoedbare kinderen, maar uiteindelijk worden meestal de ouders opgevoed. En er was een onderzoek gedaan naar het zelfbeeld van kinderen.

Onderzoek:

Er was een groepje kinderen van 6, 9 en van 12 jarige kinderen. Er werd een foto van de kinderen gemaakt en die werd gefotoshopt. Op 3 foto`s werden ze dunner gemaakt en op 3 foto`s werden ze dikker gemaakt.

Toen mochten de kinderen vertellen welke foto ze het mooiste vonden. En wat bleek, meer dan de helft van de kinderen vond de foto waar ze 2 of 3 maten slanker op waren het mooist.
Toen mochten de kinderen vertellen wat de echte foto van hun was. En veel kinderen kozen de foto waar ze 1 tot 2 maten dikker op stonden.
Nu zal je dat misschien verwachten bij de kinderen van 12 jaar en misschien bij de kinderen van 9 jaar. Maar dit was ook zo bij de kinderen van 6 jaar!!!

Oorzaak:

Een gedeelte kwam van wat ze in de media zagen, van de televisie en bladen.

Maar een nog grotere oorzaak kwam van de moeders! Als die naar zichzelf in de spiegel keken dan zijn ze niet tevreden. Te dikke billen, slappe buik, verslapte huid enzovoort. En dit wordt vaak gezegd waar de kinderen bij zijn. En ze pikken dit dus al op zeer jonge leeftijd op.

Moeders is dit wat we willen? Dat kinderen niet happy met zichzelf zijn? En dat een gedeelte van die oorzaak door ons komt?

Mijn ogen zijn in ieder geval open gegaan! Mijn dochter is nu 15 maanden en elke keer als ze zichzelf in de spiegel ziet, lacht ze. Ze zegt dan soms zelfs wauw! (Zie de foto hierboven, dat is mijn dochter :) ) Ik wil graag dat ze zichzelf nog steeds zo ziet als ze ouder wordt. Dus na het zien van dit televisie programma ga ik hier zeker op letten.

Opdracht: (en doe het nu meteen, anders komt het er niet van)

Ga eens naar de spiegel, bekijk jezelf eens en noem 5 mooie punten van jezelf.

Ik hoor het je al denken, jij hebt makkelijk praten, euh schrijven. Oke ik ga het nu ook doen…….

Zo dat is best confronterend.

Punt 1: makkelijk, ik vind dat ik mooie blauwe ogen heb.
Punt 2: ook makkelijk, mijn blonde haren.
Punt 3: ik ben tevreden dat mijn gezichtshuid nog heel stevig is en ik maar weinig rimpels heb, zelfs minder dan toen ik 25 was ;) .
Punt 4: moest ik al iets langer over denken, mijn sproetjes staan eigenlijk best leuk.
Punt 5: ik zei tegen mezelf: Lillian nu heb je 4 punten opgenoemd die te maken hebben met je gezicht. Noem nu eens iets op wat je mooi vind aan je lichaam!
En daar moest ik even over nadenken, maar ik vind dat mijn lichaam goed in proporties is!

Mijn missie met deze website is dat jij jezelf ook mooi vind, dat je in de spiegel kijkt en straalt. Dus neem de tijd voor jezelf om de beautytips op te volgen. Maar accepteer ook dat we niet allemaal een fotomodel zijn (die foto`s worden trouwens ook vaak gefotoschopt) en nee we blijven ook geen 20.

Maar dat maakt niet uit, want we zijn perfect zoals we zijn!

Wat vind jij mooi aan jezelf?

Have a beautiful day!

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.