Een gecombineerde huid goed behandelen
Een gecombineerde huid goed behandelen
17 februari 2015 
2 min. leestijd

Een gecombineerde huid goed behandelen

Een gecombineerde huid wil zeggen dat sommige delen in dit geval de T- zone (dit is het voorhoofd, neus en kin) vetter is dan normaal en de rest van het gezicht juist droog of wel vochtarm. Uiteraard is niet ieder mens hetzelfde dus er komen ook andere combinaties voor.

Dat de T-zone te vet is kun je zien aan de vettige afscheiding. Als je bijvoorbeeld met een tissue over je huid gaat in dit gebied zal er een vettige afscheiding op de tissue te zien zijn. Bovendien komen in dit huidgebied comedonen (zwarte puntjes ofwel mee-eters voor) en vaak ook de gevolgen van deze verstoppingen NL. puistjes. Deze talgpropjes ontstaan door een te grote afscheiding van talg (sebum) en de porie gaat ontsteken om de uitgang weer vrij te maken.

De rest van de huid valt juist op door trekkerigheid, schilfertjes en soms roodheid (door het te weinig vet (sebum) en dus de wat schrale conditie van deze stukjes huid). Meestal zijn dat dus de wangen, rondom de ogen en de zijkant van het gezicht.
Het gevolg van deze huidsoort is dat de ene crème te vettig is voor de vette zone (T-zone) en de andere crème te weinig vet bevat voor de gevoelige vochtarme/droge delen van het gezicht.
Hieronder een aantal tips hoe je het beste dit wat gecompliceerde huidtype kunt  behandelen.

Tip 1:

Als je het nog niet weet moet u natuurlijk voor jezelf achter komen waar juist bij jou de vette dan wel droge huidgedeeltes voorkomen. Zoals ik hierboven al beschreef zijn de vette delen makkelijk te onderscheiden van de droge delen van de huid.

Tip 2:

Iedere huid wordt naarmate de tijd verstrijkt so wie so droger. Dat wil in jouw specifieke geval zeggen dat naarmate je ouder wordt de vette delen van de huid steeds normaler d.w.z. droger worden. Dat betekent meteen dat dit type huid voorkomt bij jonge mensen.

Tip 3:

Het is goed om producten aan te schaffen voor een gecombineerde huid. Dus dat de producten en aan de talg werken en aan het hydrateren, zoals bijvoorbeelde Eliminate crème.

Tip 4:

De reiniging is erg belangrijk dat deze zacht is voor de huid en goed schoonmaakt, zoals de Pascaud Cleanser.

Een gecombineerde huid goed behandelen is niet zo moeilijk ! 3Tip 5:

Wat werkelijk fantastisch werkt voor een gecombineerde huid is de huid in plaats van gewoon leidingwater te gebruiken te reinigen met lauwwarme Kamillethee. Kamille werkt kalmerend of de droge delen van de huid en remt ontstekingen op de vette huiddelen.

Tip 6:

Voor de make-up geldt het volgende:
Schaf make-up producten voor de gecombineerde huid aan. Deze verzorgen de droge huid en werken matterend op de vette delen.
Als er weer grote verschillen zijn in beide huidsoorten schaf dan ook hier voor weer verschillende soorten make-up aan die geschikt zijn voor zowel de droge,vochtarme- als de vette huidsoort.

Tip 7:

De vette delen van de huid zullen in de loop van de dag zeker gaan glimmen. Gebruik dan een matterende poeder, zoals de Finishing Dust.

Tip 8:

Ook een gezonde levensstijl is voor dit huidtype erg aan te raden!
Eet niet te veel suiker, chips en chocolade. Zorg voor voldoende beweging zeker ook in de buitenlucht. Eet veel groente, fruit en volkorenbrood.

Ook roken is niet goed voor de huid.

Voor alle huidsoorten is het uiteraard aan te raden een gezonde leefstijl volgen!

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Nienke
Door

Nienke

op 19 Feb 2017

Interessant artikel maar wow dit is wel heel slecht geschreven... verkeerde grammatica, onlogische zinnen, spelfouten. Misschien is het slim om eens een tekstschrijver aan te nemen die hier verstand van heeft.

Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.