1000 tips; Wat te doen aan een vette-onreine huid?
1000 tips; Wat te doen aan een vette-onreine huid?
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
3 min
0

1000 tips; Wat te doen aan een vette-onreine huid?

3 min
0

We laten je hier via een aantal korte tips zien hoe je een vette huid kunt bevrijden van puistjes, verstopte poriën en ontstekingen en de huid mooi zacht kunt krijgen met een matte teint.

Inleiding; waaraan herken je een vette huid?

Aan grote poriën (d.w.z. duidelijk zichtbare grote “gaatjes” porien in de huid) vaak gaat dit gepaard met een vettige afscheiding en mede als gevolg daarvan komen verstopte poriën, mee-eters (ofwel comedonen)  en puistjes voor. De goede boodschap van dit artikel is, dat een langdurige en zorgvuldige verzorging (daardoor wordt  wel geduld gevraagd) op den duur wonderbaarlijk kunnen werken.

 Waarom is de huid vet?

Omdat de in de huid gelegen talgkliertjes meer talg (sebum) produceren dan nodig is. Want iedere huid heeft die talg nodig om samen met de zweetafscheiding een filmpje op de huid te maken dat de huid bescherming biedt tegen allerlei bacteriën enz.
Dit overmatige vetfilmpje ligt als het ware op de huid waardoor dit huidtype overmatig glanst, verstopte poriën laat zien en hierdoor kunnen weer puistjes (ontstekingen) gaan ontstaan.

Schoonmaken/reinigen van de huid

Een vette huid kan het beste worden schoongemaakt met een reinigingsproduct dat vuil en vet er af haalt en heel zacht voor de huid is. Op deze wijze worden de bacteriën en het overmatige vet, die samen de puistjes veroorzaken voorkomen, de huid wordt daardoor als het ware gekalmeerd.
Bijvoorbeeld de Pascaud Cleanser. Lees er hier alles over.

Welke producten kunt je het beste gebruiken voor een vette huid?

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dit huidtype helemaal vetvrij te maken want zoals boven al vermeld heeft ieder huidtype als bescherming een zeker vetgehalte nodig om de huid te beschermen en zacht en soepel te houden.

Huidverzorgingsproducten voor de vette huid

Het beste hiervoor is een crème die hydraterend en desinfecterende  bestanddelen bevat. Dit product geeft uw huid dan de verzorging die ze nodig heeft en werk gelijktijdig weer de ontstekingen tegen.  Bovendien zorgt een goed product ervoor dat de huid niet weer veel te snel vet wordt en niet meer zo erg glanst. Een dag- en nachtcrème die de huid hydrateerd en anti-bacterieel is, is de Pascaud Eliminate crème. Lees er hier alles over.

Verder bestaat er ook een stick die je op de puistjes aan kunt brengen, omze sneller weg te krijgen.

Een vette huid komt ook van binnenuit. Wat extra helpt is een voedingssupplement die je talg in balans brengt en de huid zuivert.

Bekijk hier alle producten die ik voor een vette huid zou adviseren.

Regelmatige verzorging een must !

Make-up

Heel belangrijk bij de aanschaf van bijv. foundation, poeder of make-up is dat deze producten voor dit huidtype olievrij moeten zijn. Want deze regelen mede dat de vetvorming van de huid niet gestimuleerd wordt en er matter uitziet. Verder kun je heel goed een camouflagestift aanschaffen met werkstoffen tegen puistjes. Ook hiervan zijn verschillende producten op de markt. Wel moet je er aan denken deze stift te nemen in je eigen huidskleur. En wat heel goed de roodheid camoufleert is een groene camouflagestift. Puistjes en rode plekjes vallen nogal op.

Wat kunt u het beste opbrengen na de make-up?

Poeder en/of speciale sponsjes horen altijd in je handtas te zitten. Hiermee kun je namelijk het teveel vet van de huid als het ware opzuigen. Dat moet dan wel meermaal daags gebeuren want vroeg of laat komt het teveel vet toch weer door de poeder heen. Bekijk hier een hele goede matterende poeder.

Bij de meeste jonge mensen wordt de huid aan het begin van de puberteit vetter.
En gelukkig bij velen zal dan na enige jaren weer gaan afnemen. Deze vetproductie staat namelijk onder invloed van hormoonwerking die juist in deze tijd gaat veranderen. Stabiliseert de hormoonproductie dan wordt de vetproductie vanzelf minder en gaat ook het huidtype weer “normaler”worden.
Jammer genoeg is dit niet bij alle mensen het geval. Vaak blijft er bij mensen die een ernstigere vorm van acne ontwikkelen in de puberteit ook in de jaren daarna sprake van deze vervelende kwaal. We zien dan ook heel vaak een erfelijke tendens.
In deze gevallen kan een goede verzorging in combinatie met (bij hele ernstige acne) medicamenten en het schoonmaken door een goede huidtherapeute of schoonheidsspecialiste de acne op een aanvaardbaar minimum houden. Een goede behandeling voor de vette huid is een gezichtsbehandeling met fruitzuren.

Voeding

Ook je voeding is belangrijk om op te letten. Eet je veel suikers? Of juist meer zuivel zoals melk, yoghurt en kaas? Dit zijn voedingsmiddelen en stoffen die in verband staan met je acne. Belangrijk is zodra je dit wil gaan aanpakken om dus ook hier op te gaan letten. Als laatste nog, varkensvlees. Ook deze word vaak gekoppeld aan acne. Het beste is om deze producten gedurende een maand helemaal achterwegen te laten, dan kun je zien wat het voor jou doet.

Geduld is een schone zaak die zeker bij een vette huid geldt!

Reacties
Categorieën