Tips voor een droge huid
Tips voor een droge huid
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
1 min
0

Tips voor een droge huid

1 min
0

Een droge huid?

De seizoenen beïnvloeden de uitstraling van onze huid en vooral ook hoe ze aanvoelt. Maar een huid kan ook van nature al droog zijn – gaandeweg de jaren – en dan is het juist in de maanden met een ‘r’ erin heel belangrijk om extra aandacht te besteden aan een rijke en bewuste verzorging van de huid.

Breng meer evenwicht (balans) aan in de droge huid door:  

Zacht, en ook dagelijks twee keer reinigen:

Kies een zachte en romige reiniging, en neem de tijd om het product te laten werken. Spoel de reiniging af met een zachte spons of washand en lauwwarm water, want te warm water droogt de huid juist uit. En dat geldt ook voor het bad- en douchewater…

Peeling:

1 à 2 keer per week een scrubcrème of een peeling met enzymen is aansluitend de beste volgorde om je huid voor te bereiden op de rijke en intensieve serums en crèmes. Ze geven voeding aan de nog actieve cellen, en juist dat maakt het grote verschil en geeft echt een comfortabel huidgevoel.

Extra hydrateren:

Dat doe je het beste met een hydraterend serum dat je dagelijks onder je dag- en nachtcrème aanbrengt. Verzorgde en vochtrijke cellen voorkomen de eerste tekenen van fijne lijntjes en later worden de lijnen veel minder diep dan die bij een onverzorgde huid. Een serum vangt de ‘eerste dorst‘ van de huid op en bovendien haal je meer resultaat uit de specifieke  vochtregulerende ingrediënten in de crèmes die je daar overheen gebruikt: dubbel resultaat dus!

Extra tip:

Het meest optimale resultaat bereik je bij een droge huid als je een serum kiest dat naast vocht óók het tekort aan vetstoffen compenseert met voedende werkstoffen. Zo’n serum is bijvoorbeeld het Re-Boost Serum van Pascaud. Daarmee ben je optimaal voorbereidt voor het nieuwe seizoen!

Bekijk hier alle producten die goed zijn voor de droge huid in de winter.

Heb jij een droge huid?

 

Reacties
Categorieën