Gevoelige huid, wat kan je eraan doen? Welke werkstoffen en producten?
Gevoelige huid, wat kan je er aan doen?
24 september 2013 
1 min. leestijd

Gevoelige huid, wat kan je er aan doen?

Je huid is gevoelig?

Je huid voelt trekkerig aan, heeft vaak rode vlekken die soms ook kunnen jeuken. De beste ‘investering’ bij dit probleem is toch de zoektocht om die verzorgingsproducten te ontdekken en te gebruiken waardoor je zelf ziet en voelt dat je huid minder gevoelig wordt en zelfs een mooie uitstraling krijgt.

Geef meer welzijn aan je huid door:

Kies die verzorgingsproducten waarvan het resultaat gericht is op het herstellen van je huid. Dat betekent dus: niet kiezen voor anti-aging of lifting, maar voor kalmeren, verzachten en repareren. Het zijn vaak producten die heel anders aanvoelen dan de strak en stevig makende crèmes. Een veilige huidbalans ontstaat dan weer binnen een paar weken en na een aantal maanden kan je dan alsnog kiezen voor anti-aging.

Welke werkstoffen zijn goed voor een gevoelige huid:

 • Aloe Vera
 • Jojoba olie
 • Vitamine B
 • Squalaan
 • Shea Butter
 • Ceramide 3
 • Toverhazelaar

Welke verzorgingproducten zijn geschikt voor een gevoelige huid:

Je begint met een zachte reiniging met bijvoorbeeld Aloe Vera. Zorg dat er geen alcohol in je reiniging zit. Breng daarna een crème aan die geleidelijk aan de juiste balans weer terug geeft aan je huid. Een mooi resultaat biedt Vernix Caseosa. Een dag- en nacht crème die al door veel klanten met een gevoelige huid is ontdekt.

4 Extra tips:

 1. Gebruik je producten voor de eerste keer in de morgen, dan kan je volgen hoe je huid reageert. Als je huid reageert met tintelingen, is dat zeker niet altijd een ‘negatieve reactie’. Het geeft juist aan dat je huid aan het werk is en gestimuleerd wordt om haar balans te vinden. Immers, als je huid al langere tijd heel gevoelig reageert, is ze niet na een paar dagen alweer in topvorm. Geef jezelf en je huid de kans om echt iets te gaan veranderen.
 2. Ga ’s zomers nooit zonder zonnecrème (SPF 30) naar buiten, en blijf ook niet te lang in de zon.
 3. Gebruik ‘s winters altijd een rijke crème om irritatie en uitdroging te voorkomen.
 4. Zelfs een laagje make-up is nuttig: het geeft extra bescherming en egaliseert de kleur en structuur van je huid. Een effectieve make-up bij de (over)gevoelige huid is de Cover Creme van Pascaud. Deze medicinale foundation mengt zich perfect met een dagcrème zodat het niet eens zichtbaar is dat je make-up op hebt. Er zijn 10 kleuren, die je zelfs nog kunt mengen… De Cover Cream is ook plaatselijk te gebruiken, bijvoorbeeld bij couperose dat juist zo vaak samengaat met een gevoelige huid.
 5. Je kan ook een voedingssuplement met paardekastanje en toverhazelaar nemen, zodat je de huid van binnen uit sterker maakt en dus ook minder gevoeliger. Bijvoorbeeld Circuvene van Pascaud.

Heb jij last van een gevoelige huid?

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.