Oorzaken van acne
Oorzaken van acne
07 oktober 2014 
1 min. leestijd

Oorzaken van acne

Acne, hoe kom je eraan, en hoe kom je er weer vanaf?

Van begin tot eind..

Om te beginnen, er zijn ontelbaar veel varianten van acné. Maar de oorzaak is voor vele hetzelfde.

In de komende blogs ga ik je alles vertellen over waar het vandaan komt, wat je er tegen kan doen en of je voeding er invloed op heeft.

Tijdens je puberteit zorgen die hormonen ervoor dat je talg wat dikker gaat worden. Daardoor kan het door de talgkliertjes moeilijker naar buiten. Dit zorgt er dus voor dat je huid eerder verstopt raakt. Als daar ook nog een bacterie bij zit die er ook bij verstopt raakt, dan krijg je dus die gele kopjes op de puistjes. En aangezien je op iedere vierkante centimeter van je huid ongeveer 15 talgkliertjes hebt, kan je je best voorstellen dat dit grote gevolgen kan hebben.

Oorzaken van acne, hoe kom je eraan?

 1. Pubertijdacné pubertijd

  De meeste vormen van acné staan in verband met je hormonen. Vaak zie je dan ook dat het begint rond je puberteit. Dé periode dat je hormonen rare dingen gaan doen en je lijf gaat veranderen. Zo ook je huid. Mannen en jongens hebben dit vaak erger dan vrouwen en meisjes. Dit komt omdat de overmatige talgaanmaak gestimuleerd word door mannelijke hormonen, namelijk het hormoon androgeen.

 2. Genen

  Maar ook je genen spelen mee. Heeft je vader of moeder het erg gehad vroeger? Dan is de kans groter dat ook jij last krijg van acné.

 3. Medicijnen

  Wat ook van invloed op je acné kan zijn is of je ergens medicijnen voor gebruikt. Anabolen die vaak door bodybuilders worden gebruikt of corticosteroïden, die zitten namelijk vol met hormonen.

 4. Voeding

  Voeding is ook een hele belangrijke bij acne. Zoals suiker, varkensvlees en melk.

Conclusie oorzaken van acne

De conclusie is, is dat acné voor het merendeel veroorzaakt word door je hormonen of door erfelijkheid. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iemand aansteekt of je huid niet goed genoeg verzorgt want dat is niet de oorzaak. Natuurlijk wel belangrijk!

Ik hoop je hierbij wat meer info te hebben kunnen geven over waar acné vandaan komt. In mijn volgende blogs ga ik wat meer in over de verschillende soorten acné, wat je er tegen kan doen en of voeding er ook op van invloed is. Hou deze dus goed in de gaten! ;)

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.