Oorzaken van acne
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
1 min
0

Oorzaken van acne

1 min
0

Acne, hoe kom je eraan, en hoe kom je er weer vanaf?

Van begin tot eind..

Om te beginnen, er zijn ontelbaar veel varianten van acné. Maar de oorzaak is voor vele hetzelfde.

In de komende blogs ga ik je alles vertellen over waar het vandaan komt, wat je er tegen kan doen en of je voeding er invloed op heeft.

Tijdens je puberteit zorgen die hormonen ervoor dat je talg wat dikker gaat worden. Daardoor kan het door de talgkliertjes moeilijker naar buiten. Dit zorgt er dus voor dat je huid eerder verstopt raakt. Als daar ook nog een bacterie bij zit die er ook bij verstopt raakt, dan krijg je dus die gele kopjes op de puistjes. En aangezien je op iedere vierkante centimeter van je huid ongeveer 15 talgkliertjes hebt, kan je je best voorstellen dat dit grote gevolgen kan hebben.

Oorzaken van acne, hoe kom je eraan?

 1. Pubertijdacné pubertijd

  De meeste vormen van acné staan in verband met je hormonen. Vaak zie je dan ook dat het begint rond je puberteit. Dé periode dat je hormonen rare dingen gaan doen en je lijf gaat veranderen. Zo ook je huid. Mannen en jongens hebben dit vaak erger dan vrouwen en meisjes. Dit komt omdat de overmatige talgaanmaak gestimuleerd word door mannelijke hormonen, namelijk het hormoon androgeen.

 2. Genen

  Maar ook je genen spelen mee. Heeft je vader of moeder het erg gehad vroeger? Dan is de kans groter dat ook jij last krijg van acné.

 3. Medicijnen

  Wat ook van invloed op je acné kan zijn is of je ergens medicijnen voor gebruikt. Anabolen die vaak door bodybuilders worden gebruikt of corticosteroïden, die zitten namelijk vol met hormonen.

 4. Voeding

  Voeding is ook een hele belangrijke bij acne. Zoals suiker, varkensvlees en melk.

Conclusie oorzaken van acne

De conclusie is, is dat acné voor het merendeel veroorzaakt word door je hormonen of door erfelijkheid. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je iemand aansteekt of je huid niet goed genoeg verzorgt want dat is niet de oorzaak. Natuurlijk wel belangrijk!

Ik hoop je hierbij wat meer info te hebben kunnen geven over waar acné vandaan komt. In mijn volgende blogs ga ik wat meer in over de verschillende soorten acné, wat je er tegen kan doen en of voeding er ook op van invloed is. Hou deze dus goed in de gaten! ;)

Reacties
Categorieën