Huidverzorging voor diabetes patiënten
Huidverzorging voor diabetes patiënten
18 mei 2015 
1 min. leestijd

Huidverzorging voor diabetes patiënten

Vooral mensen met diabetes hebben vaak vragen met betrekking tot huidverzorging. In dit artikel proberen we op de meeste vragen een antwoord te geven.

Diabetes en de huid, waar moet je op letten

Een diabetes patiënt moet vooral voorzichtig zijn als de huid beschadigd is. Als er een wondje ergens zit, gan dan niet zelf van alles uitproberen, maar overleg met je huisarts.

Huidverzorging bij diabetes patiënten
Droge en/of jeukende huid

Bij het ouder worden wordt de huid van iedereen droger. Maar diabetes patiënten hebben ook vaak last van een droge, trekkende en jeukerige huid. De huid die heel erg droog is heeft vaak de neiging te gaan jeuken. Daarom is het fijne om vollere producten te gebruiken. Kies voor een product zonder parfum, parabenen en kleurstoffen. Zoals de Pascaud Vernix Caseosa crème. Deze crème zorgt dat de talg en vocht weer in balans komen.

Gebruik geen vaseline, dit sluit namelijk de huid af en daardoor kunnen de, in de huid liggende talg- en zweetkliertjes, verstopt raken. En de huid kan niet ademen.

Droge/jeukende hoofdhuid

Ook dit kan erg vervelend zijn. Natuurlijk kun je hier een vettere crème opsmeren maar dan loopt u ook rond met een vette bos haar en dat is natuurlijk niet prettig. Het enige wat dit euvel kan voorkomen is dat je je haar vooral niet te veel wast met met heel warm water en zo weinig mogelijk shampoo gebruikt. Ook kun je, na het wassen een conditioner opbrengen, het beste ook weer voor een gevoelige/droge huid.

Voetverzorging bij diabetes patiënten

Vrijwel alle ziektekostenverzekeringen vergoeden de behandeling door een pedicure (met diabetes aantekening) voor een diabetes patiënt. Wij raden je dan ook altijd dringend aan een goede pedicure te zoeken die op een verantwoorde wijze je voeten en nagels op en top in orde houdt.

Ontharen bij diabetes patiënten

definitief ontharen eindhovenAlhoewel je, als diabeet, voorzichtig moet zijn met het krijgen ofwel het maken van wondjes kunnen die wel ontstaan bij het ontharen van gezicht, oksels en/of benen.

Je kunt ook kiezen voor IPL definitief ontharen. Dan zijn na verloop van tijd 80-100% van de haartjes weg. Bij deze behandeling worden ook geen wondjes gemaakt en het is niet pijnlijk.

Mocht er klachten zijn met je huid neem dan voor de zekerheid altijd contact op met je huisarts. Want voorkomen is beter dan genezen!

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven.Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger.Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon!Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.