Melk de witte moter, of toch niet...
Beautyfood artikelen
Kristel van de Goor
Beautyfood artikelen
1 min
0

Melk de witte moter, of toch niet...

1 min
0

Wist jij dat koe melk ongezond is?

Melk, bijna iedereen drinkt het omdat je het meegekregen hebt van je ouders en op televisie dat het zo gezond is omdat het goed is voor onze botten en tanden.

Maar is melk eigenlijk wel zo gezond?

Nee, je hebt het niet nodig en je kan het beter niet drinken.

4 redenen waarom melk ongezond is:

  1. Melk komt van een pas bevallen koe, daardoor bevat de melk die je drinkt veel hormonen. Deze hormonen reageren weer op jouw eigen hormonen zodat je huid meer talg aan gaat maken en sneller kan zorgen voor onzuiverheden of acne. Vooral bij tieners die al veel hormonale veranderingen hebben kunnen hierdoor een onrustige en onzuivere huid krijgen.
  2. In koemelk zit lactose, dat is melksuiker. Het is nodig voor de groei van een baby of kalf. Maar een volwassen mens heeft dat niet nodig, die komt zelfs aan omdat hij/zij in de lengte al volgroeid is. 70% van de mensen is lactose-intolerant en kan allerlei lichamelijke klachten krijgen door het dagelijks binnenkrijgen van lactose.
  3. Maar melk is toch goed voor de botten en tanden omdat het calcium bevat?
    Calcium is inderdaad goed maar in melk zit ook fosfor. Fosfor en calcium zorgen samen voor sterke botten en tanden maar de hoeveelheid fosfor in koemelk is hoger waardoor je lichaam op zoek gaat naar extra calcium en dat haalt het uit je botten. Melk kan dus juist zorgen voor osteoporose (botontkalking). In Nederland komt osteoporose veel meer voor dan in andere landen omdat wij veel melk consumeren.
    Waar ook calcium in zit is in boerenkool, spinazie, broccoli, peterselie, asperges, bonen, amandelen, zonnebloempitten en quinoa.
  4. Melk gaat schiften in de darmen waardoor we het niet goed kunnen verteren en er afvalstoffen vrijkomen die je lichaam weer op moet ruimen. Waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan zoals een opgezette buik, winderigheid, acné, oorontsteking, slijmvorming.

Wat kun je dan drinken in plaats van melk?

Het beste alternatief is notenmelk van bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten. Ook geitenmelk, sojamelk, havermelk of rijstemelk kan met mate gedronken worden omdat deze ook nog stoffen bevatten die de gezondheid kan verminderen.

Natuurlijk is ieder mens anders en er zijn mensen die dagelijks koemelk drinken en geen klachten hebben. Het is maar net hoe je lichaam hierop reageert.

Drink jij veel  melk?

 

Reacties
Categorieën