Water en de huid
6 Water weetjes over de huid
21 maart 2013 
1 min. leestijd

6 Water weetjes over de huid

1. We horen vaak dat we 1,5 liter water op een dag moeten drinken, maar
waarom eigenlijk?

We hebben gemiddeld 2,5 liter water per dag nodig om ons lichaam te voeden en schoon en vitaal te houden. 1 Liter komt uit wat we eten en anderhalve liter moeten we bij tanken. Drink dus minimaal 1,5 liter vocht per dag. Houd
je niet van water? Kruidenthee is ook heel gezond.

Aan je urine kan je zien of je voldoende hebt gedronken. Is deze donker, dan hebt je te weinig gedronken. Heldere urine betekent dat je voldoende vocht hebt aangevuld.

2. Wist je dat het menselijk lichaam voor 60% uit water bestaat?

Vergelijk je huid met de schil van een appel. Zodra de appel ­uitdroogt, verschrompelt de schil. Dat gebeurt in principe ook met de huid. Een jonge, gezonde huid bevat veel vocht.

3. Een goed begin van de dag is een glas lauw water te drinken met citroensap.

Dit werkt reinigend, weg met de afvalstoffen!

4. Hoe krijgen we water in de huid?

Er zijn hydraterende producten en behandelingen. Deze houden het vocht in de huid vast. Dan moet er natuurlijk wel voldoende vocht zijn om vast te houden en dat gebeurt door voldoende water te drinken.

5. Vocht inbrengend?

Op sommige producten staat dat het vocht inbrengend werkt, dat kan natuurlijk niet. Want dan zouden we ook in bad kunnen gaan zitten en vollopen.

6. Vochtbindende cosmetica:

Hyaluronzuur is het meest vochtbindende ingrediënt. Het is van nature aanwezig in onze huid. Doordat hyaluronzuur de vochtbalans van de huid versterkt, worden rimpels door vochttekort en verminderde elasticiteit
voorkomen.

Lukt het jou om voldoende water te drinken?

Have a beautyful day!

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.