Water en de huid
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
1 min
0

6 Water weetjes over de huid

1 min
0

1. We horen vaak dat we 1,5 liter water op een dag moeten drinken, maar
waarom eigenlijk?

We hebben gemiddeld 2,5 liter water per dag nodig om ons lichaam te voeden en schoon en vitaal te houden. 1 Liter komt uit wat we eten en anderhalve liter moeten we bij tanken. Drink dus minimaal 1,5 liter vocht per dag. Houd
je niet van water? Kruidenthee is ook heel gezond.

Aan je urine kan je zien of je voldoende hebt gedronken. Is deze donker, dan hebt je te weinig gedronken. Heldere urine betekent dat je voldoende vocht hebt aangevuld.

2. Wist je dat het menselijk lichaam voor 60% uit water bestaat?

Vergelijk je huid met de schil van een appel. Zodra de appel ­uitdroogt, verschrompelt de schil. Dat gebeurt in principe ook met de huid. Een jonge, gezonde huid bevat veel vocht.

3. Een goed begin van de dag is een glas lauw water te drinken met citroensap.

Dit werkt reinigend, weg met de afvalstoffen!

4. Hoe krijgen we water in de huid?

Er zijn hydraterende producten en behandelingen. Deze houden het vocht in de huid vast. Dan moet er natuurlijk wel voldoende vocht zijn om vast te houden en dat gebeurt door voldoende water te drinken.

5. Vocht inbrengend?

Op sommige producten staat dat het vocht inbrengend werkt, dat kan natuurlijk niet. Want dan zouden we ook in bad kunnen gaan zitten en vollopen.

6. Vochtbindende cosmetica:

Hyaluronzuur is het meest vochtbindende ingrediënt. Het is van nature aanwezig in onze huid. Doordat hyaluronzuur de vochtbalans van de huid versterkt, worden rimpels door vochttekort en verminderde elasticiteit
voorkomen.

Lukt het jou om voldoende water te drinken?

Have a beautyful day!

Reacties
Categorieën