Tips voor puistjes, rode vlekjes en oneffenheden…
Tips voor puistjes, rode vlekjes en oneffenheden…
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
2 min
0

Tips voor puistjes, rode vlekjes en oneffenheden…

2 min
0

We worden er helemaal gek van! Een smeerseltje hier en een concealertje daar, alles om er perfect uit te zien. Toch merken we dat als we dit teveel gebruiken, de puistjes alleen maar erger worden. Argh! Wij geven tips tegen een onzuivere huid!

Hier onder zullen een paar tips staan voor een zuivere huid.

Weet wat je eet: een onzuivere huid heeft ook te maken met slecht eten en te weinig water drinken. De huid heeft essentiële voedingsmiddelen nodig om gezond te blijven.

Vitamine A is extreem belangrijk omdat het zorgt voor de conversie van vetten in het lichaam naar de talgklieren. Bij een tekort hieraan kunnen er problemen ontstaan in de talgklieren waardoor er ontstekingen komen.

Naast vitamine A hebben we ook voldoende vitamine B nodig om ervoor te zorgen de de hoeveelheid vitamine A goed wordt omgezet in je lever en niet zorgt voor nog meer ophopingen van gifstoffen.

In een wortel zit veel vitamine A. Zo helpt het eten van veel wortelen voor een mooie, zuivere huid.

De juiste verzorging voor een onzuivere huid:


Een onzuivere huid heeft vaak een teveel aan vetten. Belangrijk is om je huid dan 2 maal per dag goed te reinigen.

https://shop.puurhuid.nl/product-categorie/reiniging-gezicht/

2 tot 3 keer per week een lekkere scrub om de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren.

https://shop.puurhuid.nl/product-categorie/peeling/

Hydrateren is vaak een oorzaak van puistjes. Je huid kan geen vocht aanmaken en gaat daarom een extra hoeveelheid talg aanmaken. Neem regelmatig een maskertje en iedere dag een verzorgende dag- en nachtcrème.

https://shop.puurhuid.nl/product-categorie/creme/

Let er wel op dat er géén alcohol in je verzorgingsproducten zitten. Alcohol droogt de huid juist verder uit waardoor je juist meer puistjes kan krijgen.

Hoe kom je aan puistjes en een onzuivere huid?

Een onzuivere huid kan door veel dingen veroorzaakt zijn. De plek van je puistje zegt vaak wat de oorzaak is.

1 & 2: spijsvertering
De aanwezigheid van onzuiverheden op je voorhoofd kunnen te maken hebben met wat je eet. Denk hierbij aan junkfood of verwerkt eten.

3: Lever
Het kan te maken hebben met de hoeveelheid alcohol die je drink. Ook kan het komen door veel vet eten of zuivelproducten. Voldoende rust en daglicht kunnen helpen om zo snel mogelijk van deze onzuiverheden af te komen.

4 & 5: Nieren
Een tekort aan vocht zorgt voor een disbalans in de huid. Tijd om meer water te drinken!

6: Hart
Onzuiverheden om je neus kan te maken hebben met je bloeddruk en vitamine B gehalte. Minder vlees of gekruid eten kan al verschil maken. Ga ook wat vaker naar buiten voor frisse lucht en gun jezelf voldoende rust.

7 & 8: Nieren
Ook voor de locatie bij je oren geldt: Meer water drinken!

9 & 10: Luchtwegen
Roken of allergieën kunnen een oorzaak zijn voor onzuiverheden op je wangen. Verder is het belangrijk om op te letten met vlees, zuivelproducten en alcohol.

11 & 12: Hormonen
Het kan te maken hebben met je hormoonhuishouding of een grote hoeveelheid stress. Neem voldoende rust en drink voldoende water.

13: Maag
Vaak zien we dat dit komt door de hoeveelheid vezels die je binnen krijgt.

14: Ziekte
Je lichaam is aan het vechten tegen bacteriën om ziek worden te voorkomen. Voldoende rust, gezonde leefstijl en veel water drinken is belangrijk deze periode.

 

Reacties
Categorieën