Hoe krijg ik een goed gehydrateerde huid?
Hoe krijg ik een goed gehydrateerde huid?
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
1 min
0

Hoe krijg ik een goed gehydrateerde huid?

1 min
0

Een goed vochtgehalte lijkt tegenwoordig bijna onmogelijk. Veel invloeden in ons dagelijks leven tasten het vochtgehalte namelijk aan. Een vochtarme huid herken je vaak aan een gespannen gevoel, doffe uitstraling en een lichte schilfering.

Wat veroorzaakt een vochtarme huid?

De verdamping van water uit je huid neemt toe wanneer deze nat is. Zo onttrekt een warm bad of douche veel vocht uit je huid. Let dus goed op de tijd en de temperatuur waarmee je jezelf doucht. Veel douchen verwijdert ook de lipiden die de huidbarrière vormen.

Dagelijkse verzorging kan je huid ook beschadigen. Bij een reiniging zie je vaak dat het een hoge dosering alcohol bevat. Ga dus niet af op de bekendheid van een product, lees altijd even op de achterkant de ingrediënten.
TIP! De ingrediënten staan op volgorde van de dosering. Het eerste ingrediënt zit er het meeste in. Zo zie je bij goedkopere merken vaak ‘aqua’ als eerste ingrediënt staan.

Ruwe weersomstandigheden – hete, koude en droge lucht zijn niet goed voor de huid. In de zomer en de winter is het goed om extra aandacht te geven aan je huid.

Bepaalde medicijnen en medische behandelingen veroorzaken een vochtarme huid.

Tips om een vochtarme huid te bestrijden:

  1. Het makkelijkste wat je thuis kan doen is minimaal 2L water drinken. Ouderen zijn gevoelig voor uitdroging, aangezien het dorstgevoel vermindert met de leeftijd.
  2. Crèmes met een hoge concentratie hyaluronzuur zijn in dit geval heel goed voor de huid, dit bindt vocht aan zich vast. Hyaluronzuur maakt je lichaam zelf aan, maar helaas niet in hele grote getalen.
  3. Gebruik verzorgingsproducten zonder alcohol, geur – en kleurstoffen.
  4. Maskertjes zijn niet alleen erg fijn maar ook belangrijk. De voedingsstoffen zijn een aanvulling op je dagelijkste verzorging.

https://shop.puurhuid.nl/product/la-colline-cellular-dynamic-hydration-mask/

Reacties
Categorieën