Hoe krijg ik een goed gehydrateerde huid?
Hoe krijg ik een goed gehydrateerde huid?
04 oktober 2019 
1 min. leestijd

Hoe krijg ik een goed gehydrateerde huid?

Een goed vochtgehalte lijkt tegenwoordig bijna onmogelijk. Veel invloeden in ons dagelijks leven tasten het vochtgehalte namelijk aan. Een vochtarme huid herken je vaak aan een gespannen gevoel, doffe uitstraling en een lichte schilfering.

Wat veroorzaakt een vochtarme huid?

De verdamping van water uit je huid neemt toe wanneer deze nat is. Zo onttrekt een warm bad of douche veel vocht uit je huid. Let dus goed op de tijd en de temperatuur waarmee je jezelf doucht. Veel douchen verwijdert ook de lipiden die de huidbarrière vormen.

Dagelijkse verzorging kan je huid ook beschadigen. Bij een reiniging zie je vaak dat het een hoge dosering alcohol bevat. Ga dus niet af op de bekendheid van een product, lees altijd even op de achterkant de ingrediënten.
TIP! De ingrediënten staan op volgorde van de dosering. Het eerste ingrediënt zit er het meeste in. Zo zie je bij goedkopere merken vaak ‘aqua’ als eerste ingrediënt staan.

Ruwe weersomstandigheden – hete, koude en droge lucht zijn niet goed voor de huid. In de zomer en de winter is het goed om extra aandacht te geven aan je huid.

Bepaalde medicijnen en medische behandelingen veroorzaken een vochtarme huid.

Tips om een vochtarme huid te bestrijden:

  1. Het makkelijkste wat je thuis kan doen is minimaal 2L water drinken. Ouderen zijn gevoelig voor uitdroging, aangezien het dorstgevoel vermindert met de leeftijd.
  2. Crèmes met een hoge concentratie hyaluronzuur zijn in dit geval heel goed voor de huid, dit bindt vocht aan zich vast. Hyaluronzuur maakt je lichaam zelf aan, maar helaas niet in hele grote getalen.
  3. Gebruik verzorgingsproducten zonder alcohol, geur – en kleurstoffen.
  4. Maskertjes zijn niet alleen erg fijn maar ook belangrijk. De voedingsstoffen zijn een aanvulling op je dagelijkste verzorging.

https://shop.puurhuid.nl/product/la-colline-cellular-dynamic-hydration-mask/

 

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.