Wat te doen bij wallen, donkere kringen en rimpels onder de ogen
Wat te doen bij wallen, donkere kringen en rimpels onder de ogen
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
2 min
0

Wat te doen bij wallen, donkere kringen en rimpels onder de ogen

2 min
0

Is de huid rondom je ogen je kwetsbare zone?

De huid rondom je ogen heeft haar eigen dynamiek: ze geeft je extra uitstraling als je lacht, maar ze vraagt daarom ook je volledige aandacht voor extra ‘onderhoud en weerbaarheid’.

Geef extra glans en energie aan de tere huid rondom je ogen door de juiste oogcrème te gebruiken. Welk probleem wil je aanpakken? Lijntjes of rimpels, wallen of juist donkere kringen? 

Wat te doen bij de eerste lijntjes onder de ogen:

Rimpeltjes rondom de ogen zijn leeftijd gebonden en hoe eerder je dan ook met een oogcrème begint, hoe meer resultaat je uiteindelijk bereikt. Het is een ‘waardevaste’ investering voor later. Dat betekent dat je vanaf 30 jaar al een anti-aging oogcrème kan gebruiken. Voor het beste resultaat is het noodzakelijk om én ’s morgens én ’s avonds je oogcrème aan te brengen.

Extra tip: Als je een oogcrème gebruikt, voorkom je ook dat de huid van je oogleden geïrriteerd raakt. De ooghuid is 5 keer dunner dan de gezichtshuid en daarom heeft een oogcrème een andere samenstelling en een aangepaste dosering werkstoffen.

Wat te doen bij wallen onder de ogen:

Anti-agings specialiste Monica heeft een video gemaakt met tips om wallen te behandelen zonder operatie.

De behandeling en producten die Monica in de video aan raad voor wallen zijn:

Vochtopeenhopingen ontstaan door vermoeidheid, stress en onregelmatigheid: weinig slaap en lange werkdagen. In deze situatie moet de oogcrème voor het beste resultaat én vochtafdrijvend werken én tegelijkertijd de verslapte huid rondom de ogen weer aanspannen door specifieke vochtafdrijvende en anti-aging werkstoffen.

Extra tip: Het helpt ook om voldoende te drinken (1,5 tot 2 liter water per dag), zuinig te zijn met zout…, en sowieso de oogcrème aan te brengen vanaf je neus tot op de slapen (van de binnenooghoek naar de buitenooghoek).

Wat te doen bij donkere kringen onder de ogen:

Donkere kringen die je onder de ogen krijgt zijn het gevolg van een slechte doorbloeding in de huid en omdat de huid hier zo dun is, zie je dat meteen. Oogcrèmes met actieve werkstoffen en voor een betere stofwisseling en doorbloeding, en voor meer conditie en weerstand geven de beste resultaten.

Extra tip: reinig ook de huid rondom je ogen met een zachte reiniging: niet alleen om je oogmake-up te  verwijderen, maar ook om je de ooghuid te ontdoen van droge en oude cellen die een doffe uitstraling geven. Je zult merken dat je ook hierdoor een veel frissere uitstraling krijgt.

Ultieme tip:

Kies een multitasking  product: een oogverzorging die alles tegelijkertijd aanpakt, want vaak heb je meerdere verbeterpunten tegelijkertijd. Zulke multifunctionele verzorgingsproducten zijn bijvoorbeeld de Pascaud Eye Boost Gel en het Pascaud Marmatrix Eye Mask. Als 24-uur oogcrème en specifiek oogmasker is het een verzorgingsduo voor de ooghuid dat elkaar perfect aanvult en alle tekenen van veroudering aanpakt.

Je huidleeftijd rondom de ogen is met vele jaren ‘weer terug in de tijd’ en laat je weer stralen.

Gebruik jij al een oogproduct?

Reacties
Categorieën