6 wintertips voor de huid
6 Wintertips voor de huid
Huidverbetering artikelen
Lillian Nelissen
Huidverbetering artikelen
1 min
0

6 Wintertips voor de huid

1 min
0

Ik schrijf deze blog nu er een laagje sneeuw ligt en het vriest nu 2 graden. Tijd om een dikke jas aan te doen, muts en sjaal op, een heerlijke wandeling te maken, te genieten van het mooie, witte landschap, dan warme chocolademelk, en dan…. Extra aandacht voor je huid. Met deze tips heeft je huid minder te lijden van het koude weer.

  1. In de winter staat de verwarming aan en is de lucht binnen droger. Buiten wordt door wind en kou de natuurlijke beschermlaag van de huid aangetast. Hierdoor heeft de huid minder bescherming en is het goed om een vollere crème te gebruiken. Er blijft dan een laagje op de huid zitten, dat dient als extra bescherming.
  2. Door temperatuur schommelingen, van binnen de warmte van de verwarming en buiten de kou hebben je bloedvaatjes veel te lijden. Als je gevoelig bent voor couperose kan dat in de winter erger worden. De bloedvaatjes moeten dan weer verwijden en dan weer samentrekken. Ik vergelijk het met elastiek, als het vaak wordt uitgerekt, blijft het op een gegeven moment zo staan, dat is ook met de bloedvaatjes. Gebruik een crème om de bloedvaatjes te verstevigen.
  3. Gebruik milde reinigingsproducten zonder alcohol, omdat dat de huid teveel uitdroogt.
  4. Drink ook in de winter minimaal 1,5 liter water. Als het vochtgehalte in de huid beter op peil wordt gehouden worden andere `huidproblemen` zoals een droge huid, rimpels en couperose minder vlug erger.
  5. Voedingssupplementen zijn in de winter belangrijk, zoals; vitamine C, een multivitamine en Omega 3 en 6 vetzuren. Je vult alle tekorten van het lichaam van binnen uit aan en dus ook de huid. Je huid zal er gezonder uit zien.
  6. Gebruik met het koude weer een keer extra een masker voor de droge of vochtarme huid, om de huid snel meer voeding te geven.

Bekijk hier alle producten die goed zijn voor de droge huid in de winter.

Winterse groeten

Reacties
Categorieën