6 wintertips voor de huid
6 Wintertips voor de huid
07 februari 2013 
1 min. leestijd

6 Wintertips voor de huid

Ik schrijf deze blog nu er een laagje sneeuw ligt en het vriest nu 2 graden. Tijd om een dikke jas aan te doen, muts en sjaal op, een heerlijke wandeling te maken, te genieten van het mooie, witte landschap, dan warme chocolademelk, en dan…. Extra aandacht voor je huid. Met deze tips heeft je huid minder te lijden van het koude weer.

  1. In de winter staat de verwarming aan en is de lucht binnen droger. Buiten wordt door wind en kou de natuurlijke beschermlaag van de huid aangetast. Hierdoor heeft de huid minder bescherming en is het goed om een vollere crème te gebruiken. Er blijft dan een laagje op de huid zitten, dat dient als extra bescherming.
  2. Door temperatuur schommelingen, van binnen de warmte van de verwarming en buiten de kou hebben je bloedvaatjes veel te lijden. Als je gevoelig bent voor couperose kan dat in de winter erger worden. De bloedvaatjes moeten dan weer verwijden en dan weer samentrekken. Ik vergelijk het met elastiek, als het vaak wordt uitgerekt, blijft het op een gegeven moment zo staan, dat is ook met de bloedvaatjes. Gebruik een crème om de bloedvaatjes te verstevigen.
  3. Gebruik milde reinigingsproducten zonder alcohol, omdat dat de huid teveel uitdroogt.
  4. Drink ook in de winter minimaal 1,5 liter water. Als het vochtgehalte in de huid beter op peil wordt gehouden worden andere `huidproblemen` zoals een droge huid, rimpels en couperose minder vlug erger.
  5. Voedingssupplementen zijn in de winter belangrijk, zoals; vitamine C, een multivitamine en Omega 3 en 6 vetzuren. Je vult alle tekorten van het lichaam van binnen uit aan en dus ook de huid. Je huid zal er gezonder uit zien.
  6. Gebruik met het koude weer een keer extra een masker voor de droge of vochtarme huid, om de huid snel meer voeding te geven.

Bekijk hier alle producten die goed zijn voor de droge huid in de winter.

Winterse groeten

Over de schrijver
Sinds 1999 ben ik schoonheidsspecialiste en sinds 2000 heb ik de exclusieve schoonheidssalon www.PuurHuid.nl in Eindhoven. Bij Puur Huid zijn we gespecialiseerd in definitief ontharen en natuurlijke huidverjonging. We zetten door middel van behandelingen, huidverbeterings producten en voedingssupplementen de huid zelf weer aan het werk. Je blijft je zelf, maar dan jonger. Mijn missie is om jouw te laten stralen! In de schoonheidssalon krijg ik vaak te horen dat als je jezelf in de spiegel bekijkt je je aan iets stoort. Andere zien dit minder en kijken naar de mooie dingen. Daardoor voelen velen zich onbegrepen en onzeker. Als ze in de spiegel kijken zien ze niet iemand die ze wél willen zijn. Een stralend persoon! Have a beautyful day! Lillian Nelissen
Reactie plaatsen

Wil jij een jonge huid, zonder operatie en injecties?

Kies dan voor een Natuurlijke Facelift behandeling die je huid op een duurzame manier lift.

Veel vrouwen storen zich aan de rimpels in hun gezicht of merken dat hun huid verslapt. Waardoor je er in de spiegel ouder uit ziet dan dat je je voelt. Herken je je hierin? Boek dan direct deze unieke Natuurlijke Facelift behandeling inclusief High Tech Huidscan, nu tijdelijk voor een speciale actie prijs.